Titán Fülöp-szigetek búvárexpedíció, egzotikus búvárkodás a földi paradicsomban

Titán Fülöp-szigetek búvárexpedíció, egzotikus búvárkodás a földi paradicsomban
atlantis-titan-buvar-tura-szafari-fulop-szigetek
New

Titán Fülöp-szigetek búvárexpedíció, egzotikus búvárkodás a földi paradicsomban

2024. Jan 16

Jan 31.

Évente egyszer van lehetőségünk arra, hogy három az egyben kombinált búvártúrát szervezzünk a Fülöp-szigeteken egy két hetes nyaralás keretében.
Három az egyben hiszen a programban szállodás merülés szerepel két resortban (a fülöp-szigetek déli és északi részén 3-3 nap) és egy 7 napos hajós luxus búvárszafari.
Természetesen Ázsiától megszokott gyönyörű természeti környezetben és kényelemben élvezhetjük a kéthetes kikapcsolódást.

Titán Fülöp-szigetek búvárexpedíció, egzotikus búvárkodás a földi paradicsomban

A Fülöp-szigetek egyike Dél-Kelet-Ázsia legnépszerűbb búvár úticéljainak. 

Az ország több, mint 7000 szigetből áll, ám azokból csak nagyjából 800 lakott.

Forró és nedves trópusi éghajlati övben fekszik, a hőmérséklet egész évben magas, azonban a monszun akárcsak más délkelet-ázsiai országokban itt is érezteti hatását. Az esős időszak csúcspontja a július-augusztus hónapok, amikor havonta akár 500 mm csapadék is leesik, és a levegő páratartalma akár a 99%-ot is eléri. Június és október között gyakoriak a tájfunok. Az enyhébb hőmérsékletű hónapok közé a január és a február tartozik, ilyenkor az átlaghőmérséklet 23–30 °C között mozog. Mivel az ország kiterjedt földterületen fekszik, az időjárás eltérő lehet területenként.

fulop-szigetek-apo-atol-naptar-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-elovilag-szafari

Az ország búvárkodási lehetőségeit meglehetősen nehéz röviden összegezni, annyira változatos és sokrétű merülési lehetőségeket kínálnak a szigetek.  A hajóroncsoktól és a lenyűgöző tengeri élővilágtól az idilli strandokig ez az ország hihetetlen kalandokat nyújt mindenki számára.

A Fülöp-szigetek arról is ismert, hogy több, mint 300 víz alatti faj látható. Minden egyes szigete számos érintetlen korallzátonnyal, lenyűgöző mély falakkal és történelmi roncsokkal rendelkezik.

A Mindoro sziget nyugati partjánál levő Apo Reef 1996 óta védett nemzeti park, ahol számtalan nagyobb élőlény fordul elő, például manták, sasráják, pörölycápák, szirtcápák, teknősök, ezek mellett például tonhalrajok teszik izgalmassá a merülést.

fulop-szigetek-apo-atol-naptar-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-elovilag-szafari

Menetrend

Valóban egyedi nyaralási lehetőségről van szó, ami egyesíti a szállodás és szafaris búvárkodás előnyeit. Tudjuk, hogy Ázsia egzotikus részeire eljutni embert próbáló, ezért is vonzó különösen ez az egyszeri lehetőség 2024-ben.

fulop-szigetek-buvar-szafari-buvarkodas-buvartura-titanbuvar

Íme a részletes menetrend:

2024.01.16-án Indulunk Budapestről autóbusszal Bécsbe, onnan pedig Manilába. Ha van rá mód egy átszállással oldjuk meg a repülést.

2024.01.17-én a megérkezés napján belföldi járattal átrepülünk Dumaguete városába, ahol helyi transzferrel elvisznek bennünket az Atlantis Dumaguete***** hotelbe.

2024. 01. 17.- 01. 20. Három éjszakát tartózkodunk a hotelben és élvezzük a szállodás merüléseket. Többek között a csodás Apo atolt.

2024.01.20-án kezdjük meg 1 hetes hajós szafarinkat egy luxus szafari hajóval.

2024.01.27én kötünk ki Puerto Galera-ban, ahol elfoglaljuk az Atlanti Puerto Galera***** hotelt és szintén 3 éjszakát töltünk el ott.

2024.01.30-án indulás haza. Transzfer visz a manilai repülőtérre (vízi taxi majd busz), onnan pedig irány Bécs, majd Budapest.

 

Dumaguete városa

Amint a menetrendből is látható, ez a város az első célállomásunk. Januárban nagyon kellemes a hőmérséklet, élhető, hiszen 26°C körüli a napi csúcshőmérséklet. A nap is 11.5 órán át virraszt, így bőven van időnk négy nappali merülésre.

Atlantis Dumaguete hotel *****

A hotel nagyon szép, természetközeli élményt nyújt a számunkra.

fulop-szigetek-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar

Az itt eltöltött három napot és éjszakát érdemes jól kihasználni, ami nem könnyű a jobbnál jobb ajánlatok miatt: búvárkodás vagy lubickolás a medencében, de választhatjuk az Atlantis egyéb, helyben fizetendő szolgáltatásait is pl. szárazföldi kirándulások, wellness, masszázs, stb.

fulop-szigetek-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-02

Az ajánlatunk tartalmazza:

 • 3 éj kétágyas szobákban
 • napi háromszori étkezést
 • korlátlan kávé, tea, magyarok számára is kockázatmentesen fogyasztható víz
 • korlátlan internet hozzáférés
 • négy nappali és egy éjszakai merülést
 • egy extra választható merülőhely. Apo sziget javasolt

Az ajánlat NEM tartalmazza:

 • Marine park fee (jelenleg 210 PHP / nappali merülés, azaz kb 1 400Ft / nappali merülés, és 500 PHP / éjszakai merülés, azaz 3 500Ft / éjszakai merülés)
 • Nitrox
 • Felszerelés bérlet
 • Szárazföldi kirándulások
 • utasbiztosítás
 • repülőjegy
 • minden, ami nem szerepel az ajánlatunk tartalmazza szekcióban

fulop-szigetek-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-03

Vízalatti látnivalók

Köszönhetően a kellemes vízhőmérsékletnek, kizárólag a saját búvártársunkra és az élővilágra kell figyelnünk. A házi zátonynál történő merülések varázsát mindannyian ismerjük. Nagyon kevés olyan partközeli merülőhely van a világon, ahol egyszerre elégítheti ki az élővilág a mikro- és makro- világ szerelmeseit. Elég néhány pillantást vetnünk a helyszínen készült fotókra:

fulop-szigetek-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-vizalatti-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-latnivalok

Az ajánlat tartalmaz egy kirándulást, például Apo szigetre, amely 40 perces hajóút, de higgyétek el megéri. Ezt mindenképpen érdemes kihasználnunk, hiszen Apo a világ második, Fülöp-szigeteknek pedig a legnagyobb összefüggő korallzátonya, amely 34 km2-en terül el.

Több, mint 285 fajjal találkozhatunk a merülések során, egészen a kicsiktől a nagyokig. A gyönyörű lágy és kemény korallok megadják az alaphangot. Találkozhatunk Napóleon halakkal, manta és sas rájákkal, cetcápákkal, polipokkal, cserepesteknősökkel, fehér uszonyú, fekete uszonyú szirti cápákkal.

fulop-szigetek-apo-atol-naptar-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-elovilag-szafari

Ha még nem unalmas az élővilág részletezése, akkor folytassuk! Láthatunk pörölycápát, delfint, kőhalat, csikóhalat. A következő táblázat jól mutatja, miért vagyunk szerencsések a januári időzítéssel:

fulop-szigetek-apo-atol-naptar-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-03

 

Hajós búvárszafari

A szafari Dumaguete-ből indul és 7 éjszakát töltünk a hajón. A hajó azt az útvonalat teszi meg amit a Manilából induló repülő tett meg, csak éppen visszafelé, és nem légvonalban. A hajó 16 személyes, 2015-ben újították fel.

fulop-szigetek-atlantis-azores-dive-safari-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-hajo

A 32 m-es hajó fedélzetén jakuzzi található, amiért vélhetően 16-an fogunk versenyezni, még szerencse, hogy egyszerre többen is elférünk benne. 10 fős legénység lesz velünk. Mind a fedett dekken, mind pedig a szalonban kényelmesen elférünk, hiszen a hajó méretéhez képest kevés vendéget fogad a kényelem érdekében.

atlantis-azores-dive-safari-boat-fulop-szigetek-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-hajo

Érdemes egy pillantást vetnünk a hajó elrendezésére is, hogy pontos képünk legyen arról, hol találhatóak a kabinok, a közösségi terek.

fulop-szigetek-atlantis-azores-dive-safari-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-hajo-deck

A kék színnel jelzett szint a legalsó. Itt található a kabinok túlnyomó része, a legénységi kabinok is, valamint motorok és generátorok.

A zöld szinten vesszük fel és le a búvárruhánkat, tároljuk a vízalatti fényképezéshez, videózáshoz használt felszerelésünket. Ezen a szinten található az étkező is, valamint innen juthatunk el a szalonba is.

A legfelső szinten van a jakuzzi, és néhány asztal a naptól védve. Ezen a szinten található az egyetlen lakosztály, amelynek nagyon szép kilátása nyílik a tengerre.

Szafari menetrend és látnivalók

 1. nap: Kihajózás délután 5 órakor Dumaguete-ből.
 2. nap: • Oslob és Sumilon. Legnagyobb eséllyel láthatunk cetcápát, akár pörölycápát is. Az itt található merülőhelyek híresek lágy és kemény koralljaikról.
 3. nap: • Pescador szigete és Moalbal térség egyéb merülőhelyei. Itt találkozhatunk békahallal, aminek a világon a leggyorsabb a harapása, spanyol táncossal, trópusi halrajokkal, a lágy és kemény korall kerteken kívül.
 4. nap: • Gato-sziget és Monad shoal. Más néven cápa pontként emlegetik, mert itt látható a félénk és nagyon ritka cséplőcápa, de láthatunk manta ráját, törpe csikóhalat, többféle nudibranchet, tintahalat, sáskarákot, denevérhalat, murénát, polipot.
 5. nap: • Ticao vagy Boracay. Itt majd választani kell a két úti cél közül. Ticao a manta rájáiról, kalapácsfejű, cséplő és tigris cápáiról híres. Boracay-t inkább a gyönyörű tengerpartjai teszik híressé
 6. nap: • Romblon. Népszerű a vízalatti ritka makrósok számára. Láthatunk itt tigris rákot, mandarin halat, márvány garnélarákot, díszes szellempipahalat, orsó csigát.
 7. nap: • Verde sziget. Nyugodtan becézhetnénk akváriumnak is, hiszen olyan, mintha oda parancsolták volna elénk az összes létező vízalatti élőlényt. Méltó befejezése a 7 éjszakás szafarinak.
 8. nap: • Atlantis Puerto Galera***** hotelbe érkezünk reggel 7:30-kor.

fulop-szigetek-apo-atol-naptar-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-elovilag-szafari

Puerto Galera városa

Utolsó célállomásunk a visszautazás előtt. Az éghajlati körülmények itt is nagyon kedvezőek. Napközben 28.5°C fokos a hőmérséklet januárban és ettől alig marad el egy fokkal a vízhőmérséklet.

Atlantis Puerto Galera hotel *****

fulop-szigetek-Atlantis-Puerto-Galera-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-02

Egy kép többet ér, mint ezer szó. Beszéljenek hát a képek a hosszas leírás helyett!

fulop-szigetek-Atlantis-Puerto-Galera-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar

Az ajánlatunk tartalmazza:

 • 3 éj kétágyas szobákban
 • napi háromszori étkezést
 • korlátlan kávé, tea, magyarok számára is kockázatmentesen fogyasztható víz
 • négy nappali és egy éjszakai merülést
 • korlátlan internet hozzáférés

Az ajánlat NEM tartalmazza:

 • Turista adó
 • Nitrox
 • Felszerelés bérlet
 • Szárazföldi kirándulások
 • utasbiztosítás
 • repülőjegy
 • minden, ami nem szerepel az ajánlatunk tartalmazza szekcióban

Vízalatti Látnivalók Puerto Galera-ban

Puerto Galera-ban szintén minden együtt van ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Egyedülálló élővilág, különösen az éjszakai merülések során találkozhatunk színekben pompázó víz alatti teremtményekkel.

fulop-szigetek-Atlantis-Puerto-Galera-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-latnivalok

A napi merülések keretében 40 merülőhely érhető el, tehát van bőven választék. Nem csak a merülőhelyek száma nagy, de változatosak a merülések a típusukat illetően is. Van klasszikus korallzátonyos merülés, áramlásos merülés, roncs merülés. Számos belső öböl van ahol sekély vízben találkozhatunk korallkertekkel, míg ugyanezen öblök külső része gyönyörű kanyont alkotnak.

fulop-szigetek-apo-atol-naptar-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-elovilag-szafari

Gasztronómia

Lehet akármilyen élvezetes a merülés, és magasszínvonalú a szálloda, ha nem tudjuk finom, vizuálisan is vonzó ételekkel kényeztetni magunkat. Álljon hát itt egy kis ízelítő:

fulop-szigetek-gasztronomia-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar

Az Atlantis hotelek konyhája nagyon népszerű a búvárok körében. A három étkezés során gondoskodnak a vegetáriánusokról és a húsimádókról is. Van À la carte menü is, ami a helyi specialitások mellett tésztákat, pizzát, szendvicseket és salátákat tartalmaz.

Extra szolgáltatások

Mindkét Atlantis hotelben van nyitott medence napozóágyakkal. Emellett bőven van lehetőség a kényeztetésre is, nem is gondolnánk, hogy mennyi. A legtöbb szolgáltatás mindkét hotelben megtalálható, kettő kivételével: szauna és jakuzzi csak az Atlantis Dumaguete hotelben van.

fulop-szigetek-buvar-atlantis-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-szolgaltatasok

Ha a merüléseken, evésen, és alváson kívüli összes időnket valami kellemes programmal szeretnénk tölteni, akkor sem tudnánk kétszer ugyanazt a programot kipróbálni, ugyanis 18 eltérő szolgáltatás közül lehet választani.

 • Svéd masszázs,
 • Japán masszázs,
 • Forró kő masszázs,
 • Thai láb és kéz masszázs
 • Hát, nyak, váll masszázs
 • Arc, nyak és váll masszázs
 • holt-tengeri sós testradírozás hidratáló zabpehellyel
 • Mézes, joghurtos testhidratáló kezelés
 • Haj fehérje kezelése és fejbőr masszázs
 • Láb bőr puhító parafin kezelés és diós bőrradír
 • Fülgyertyázás
 • Manikűr, pedikűr

fulop-szigetek-apo-atol-naptar-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-elovilag-szafari

Árak tartalma

Hogy könnyebb legyen az árak értelmezés csináltunk egy táblazatot hogy mik vannak benne (Yes), illetve mik azok a szolgáltatások amiket a helyszínen kell esetleg fizetni (No).

  Atlantis Dumaguete

hotel *****

Atlantis Azores

hajó

Atlantis Puerto Galera

hotel *****

Napi háromszori étkezés Yes Yes Yes
Korlátlan kávé, tea, kivéve az olasz kávét és a speciális teákat Yes Yes Yes
Négy Nappali és egy éjszakai merülést Yes utazási távolság függvénye Yes
Hajnali merülés No Yes No
Szállás deluxe kabinokban / szobákban Yes Yes Yes
sör, bor, helyi üdítők No Yes No
palack, súlyok, hajó, merülésvezető Yes Yes Yes
Korlátlan internet hozzáférés Yes No Yes
Egy napos út Apo zátonyhoz Yes No No
Marine park fee No No nem vetnek ki
Nitrox No No No
Felszerelés bérlés No No No
Szárazföldi kirándulások No No No
Turista adó nem vetnek ki nem vetnek ki No
Szállodai extra szolgáltatások, wellness pl. No nem értelmezhető No

Jelenlegi információk alapján a hatóságok által kivetett adók, díjak és a nitrox teljes költsége az összes merülésre:

  Atlantis Dumaguete

hotel *****

Atlantis Azores

hajó

Atlantis Puerto Galera

hotel *****

Nemzeti park belépő / nappali merülés PHP 210
Nemzeti park belépő / éjszakai merülés PHP 500
Nemzeti park belépő / szafari / vendég USD 120
Idegen forgalmi adó / vendég EUR 3
Nitrox / vendég USD 243 a teljes út során

A fix összegek és a fenti táblázat díjain kívül a Budapest / Bécs -> Manila -> Budapest / Bécs repülőút díja nem szerepel még az ajánlatban. Ez nagyságrendileg cca. 1 400 USD-re becsülhető.

Fizetési ütemezés

Amint látjátok az ajánlatnak nagyon sok eleme van, ezért különösen fontos a fizetési határidők betartása.

Foglalóként 30% fizetendő és a fennmaradó 70% legkésőbb 2023.10.17-ig.

2023.06.16. előtti visszamondás esetén a kötbér mértéke 30%, később pedig 100%.

fulop-szigetek-apo-atol-naptar-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-elovilag-szafari

Fontos egyéb információk

 • Két hónappal az út megkezdése előtt küldjétek át a búvárkártyátok első és hátsó oldaláról készített színes fényképet.
 • Legyen nálatok bankkártya, hiszen számtalan szolgáltatás vehető igénybe a búvárkodáson, szálláson és evésen kívül:
  • nemzeti park díjak, amit a helyi önkormányzat szed
  • szállodai extra wellness programok
  • fotó vagy búvárfelszerelés bérlés
  • Egy fülöp-szigeteki peso nagyjából 7Ft-nak felel meg. Így meg tudjátok becsülni a merülések marine park fee vonzatát

Az éjszakai merülések nagyon látványosak. Ne hagyjuk itthon a lámpánkat, különben a helyszínen kell bérelnünk.

Fülöp-szigeteken is van borravaló, ennek átlagos mértéke 10%. Nem kötelező, akkor adj, ha elégedett vagy a szolgáltatással. Borravalót csak kézpénzben tudunk adni USD, EUR, vagy helyi Pesoban.

fulop-szigetek-apo-atol-naptar-buvar-atlantis-dumaguete-hotel-buvarkodas-buvartura-titanbuvar-elovilag-szafari

Biztosítás

Nagyon fontos, hogy utazás előtt storno biztosítást kössetek, mert a napi munkánk során nem tudjuk elmondani, hogy mennyiféle stornó eseménnyel jelentkeznek nálunk az utasok, hogy miért nem tudnak elutazni a csoporttal. (trombózis, rolleres baleset, fáról leesés, uszodában elcsúszás, izom húzódások és rándulások, sportbaleset, törések, elesések, nagymama meghal, …stb)

Ezek váratlan események, az utazás ára ugyanakkor meg nagyon magas. Ne bukja már el lehetőleg az egészet az utas, ezért kérjük, hogy vagy nálunk vagy máshol, de kössetek. Mert mi nem tudunk biztosítási kárrendezést vállalni, azaz, hogy visszafizessünk, hiszen nem vagyunk biztosító. A búvárbiztosítás pedig egyébként is kötelező a búvártúráinkon.

 

Kérdésed van? Szeretnél több infót személyesen tőlünk?

Hívj most és Attila minden kérdésedre választ fog adni +36 20 341 3998,
ha pedig most nem érsz rá beszélni, akkor küld át a telefonszámodat és
azt hogy mikor kereshetünk, és mi a megadott időben visszahívunk!
Vagy választhatod a jobb alsó sarokban lévő Facebook Chat ablakot is.
(Ha épp nem vagyunk online és nem jön válasz a chat-ben, akkor nefelejts el elérhetőséget is megadni.)

A túrán résztvevő oktató(k):

Bolgár Attila (Master Scuba Instructor)

Velünk nem érzed magad egyedül!
A Titán Búvár Iskola oktatói és merülésvezetői mind a víz alatt, mind pedig a víz felett odafigyelnek rád.

Mennyibe kerül a Titán Fülöp-szigetek búvárexpedíció, egzotikus búvárkodás a földi paradicsomban?

Titán Fülöp-szigetek búvárexpedíció
USD5500
Szállás deluxe kabinban
Belföldi transzferek – repülő, busz, vízi taxi
3 éjszaka Atlantis Dumaguete hotel ***** csomag merülésekkel
7 éjszakás búvárszafari deluxe cabin
3 éjszaka Atlantis Puerto Galera hote***** csomag merülésekkel
Négy Nappali és egy éjszakai merülést (a hajón utzás fügvénye)
Hajnali merülés (csak a hajón lehetséges)
Korlátlan kávé, tea, (kivéve az olasz kávét és a speciális teákat)
Palack, súlyok, hajó, merülésvezető
Nemzeti park belépő a szafarin (120USD)
Egy napos út Apo zátonyhoz (Csak a Dumaguete hotelnél)
Napi háromszori étkezés
Sör, bor, helyi üdítők (csak a hajón)
Szállás deluxe kabinokban és szobákban
Korlátlan internet hozzáférés (csak a szállodákban)
Repülő jegy
Biztosítás
Nitox (cca. 260USD/túra)
Nezeti park belépő (Atlantis Dumaguete) 210PHP/merülés
Nemzeti park éjszakai belépő (Atlantis Dumaguete) 500PHP/merülés
Felszerelés bérlés
Szárazföldi kirándulások
Szállodai extra szolgáltatások, pl. wellness
Borravaló általában a szolgáltatás árának 10%-a
Titán Fülöp-szigetek búvárexpedíció
USD6100
Szállás owner’s suite kabinban
Belföldi transzferek – repülő, busz, vízi taxi
3 éjszaka Atlantis Dumaguete hotel ***** csomag merülésekkel
7 éjszakás búvárszafari deluxe cabin
3 éjszaka Atlantis Puerto Galera hote***** csomag merülésekkel
Négy Nappali és egy éjszakai merülést (a hajón utzás fügvénye)
Hajnali merülés (csak a hajón lehetséges)
Korlátlan kávé, tea, (kivéve az olasz kávét és a speciális teákat)
Palack, súlyok, hajó, merülésvezető
Nemzeti park belépő a szafarin (120USD)
Egy napos út Apo zátonyhoz (Csak a Dumaguete hotelnél)
Napi háromszori étkezés
Sör, bor, helyi üdítők (csak a hajón)
Szállás deluxe szobákban (szállodákban)
Szállás a hajón owner’s suite kabinban!!!
Korlátlan internet hozzáférés (csak a szállodákban)
Repülő jegy
Biztosítás
Nitox (cca. 260USD/túra)
Nezeti park belépő (Atlantis Dumaguete) 210PHP/merülés
Nemzeti park éjszakai belépő (Atlantis Dumaguete) 500PHP/merülés
Felszerelés bérlés
Szárazföldi kirándulások
Szállodai extra szolgáltatások, pl. wellness
Borravaló általában a szolgáltatás árának 10%-a
Repülőjegy
USD1400
lekérésre
Bécs - Manila - Bécs
30kg pogyássz
1db kézi pogyász
transzfert Budapest és Bécs között

Jelentkezz most!

További információk e-mailen az info@tbkdivers.com
és telefonon Attilánál a +36 20 341 3998.
Áraink Euróban és/vagy Forintbanértendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.
Az időpontváltoztatás és az árváltozás jogát fenntartjuk.
A túra a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul.
Az oldalon szereplő képek Atlantis / Red Sea Boats munkái. Köszönjük!

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék