Búvártúra Horvátországban – PAG-i hosszú hétvége búvároknak Júliusban

 

Búvártúra! Búvárkodj velünk az Adria kincsén,

Pag szigetén Július 13–17-ig

 

 

Már biztos hogy lehet menni az Adriára!

Több lehetőség is van hogy hogyan lehet utazni most, persze a helyzet folyamatosan változik, így kérlek figyeld a Titán Búvár Iskola Facebook oldalát az aktuális információkért.

 

További pontos információk Itt!>>>

 

Idén nem csak a mindenki által látogatott közeli merülőhelyekre megyünk,
hanem a túra részét képezi az is hogy sok esetben ha van rá lehetőség, akkor merülésünket tudunk a legtávolabbi merülőhelyeken is csinálni! 🙂

Pag neve búvárkörökben fogalom. Nem véletlenül, hiszen ez a merülőhely az egyik legközelebb lévő és legkényelmesebb helyszín, ahová megéri akár egy hosszú hétvégére is leruccanni kezdő és haladó búvároknak egyaránt. A Titán Búvároknál lassan hagyománnyá váltak a pag-i búvárkodós, bulizós hétvégék. Így idén is nekiindulunk!

Gyönyörű merülőhely csupán négy órányira a határtól.

búvárbázis_pag

Rövid utazás, és már csatoljuk is fel az uszonyokat, készítjük is ki a palackokat, hogy újra felfedezzük az Adria víz alatti világát!

Egyénileg autóval, de természetesen össze lehet ülni egy-egy autóba a költségek csökkentése érdekében, mi ennek a leszervezésében is segítünk neked!
A Blue Bay bázis Budapesttől 507 km-re fekszik, az út nagyrésze autópálya így az utazás autóval még 6 óráig sem tart. A búvárbázis a határtól csak 295 km távolságra van, ami kb. 3 és fél óra utazást jelent.
Pag szigetére a komppal lehet átjutni, ami Prizna-ból óránként indul, és 13 perc utazás után a Pag szigeti oldalon Zigljen kikötőbe érkezik meg. Innen a bázis már csak 10km.
Budapest-Letenye 212 km, majd belépés Horvátországba • 
Letenye-Zágráb 79 km • 
Zágráb-Karlovac 49 km
 • Karlovac-Senj 102 km
 • Senj-Prizna 55 km
 • Prizna-Stara Novalja 10 km

Adria kincse = gazdag víz alatti birodalom

A víz alatt gyönyörű falak, halak, csigák és polipok várnak ránk. Aki szerencsés, delfinekkel és csikóhalakkal is közelebbi barátságot köthet –  a tavaszi túrán csapatunk egy egész delfinrajjal találkozott…
Az Adria ezen részén több roncsot is lehet merülni, felfedezhetjük akár az egyik legnagyobb kincset is, egy régi középkori hajóroncsból megmaradt több száz amforát.

Merülőhelyek

Rendelkezésünkre áll 2 merev aljú motorcsónak, amik 10 perc alatt a legtávolabbi merülő helyre is elvisznek.
Legalább 20 merülőhely vár minket, így nem fogunk unatkozni!
Minden búvár saját képzettségi szintjének megfelelő merülésben fog részt venni oktatói vagy merülés vezetői felügyelet mellett.
(természetesen megfelelő minősítés és merülési gyakorlattal rendelkező búvárok előzetes megbeszélés alapján az adott helyen párban is merülhetnek)
Minden nap az aktuális időjárásnak megfelelően a Bázis személyzete, illetve a búvárvezetők döntenek a megmerülendő helyekről, illetve a csoport beosztásról.
búvár_motorcsonak_pag

Merülőhelyek térkép

Búvár térkép Pag

Mit látunk majd?!

Gazdag állatvilág

A változatos és rendkívül gazdag víz alatti növényzet szivacsok, lágykorallok és gorgoniák teszik izgalmassá az üregekkel tarkított falakat. Az itt felfedezhető élőlények megnézése érdekében még a nappali merüléseknél is érdemes lámpát vinni magunkal!

A víz alatti állatvilág is gazdag, merülések alkalmával gyakran látunk színpompás csigákat, nagy polipokat, sziklahalat és nagyobb méretű halakat. Az üregekbe bevilágítva a szerencsések kongert vagy akár macskacápát is megfigyelhetnek.

Roncsok az Adrián?!

Lehetőség van több roncs megmerülésére is, így a roncsmerülés szerelmesei sem fognak unatkozni, a roncsok mélysége 25-38 m között van, de itt található a Rózsa nevű hajó is melyet csak mélymerülő végzettségű búvároknak ajánlunk.  Ezen kívül különleges élményt nyújt az egyik legnagyobb kincs is, egy régi középkori hajóroncsból megmaradt több száz sértetlen amfora, melyek a 20m mély homokos fenéken fekszenek.

Barlangok és üregek

Az üregekkel és barlangokkal szabdalt víz alatti falak a búvárok egyik kedvenc úticéljai. A 10 méteres mélységből induló víz alatti járat után víz alatti terembe juthatunk, melyet a mennyezetről és a falakról lógó hatalmas cseppkövek tesznek látványossá. A barlang falain változatos, színes szivacsfajták várják a kíváncsi búvárokat. Haladó búvároknak nem szabad kihagyni!

 

Profi szervezés, kényelmes szállás

A merülőhelyeket a bázis előtti mólóról két tizenkét személyes gyors motorcsónakkal érjük el, ezzel indul a csapat ki a tengerre minden nap.

Vendéglátónk a Bluebay búvárbázis lesz de most ezen a túrán appartmanokban fogunk lakni pár perc sétára a bázitól, kényelmes apartmanszobákkal, tökéletesen felszerelt konyhával vár bennünket idén ősszel is Pag szigetén.


Teljes nyugalmat szeretnél?! Válaszd az apartmancsomagot, ahol teljes nyugalomban tudod kipihenni a munkahelyi fáradalmakat és a merüléseket.
A max 4 percnyi sétával elérhető apartman 2 illetve 3 ágyas fürdőszobás szobákkal áll rendelkezésünkre.
(Kérjük, jelezzétek hogy hány ágyas szobát szeretnétek, illetve ha egyedül jöttök, hajlandóak vagytok-e szobátokat más búvártárssal is megosztani)

A nyugalomhoz az is hozzátesz, hogy bázison lehet hagyni a felszerelést így nem kell állandóan cipekedni, illetve a merülések közötti időt is itt tölthetjük.
A bázis területén ingyenes WiFi működik.

búvártúra Pag bázis előkészület
búvártúra Pag bázis molo

Kezdőknek és haladóknak továbbtanulási lehetőség

A túra kezdő merülőknek is tökéletes, de lehetőség van a továbbtanulásra is és a haladó tanfolyamra való felkészülésre, éjszakai, nitrox, mélymerülő vagy akár szárazruhás specialitás elvégzésére is ideális a környezet.

Önellátó étkezés baráti hangulatban

Kisbolt van a bázis utcájában, de kocsival 10 percnyire két áruház is található. Így nem okoz gondot a napi étkezés.
Esténként közös főzéssel és borozással szoktuk elütni az időt – a jó hangulat garantált!
Szombat este közösen meglátogatjuk a közeli vendéglőt is, ahol mindenki kedvére válogathat a finomabbnál-finomabb tengeri ételek közül.

búvártúra Pag étterem

Bónusz • Extra ráadás, nem csak búvároknak!

Azt tapasztaltuk, hogy számos kalamajka és probléma adódhat abból, ha csak Te szeretsz búvárkodni, míg a szeretteidnek fogalmuk sincsen az egészről. Éppen ezért az idei Pag-i túrán mindent megteszünk azért, hogy a kísérőid is jól érezzék magukat. Kísérőd lehet gyermeked, párod vagy olyan barátod, aki velünk tart, de nem szeretne felszereléssel búvárkodni. A következőkkel készültünk számukra:

Amíg Te merülsz a többiek sem unatkoznak. Mi megtanítjuk sznorkelezni kísérődet. Búvároktatónk elméleti és gyakorlati előadást is tart a szabadtüdős merülésről, így a partközeli élővilág szépségeit ő is megnézheti, és részt vehet a Csikóhal Kereső Versenyen (lásd lejjebb). Az oktatás ára benne van a kísérő csomagban!
A nem túl messzi öböl végénél homokos strand várja a kicsiket, az úsznitudók viszont a bázis előtti stégnél is fürödhetnek. Amiatt sem kell aggódnod hogy a merülések miatt nem tudsz a családdal lenni egyész nap. Ezen a túrán napi két zodiak-os merülésen fogsz résztvenni (reggel egy és délután egy merülés) és a köztes időben a parton családodal pihenhetsz, strandolhatsz. Ezen felül az apartman szállások szeparáltsága miatt, megoldható hogy tényleg pihentető legyen ez a hosszúhétvége.
Persze neked Búvárnak is készülünk valami feladattal: Tudtad, hogy a partnál a tengeri fűben csikóhalak laknak? Mi igen és ennek apropójából Csikóhal Kereső versenyt hirdetünk. Természetesen tilos bántani őket, csak nézni szabad, de az a búvártárs, aki először találja meg az egyik legnagyobb tengeri kedvencet, egy esti sörre/üdítőre a vendégünk - természetesen felfedezését oklevéllel is jutalmazzuk! Ha nem találunk egyet sem (aminek szerencsére elég kicsi a valószínűsége), akkor búfelejtő sörözést tartunk este a bázis teraszán.

 

IDEI EXTRA Ajándék búvároknak

Már nagyon unod a közeli merülőhelyeket, akkor egy remek hírem van számodra!

Az idei búvártúrát úgy terveztük meg, hogy ha megoldhat akkor el tudjunk menni akár a legtávolabbi merülőhelyekhez is. Mindezt felár nélkül!

Tehát ha Te szeretnél merülni a Majomfejnél vagy a Dolini roncsoknál, akkor (ha az időjárás is kegyes hozzánk) most megteheted.

Sőt az idei túrán 1 parti chekdive és persze a kihagyhatatlan Triget zátony után akár az összes (további 5 merülést) ezeken a távoli ritkán merült merülőhelyeken tudjuk csinálni.*

*Ez persze függ a csapattól és a bázis leterheltségétől, de mi mindent megteszünk majd. 🙂

 

Mint tudjátok nálunk nincsenek rejtett költségek!

Most Június 4-ig, előfoglalási akcióban!

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

Az esetleges elmaradás, hatósági zárlat vagy egyéni lemondás miatt a Titán Búvár Iskola (Bolgár Attila e.v.) semmilyen felelőleség nem vállal, de persze megpróbál mindent elkövetni a kártalanítás érdekében, hiszen számunkra is fontos hogy senkinek ne okozzon problémát az épp aktuális helyzet!

Vélemények:

Nagyon jól éreztem magam

Nagyon jól éreztem magam. Szép volt a környezet és a búvár helyszínek is csodálatosak voltak.
A bázis szép helyen volt és mindennel fel volt szerelve. Az személyzet mindenben a rendelkezésünkre állt. Mindenben segítettek. Teljes mértékben elégedett voltam.
A szervezés jó volt . Az információ elég volt, és a felmerülő kérdésekre is kielégítő választ kaptam.

Romatáné Ági
OWD

Nagyon jól szervezett volt.

Nagyon kellemes volt. A csapat aranyos kedves, bárhova elmennék velük, persze ha engem is kibírnak. 🙂 A napi két merülés számomra pont jó!

A bázis nagyon jó helyen van szinte a szobából ugorhatunk a tengerbe, személyzet profi (Mário, köszi a szikla előtti kanyart, majd össze csináltam magam, de imádtam)!
Horvátország nem tartozott az eddigi úticéljaim közé, de sikerült Nektek megszerettetni! Közel van, közlekedés hibátlan! (Köszi a tippet, a bankkártyás sorban vissza kb 1 órát spóroltam!)

Volt elég időnk mindenre: pihenés, merülés, kis közös vacsi, séta... Igazi kikapcsolódás Volt egy nagyon jó társaságban.

Fehér Péter
OWD

Előjelentkezés elkezdődött!

A Túra 4 ember jelentkezésétől indul!

Max. létszám 14 fő!

Egy élménydús búvártúra megfizethető áron

PAG-i Búvártúra
Eur500
júni 4. után
1db parti merülés
6db hajós merülés
7db merüléshez töltött palack és ólom
4 éjszaka szállás apartman épületben
ágynemű
merülésvezetés

Ingyenes tudást felfrissítő foglalkozás
Csikóhal Kereső Verseny a parti merülésnél!
Ingyenes 3 órás szabadtüdős búvárképzés szeretteidnek.

Egyéb felszerelésbérlés
További merülések ára
Búvártanfolyamok költsége
Utazás és az ellátás
Kisérőknek Pag-i hosszúhétvége
Eur200
4 éjszaka szállás apartman épületben
ágynemű

Ingyenes 3 órás szabadtüdős búvárképzés szeretteidnek.

Utazás és az ellátás
Appartman kiegészítő jegy /fő
Eur70
+70EUR/fő

 

Ídőpontok és jelentkezés ITT:

Esemény Időpont Szabad helyek
Pag-i Búvártúra - Július 13-17. Pag-i Búvártúra - Július 13-17.
Pag, Stara Novalja
2022/07/13 - 2022/07/17
Egész napos
21

 

További infó e-mailen az info@tbkdivers.com
telefonon Attilánál a +36 20 341 3998

Tarts velünk egy hosszú hétvégére!

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!