Búvártúra – Búvárkodás Egyiptomban

Búvártúra – Búvárkodás Egyiptomban

Aktuális Búvártúrák

Aktuális Egyiptomi Búvártúrák

Búvárkodás Egyiptomban

Miért jó Búvárkodni Egyiptomban?


A vörös-tenger a világ egyik legszebb merülő helye, távolsága és megfizethető ára miatt közkedvelt célpontja az európai búvároknak és a nyaralni vágyó családoknak. A víz hőfoka télen is 20 fok felett van így Egyiptom egész évben kedvelt uticél. Élővilága változatos, a tropusi zátonyokhoz hasonlóan színpompás halak és korallok, a külső zátonyoknál pedig nagytestű ragadozokkal vagy akár delfinekkel is találkozhat a búvár. A Vörös-tengeri élővilágot nagyban befolyásolja, hogy a tenger melyik részén fogunk búvárkodni. Északon, középen, délen vagy mélydélen. Északon Dahab és Sharm El Sheikh, középen Hurghada, Safalga és Marsa Shagra, délen Marsa Alam nevű városok találhatóak a parton. Ezen egyiptomi települések a búvártúrák kiinduló pontjaként vagy akár bázisaként is szolgálnak. A nagyobb turista városok mint például Hurghada, hatalmas szállodákkal és nyüzsgő városcentrummal, bazárokkal, míg a kisebb szintén halászfaluból kifejlődött kisvárosok mint például Dahab, hangulatos nyugodt légkörrel várja a nyaralni vágyó búvárokat és családjaikat.
Egyiptomban két tengerben is lehet merülni. Északról a Földközi tenger keletről pedig a Vörös-tenger várja a búvárkodni vágyókat. Legtöbb esetben a búvárok a Vörös-tenger vizét keresik fel, de legalább egyszer érdemes felkeresni Alexandria vízalatti érdekességeit, régészeti emlékeit is.
Az Egyiptomi Vörös-tengeri búvártúrákat három fő csoportba lehet sorolni. Részt vehetsz parti merüléseken Dahab és Marsa Shagra is híres part menti zátonyairól, merülhetsz közeli zátonyoknál napi hajós búvártúrákon Hurghada, Sharm El Sheikh, Safaga, Marsa Alam, de eljöhetsz egy egyhetes hajós búvárszafarira is. Az ilyen hajós búvárszafarik célpontjai lehetnek északon a roncsbúvárkodás kedvelőinek a Thistlegorm, Giannis D, Salem Express, Carnatic, Rosalie Möller. Szintén északon hajós búvárszafariként érhető el Ras Mohammed és a Tiran-szoros zátonyai is. Hurghadáról induló búvárszafarik céljai az északi roncs búvártúra mellett főként Giftun nemzeti park és Gota Abu Ramada, de elérhető innen a Brothers-szigetek vagy akár St. John’s is. Safalga közelében megmerülhetjük a Salem Express hajó roncsot is. Délről pedig Maras Alam felől ez egyik legismertebb cápás merülőhelyet vehetjük célba az Elphinstone-zátonyt.

Búvártúra – Dahabi parti merülések

Gyere és merülj velünk Dahabon és nézd meg az egyik legvédettebb legszínesebb részét a vörös-tengernek. Búvárkodj te is a Bule Hole-ban a világ egyik leghíresebb merülőhelyén!
2022.

Búvártúra – Hurghada és környéke

A szállodák adta kényelmet szereted? Hoznád a családodat is? Vagy a vörös-tengeren szeretnél búvártanfolyamot csinálni? Jelentkezz Hurghadai túránkra, ahol napi hajós merüléseken vehetsz részt.

Titán Északi roncs hajósszafari

Egy hét hajózás amit nem hagyhatsz ki! Fedezd fel velünk a vörös-tenger roncsait Hurghadától egészen a Thistlegorm-ig. Búvártúra az élőlények és a roncsok szerelmeseinknek. Egy hajós búvárszafari ami kezdő búvároknak is elérhető.

Titán Egyiptomi Családi búvárszafari

családi búvártúrát tervezünk főként olyan “búvár”családok részére akik szeretnék a gyerekeiket is elhozni Egyiptomba és megmutatni nekik milyen csodákat lehet látni a víz alatt a vörös-tenger zátonyainál. Ha a gyerkőc nem búvárkodik, az sem probléma, hiszen ezen a túrán nem a búvárkodásé a főszerep. Homokozunk a szigeteknél, csúszdázunk a hajóról, medencében fürdünk a tenger közepén, banánon vontatjuk magunkat, ugrálunk és pihenünk.
NEW

Titán BDE (Brothers Daedalus Elphinstone) Luxus búvárszafari

Ha a legátfogóbb képet szeretnéd látni az egyiptomi vörös-tengerből, ha szereted a nagy halakat és nem riaszt meg az áramlás, akkor ezt a túrát nem szabad kihagynod! Titán BDE a túrának a fő megállói olyan búvár paradicsomok merülőhelyek, amik benne vannak a világ top100 merülőhelyei között. Cápák, Manták, delfinek és izgalmas falak, roncsok várnak rád.
2022

Titán Marsa Shagra / Nakari, a családi búvártúra Egyiptomban

A Titán Marsa Shagra búvártúra igazi kikapcsolódást nyújt számodra. A búvártúra no limit parti merülésekből és plusz felár nélküli 5db speedboat-os merülésből áll. Ideális helyszíne a családi kikapcsolódásnak is. Hiszen a parton a kísérők is tudnak nyaralni, van lehetőség fürdőzésre, snorkerezésre és árnyékos játszótér is várja a kicsitek végtelen homlokozási lehetőséggel.

Titán Dél Egyiptomi Chillout Búvárszafari

Igazi Chillout hangulat, nyugodt merülések, jó hangulat és persze cápák. Tarts velünk egy pihentető búvárszafarin Elphinstone, Deadalus, Claudia, Sataya, Shagra merülőhelyeire. Éld át a laza stílust Egyiptomban, hiszen most igazi nyugodt tempót diktálunk a legszebb helyeken!

Titán St John’s – Rocky – Zabargad búvárszafari (Mélydél)

Búvártúra a Vörös-tenger egyiptomi részének legdélebbi zátonyaihoz! Ha azt gondolod már mindent láttál a vörös-tengeren, akkor most egy olyan különleges túrát ajánlok a figyelmedbe ahová a szafari hajók csak ritkán szoktak elmenni. A Titán St John’s, Rocky, Zabargad búvártúra különleges búvárélmény nyújt neked hiszen három olyan mélydéli merülőhelyet látogat meg amiket együtt ritkán lehet látni.
TOVÁBBI INFÓK

Továbbá ha bármi kérdésed van, hívd Attilát a +36 20 341 3998 számon, vagy írj mailt az info@tbkdivers.com címre.

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék