Búvártúra – Búvárkodás Egyiptomban

Aktuális Egyiptomi Búvártúra


Esemény Időpont Szabad helyek
Titán Marsa Shagra, a családi búvártúra Egyiptomban - 2022 június 15-22. Titán Marsa Shagra, a családi búvártúra Egyiptomban - 2022 június 15-22. 2022/06/15 - 2022/06/22
Egész napos
24
Titán Egyiptomi Családi búvárszafari - 2022 Július 3-10. Titán Egyiptomi Családi búvárszafari - 2022 Július 3-10. 2022/07/03 - 2022/07/10
Egész napos
4
Titán BDE Luxus Búvárszafari - 2022 szept 4-11. Titán BDE Luxus Búvárszafari - 2022 szept 4-11. 2022/09/04 - 2022/09/11
Egész napos
21

Búvárkodás Egyiptomban.

 

Búvártúra – Déli luxus hajósszafari!

Irány Egyiptom déli meleg vizei, luxus körülmények között. Merültél már cápák és delfinek között, itt a lehetőség! Hajónk az 5 csillagos Cassiopeia lesz, tehát a pihenés és a gyönyörű merülések garantáltak!

Búvártúra – Északi hajósszafarik!

Egy hét hajózás amit nem hagyhatsz ki! Fedezd fel velünk a vörös-tenger roncsait Hurghadától egészen a Thistlegorm-ig. Búvártúra az élőlények és a roncsok szerelmeseinknek. Hajós szafari kezdő búvároknak is!


Miért jó Búvárkodni Egyiptomban?

A vörös-tenger a világ egyik legszebb merülő helye, távolsága és megfizethető ára miatt közkedvelt célpontja az európai búvároknak és a nyaralni vágyó családoknak. A víz hőfoka télen is 20 fok felett van így Egyiptom egész évben kedvelt uticél. Élővilága változatos, a tropusi zátonyokhoz hasonlóan színpompás halak és korallok, a külső zátonyoknál pedig nagytestű ragadozokkal vagy akár delfinekkel is találkozhat a búvár. A Vörös-tengeri élővilágot nagyban befolyásolja, hogy a tenger melyik részén fogunk búvárkodni. Északon, középen, délen vagy mélydélen. Északon Dahab és Sharm El Sheikh, középen Hurghada, Safalga és Marsa Shagra, délen Marsa Alam nevű városok találhatóak a parton. Ezen egyiptomi települések a búvártúrák kiinduló pontjaként vagy akár bázisaként is szolgálnak. A nagyobb turista városok mint például Hurghada, hatalmas szállodákkal és nyüzsgő városcentrummal, bazárokkal, míg a kisebb szintén halászfaluból kifejlődött kisvárosok mint például Dahab, hangulatos nyugodt légkörrel várja a nyaralni vágyó búvárokat és családjaikat.

Egyiptomban két tengerben is lehet merülni. Északról a Földközi tenger keletről pedig a Vörös-tenger várja a búvárkodni vágyókat. Legtöbb esetben a búvárok a Vörös-tenger vizét keresik fel, de legalább egyszer érdemes felkeresni Alexandria vízalatti érdekességeit, régészeti emlékeit is.

Az Egyiptomi Vörös-tengeri búvártúrákat három fő csoportba lehet sorolni. Részt vehetsz parti merüléseken Dahab és Marsa Shagra is híres part menti zátonyairól, merülhetsz közeli zátonyoknál napi hajós búvártúrákon Hurghada, Sharm El Sheikh, Safaga, Marsa Alam, de eljöhetsz egy egyhetes hajós búvárszafarira is. Az ilyen hajós búvárszafarik célpontjai lehetnek északon a roncsbúvárkodás kedvelőinek a Thistlegorm, Giannis D, Salem Express, Carnatic, Rosalie Möller. Szintén északon hajós búvárszafariként érhető el Ras Mohammed és a Tiran-szoros zátonyai is. Hurghadáról induló búvárszafarik céljai az északi roncs búvártúra mellett főként Giftun nemzeti park és Gota Abu Ramada, de elérhető innen a Brothers-szigetek vagy akár St. John’s is. Safalga közelében megmerülhetjük a Salem Express hajó roncsot is. Délről pedig Maras Alam felől ez egyik legismertebb cápás merülőhelyet vehetjük célba az Elphinstone-zátonyt.

Titán Búvár Infó Csomag • Rendeld meg INGYEN!

 

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!