Drága-e egy búvártúra?! – Mi éri meg jobban az egynapos merülés vagy egy egyiptomi szafari?

Drága-e egy búvártúra?! – Mi éri meg jobban az egynapos merülés vagy egy egyiptomi szafari?

Mi éri meg jobban, az egynapos merülés vagy egy egyiptomi szafari.

Ha megnézed és kiszámolod, akkor egy-egynapos merülést itthon persze “könnyű” kifizetni, de ez a legdrágább merülési forma.
Nem is beszélve az ár/érték arányról.
Hiszen az nem mindegy, hogy mit lát az ember amikor merül.
Persze mi sokszor hangoztatjuk, hogy megéri itthon is merülni, hogy Magyarországon is láthat csodákat a búvár egy-egy merülés alatt. De azért mi sem gondoljuk hogy egy Tatai merülést mondjuk össze lehetne hasonlítani egy BDE szafarival.

Magyar egynapos búvárkodás

Dorog, búvárkodás, búvár, dorogi merülés

Lecsupaszítva miről is szól egy magyarországi vagy közeli országokba tervezett egynapos búvárkodás?!
Utazol egy csomót, majd merülsz kettőt (max. hármat), és még ételre is kell költened. Persze lehet, hogy jól szórakoztál, de a látás és a látnivaló közel sincs egy tengeri merüléshez.
A napi merülés ára, utazás és kaja nélkül, medencétől, Dorogon keresztül, a Molnár János Barlangig:
4 500 Ft – 15 000 Ft/merülés

(!!!És ebben nincs benne kaja, pia, utazás…!!!)

Irány az Adria…

kezdő tanfolyam pag

A magyarországi egynapos búvárkodáshoz képest egy hosszú hétvége már sokkal inkább megéri, mondjuk ne Dorogra szervezzük ezt a hétvégét hanem az Adriára látogassunk el képzeletben.
Egy Pagi búvártúra, Szerdától – Vasárnapig tart. 7 merüléssel, szállással, önellátó étkezéssel, utazással (4fő egy kocsiban) körülbelül:
140 000 Ft.
Viszont ekkor már egy fél hetet pihensz, oké naponta csak 2db -ot merülsz, de mégis jó látótávolságban és igazi tengeri élővilágot láthatsz, eszel, iszol. Ez azt jelenti, hogy 20 000Ft -ba kerül egy merülés, de ne feledd ebben a kaja és az utazás is benne van.

Búvárszafari a vörös-tengeren…

búvartúra, búvartúra egyiptom, búvartúra brothers, vörös tenger, cassiopeia, luxus búvartúra

Most utazzunk el messzebb. Irány a Vörös-tenger.
Persze tudom, hogy itt is nagy a választék, de mi most menjünk egy drágának mondható BDE szafarira, ahol naponta 4x kapsz enni, és gyakorlatilag egy luxus szálloda van alattad ami egyik színpompás zátonytól a másik zátonyig visz téged.
Egy ilyen hajón 18-26 merülést lehet egy hét alatt csinálni. Napi 4 merülés, és sok sok élmény.
Persze ebben a túrában is benne van a repülőjegy, ami igazából a túra egyik legnagyobb költsége.
Összesen ez a túra kb: 840Eur + 360Eur (repjegy) =1200Eur ami cca:
372 000Ft
Ha ezt leosztod a 20 merüléssel, akkor 18 600 ft-ot fogsz kapni / merülés.
(!!!És ebben is benne van minden az utazás a full kaja és az üdítők és a szállás… stb.!!!)

Látod már?!

Ha 20x elmész a Molnárba merülni, vagy egy hétig merülsz Egyiptomban a vörös-tengeren akkor kb. ugyanannyit fogsz fizetni.

Amikor kezdő búvár voltam, persze minden lehetőséget megragadtam, hogy merülhessek. Voltam tótakarításon, karácsonyfa állításon…stb.
Persze össze is gyűjtöttem egy adriai túrára a pénzt, majd a tavaszi túra után elmentem egy őszire is. És ott javasolták az útitársak, hogy jövőre esetleg ne kétszer menjek le az Adriára, hanem ugyan abból a pénzből el tudok menni velük a vörösre is. Még ma is hallom a srácokat, ahogy mondják, hogy ott mindig van kaja, meg sokat tudunk merülni és még a hajóroncsok is csodálatosak lesznek.

Irány még messzebb…

Persze most fel lehet hozni azt is hogy egy Máltai búvártúra mért ugyan annyira drága mint egy BDE szafari, vagy hogy a Maldív szigeteknél már nem jönne így ki a matek.
De erre azt tudom mondani neked, hogy ezeknél a helyeknél mindig vannak drágább és különlegesebb élményeket nyújtó merülőhelyek. Ha bálnával akarsz merülni, vagy el akarsz látogatni a Cocos szigetekre, akkor egyrészt az utazás fogja nagyon megnyomni a ceruzát, másrészt a különleges élmény, harmadrészt pedig az adott ország gazdasági helyzete. Hiszen nem mindegy hogy Thaiföldön akarsz enni valamit vagy Svédországban.  🙂

 

Nekünk Európai búvároknak nagy szerencsénk van.

Itt a közelben van Egyiptom és itt a vörös-tenger. Hiszen a Vörös-tenger az egyik legszebb merülőhelye az indopacifikus régiónak. Így nem kell nagyon messzire utazni, ahhoz hogy lássunk és merüljünk a föld egyik legszebb merülőhelyén.

(A cikkben található egynapos számok nagyon hozzávetőlegesek, és ha megfigyeled a magyar merüléseknél nincs hozzáadva utazási költség se szervezői vagy oktatói díj.
A többi túránál mind a Titán Búvár Iskola által szervezett és oktatói által biztosított árakat írtuk ki.)

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék