Megéri-e egy Maldív búvárszafari az árát?

Megéri-e egy Maldív búvárszafari az árát?

Feltettünk levélben egy kérdést az olvasóinknak, mégpedig azt, mi az oka annak, hogy többen még hezitálnak azon, hogy belevágjanak-e egy Maldív búvárszafariba.

Érkezett is pár észrevétel a túrával kapcsolatban, amikre most ebben a cikkben szeretnénk reagálni.
A cikk végén pedig kiderül az is, ki az a 2 szerencsés, aki a válaszával 100Eur-s kedvezményt kap,
amit vagy a 2022 februári Maldív szafarin, vagy a 2022 augusztusi hét eleji Oliga búvártúrán tud beváltani nálunk.

Megéri-e egy Maldív búvárszafari az árát?

Általánosságban annyit elmondhatok, amit kérdések nélkül is nagyon jól tudok, ez nem egy olcsó búvártúra.

Igen, tisztában vagyunk vele. Ebből a pénzből sok-sok napot lehet tölteni az Adrián, és kb. kétszer, két és félszer el lehet menni egy hétre a Vörösre is szafarizni.

Mégis én úgy gondolom, ha az ember megteheti, akkor mindenképp érdemes velünk tartani, ha pedig Maldív és búvárkodás, akkor mindenképp erre a túrára.

https://titanbuvar.hu/titan-del-maldiv-szigetek-buvar-szafari/

Már voltam a Maldívon, minek menjek többször?

A Maldív is olyan mint a Vörös-tenger, sőt ugyanaz az élővilág jellemzi, mint Indonéziát vagy Malajziát, vagy akár a Fülöp-szigeteket. Ezt úgy hívják, indopacifikus régió. Élővilág szempontjából egy hal “megteheti”, hogy ezt az egész területet bejárja, hiszen a víz kb. ugyanolyan hőmérsékletű és nincs szárazföldi akadály, ami az útját állná. Épp ezért lehetséges, hogy mindenütt láthatunk gébet, bohóchalat, tűzhalat…
Egy dolog van, ami különbözik ezeken a helyeken, az pedig a valószínűsége hogy összefuss velük.
A Maldív-szigetek az egyik legjobb hely arra, hogy mantát, cetcápát és különféle óceáni és reef cápákat láthass merüléseid alkalmával. Sőt majdnem minden merülésen találkozhatsz valamelyikkel az elöbb felsoroltak közül.
Ha voltál már akkor biztos tudod ezt, de gondolj csak bele, a mostani 2022-es Titán szafarin nem csak egy kis szeletét látod majd a Maldív élővilágnak mintha egy szigeten töltenéd az időd, vagy csak egy északi, vagy egy déli szafarin vennél részt, hanem ezen a szafarin, 3 régión keresztül végig hajózunk a legjobb merülőhelyek mentén.

Persze semmire sincs garancia, de mégis azt mondom, ezen a túrán van a legnagyobb esélyed arra, hogy együtt ússzál egy cetcápával és merülj egy igazi tigriscápával is.

Ennyi pénzért inkább más helyre mennénk.

Ezt teljesen megértem, én is szívesen utaznék másfelé, sőt többen tudjátok, Sipadan volt idén betervezve erre az időszakra. Sajnos a Covid miatt jó pár helyre (2021-ben) nem tudunk szervezni.

Gondolkodtunk még egy Socoro túrán is, de a jelek szerint az még ennél a túránál is drágább lenne. Sőt azt, hogy hogyan fogja érinteni az utazást a következő hullám, azt egyelőre nem lehet látni.
Ami viszont jól látszik, ha távoli úticélok közül kell válogatni, a Maldív már egy jó ideje nyitva van, és nagy eséllyel nem is fog bezárni. Könnyű az utazás, és bejáratott a hajó, így nem kell attól félni, hogy hoppon maradunk.

Most nem engedhetek meg magamnak egy ilyen drága szafarit.

Talán az jó hírként szolgálhat, hogy sok-sok levelezés árán, (konkrétan több mint 50 email), sikerült egy az eredeti árnál pár tízezer forinttal olcsóbb repülőjegyet szereznem.

Így az általában 280-380 ezer forintos repülőjegy helyett most a csapatnak 240 ezer forint lesz a repülés.

Sőt, hogy megkönnyítsük a döntést, még az előfoglalási ár is megmaradt december végéig!
De siess, mert már csak kb. 4 helyünk van erre a különleges túrára.
Továbbá, azt is vedd figyelembe, hogy nálunk minden benne van ebben az árban: a nitrox, a 2db tigris cápás merülés, a greentax, a belföldi repülés, a merülés és túravezetés magyar nyelven. Max a jattot, a felszerelés bérletet, a biztosítást és a piákat kell kifizetned külön.

Nekem elég jó a Vörös-tenger is.

Nézd, ahogy a 50bar utazási beszélgetésből is kiderült, nekünk magyaroknak, sőt talán az összes európai embernek az egyik legjobb ár/értek arányt tényleg a Vörös biztosítja.

Sőt búvárként mindenképp érdemes betartani egyfajta fokozatosságot. Nem érdemes a legkülönlegesebb helyen kezdeni, mert ha kezdetben már 5-6 manta úszkál a fejed felett fél méterre, akkor nem biztos, vagy csak nagyon nehezen fogod megtalálni a szépségét egy adriai túrának. 🙂

Pedig mi tudjuk, hogy azt is lehet élvezni nagyon.

De ha az ember megteheti, hogy 11 napra igazán kikapcsolódjon, és kipihenje magát, akkor nem mindig a Vörös-tenger a legjobb megoldás.

Ezen a Maldiv túrán igazán sok időd lesz pihenni, hiszen nem egy hétig leszünk a tengeren, hanem 11 napig.

A Maldív túrán a búvár hajó külön van a lakó hajótól, így nem zavar a folyamatos palack töltés, sokkal nagyobb a hajón a kényelem, és finomabbnál finomabb falatok várnak a fedélzeten.

Ez nem egy kis hajó! Igazán kényelmes tágas saját légkondival ellátott szobák várnak.

Tehát, ha a búvárkodás és a vízalatti élővilág nem volna elég indok, a kényelmi különbségek után, biztos vagyok benne, hogy egy ilyen Maldiv túra után, úgy fogod érezni hogy egy vörös-tengeri hajó fapados ehhez képest és innentől kezdve csak így szeretnél szafarizni.

Félek a Covid-tól, ezért nem megyek most sehova.

Ennek a Maldív túrának kétféle biztosítéka van, az egyik, ha elmaradna a túra, akkor a befizetett pénz 65%-át a Maldív cég visszautalja, a maradék 35%-ot beszámolja egy következő túrába.
Továbbá lehet storno biztosítást is kötni a repjegyre. Illetve van lehetőség komplex biztosítást kötni, ami Covid esetén is térít.Jelen szabályok szerint pedig már a gépre is csak oltottak és/vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel lehet felszállni.
Így majdnem teljesen biztos lehetsz abban, hogy a túra alatt nem kapsz el semmit. 🙂

Sőt az, hogy a túra tényleg meg lesz-e tartva, arra itt két dolog miatt van nagy esély, az egyik, hogy ez a túra Magyarországról indul, nem Bécsben kell repülőre szállni, így csak a magyar és a maldív szabályoknak kell megfelelni. A másik hogy a Maldív szigetek már a második hullám óta nyitva van, majdnem minden ugyanúgy működik, mint a vírushelyzet előtt. Tehát nem valószínű, hogy bármi zárás lenne a szigeteken és folyamatos az ellátási lánc már jó ideje, így a hajók is és a belföldi repülők is normálisan üzemelnek.
(Még ha meg is nyílna a hőn szeretett Malajzia vagy Indonézia, akkor is a bázisoknak és az összes turisztikai résztvevőnek idő kellene, hogy visszaálljon minden a régi kerékvágásba. Az egyéb irányoknál pedig nem lehet tudni, hogyan reagálnak a vírus egy újabb hullámára.)

Már mindent láttam a Maldívon, ezért nem akarok menni

Erre csak az egyik utasunk válaszát és az alábbi a filmet tudom neked megmutatni.

Ahogy már említettem ez a túra egy exkluzív mindenre kiterjedő életre szóló élmény lesz.

Ez egyik útitársunk, Gábor így nyilatkozott erről az útról:
“Igaz hogy már voltam ezen az útvonalon, de ezt még egyszer meg akarom nézni! És most hogy több napra van elnyújtva a program, így sokkal pihentetőbb lesz számomra. Mindenképp megyünk!”

Azt mondják az okosok, hogy néha egy kép felér ezer szóval!

Tehát mi összevágtunk egy rövid, de tömör videót erről a túráról, az itt látható élményekről.

(Video by  Maldives Boat Club facebook pages, Tibor Révész and Attila Bolgár)

Gyere és tarts velünk!

Ha sikerült meggyőzni téged, ne habozz már most jelentkezz!
https://titanbuvar.hu/titan-del-maldiv-szigetek-buvar-szafari/

Ezt a túrát nem akarod kihagyni.
Már csak 4 hely van!

***

Ahogy ígértük, a kérdés feltevők között kisorsolunk egy-egy 100EUR-s kupont, amit vagy a Maldív túrán, vagy a 2022-es Oliga (Adriai hételeji) túrán tudnak beváltani.

A nyertesek pedig:
Bucsek Laci és Mészáros Gyurma

Gratulálunk!

Mindenkinek köszönjük az összes levelet és hozzászólást.

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék