Titán Norvég Orka és Bálna Snorkel Búvárszafari

Titán Norvég Orka és Bálna Snorkel Búvárszafari
Orka-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan
Early Bird

Titán Norvég Orka és Bálna Snorkel Búvárszafari

2023. Oct 27

Nov 3.

Orca-orka-snorkeling-buvar-tura

 Norvég Snorkel Búvárszafari a világ egyetlen helyén ahol orkák és bálnák közé tudsz menni!

 • Ha már mindent láttál a meleg vizekben
 • Ha részt vennél egy igazi expadicióban
 • Ha elég elszánt és kalandvágyó vagy
 • Ha az életben egyszer szeretnél közel kerülni a vízben egy bálnához vagy orkához
 • Ha neked is fent van a bakancslistádon
 • Ha egy jakuzziban szeretnéd élvezni az északi fény látványát
 • Ha szeretnél különleges fényképeket készíteni
 • és ha egy életre szóló élményt szeretnél magadnak

akkor itt a helyed, és még búvárnak sem kell lenned hozzá!

Igazi luxus Orka és Bálna túra nem csak búvároknak!
Csodás kalandok a Norvég télben, komfortos melegben.

titan-orka-balna-buvartura-fjords

Snorkel Búvártúra egy különleges helyszínen, különleges élményekkel!

2023 októberében egyedülálló vadvilági élményt kínálunk Észak-Norvégiában. Ez a hajós expedíciós körutazás a fenséges fjordokon és a folyamatosan változó téli tájakon keresztül vezet, hogy orkákkal és hosszúszárnyú bálnákkal találkozzunk.

Öt teljes napon át követjük a heringrajokat, és az őket követő orkákat és bálnákat a gyönyörű norvég fjordok védett környezetében.

Ha az időjárási körülmények és ha az állatok engedik (általában igen), bemegyünk a vízbe snorkelezni, így közelről akár 4-5m-ről is megcsodálhatjuk a vízben és a víz alatt ezeket az élőlényeket.

Talán ez az egyetlen hely a világon ahol vízben közvetlen közelről nézhetjük meg ezeket az állatokat (és nem lehet tudni, meddig engedik ezt), már csak ezért is érdemes velünk tartanod!

A sznorkelezés és a hideg víz ne vegye el a kedvedet, hidd el meg se fogod érezni. Hiszen hatalmas élmény, amikor egy-egy 9-10m hosszú okrak a közeledbe úszik, gondolj csak bele néhány hím egyednek csak a hátúszója akkora mint Te vagy. Vagy gondolj bele milyen lehet élőben végignézni azt amit eddig csak a természet csatornákon láttál, ahogy egy barárzás bálna kitátott szájjal emelkedik a mélyből felfelé. Micsoda leírhatatlan élmény, milyen történeket, micsoda fényképek készülhetnek ebből. Ilyenkor egy pillanatig sem fogsz a hidegre gondolni.

Nem is fogod érezni hogy hideg vízben vagy, hiszen nálunk a túra ára tartalmazza a hajón bérelt Waterproof D9 szárazruhát száraz 3 ujjas kesztyűt és száraz-csukját, sőt a meleg aláöltözőt, sőt a teljes sznorkelfelszerelést is.

Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-sznorkeling

Az Orkák  azaz a Kardszárnyú delfinek

Balna-orka-kardszarnyu-delfin-norvegia-titan-buvar-tura

Nem véletlen hogy a titánok logójának fő eleme is az orka, gyerek korom óta a kedvenc tengeri állatom. Gondolom neked is ott van a ranglista élén.

norvegia-orka-buvar-buvarszafari-kardszarnyu-titan

Hatalmas, intelligens, de egyben kegyetlen ragadozó, mégis van benne valami delfines kedvesség. A fogascetek közé tartozó kardszárnyú delfinek hímjei akár 10m-esre is megnőhetnek, súlyuk elérheti a 10 tonnát is, hátúszójuk pedig a 2m-ert. Csapatban, intelligensen és szisztematikusan vadásznak, igen változatos táplálékokra, így a kisebb halak mellett akár a fehér cápát vagy akár bálnákat is megtámadnak. 5-20 fős családokban élnek. Norvégia szeret a hering vonulást követik. Így nekünk is a heringek útját kell majd járnunk. 🙂

Orkak-buvar-kardszarnyu-delfin-gyilkosbalna-buvartura

Megfigyelésük világ szeret zajlik, de Norvégia talán az egyetlen ahol nem kutató expedíciós körülmények mellett is vízbe lehet menni hozzájuk. Így a vízben való megfigyelésükre évente csak kevés embernek van lehetősége, velük úszni, közelről megfigyelni életre szóló élmény.

A másik szintén hatalmas élményt jelentő élőlény a túrán a Hosszúszárnyú bálna.

A hosszúszárnyú bálna vagy púpos bálna (Megaptera novaeangliae) humpbacks wale,

balna-buvar-tura-norvegia-merules-hosszuszarnyu-titan-Explorer

 

A szilásceteken belül a barázdásbálna-félék közé tartozik ugyan úgy mit a kék bálna. A hímek hossza 13-14m között van míg a nőstény  akár a 15-16m-t is elérhetik. Súlya átlagosan 25-30 tonna körül van. Keskeny mellúszói igen hosszúak, erősek és ívelten csipkézettek és az állat testhosszának az egyharmadát teszik ki. Táplálékuk igen változatos, szerencsénkre a heringek vonulását ők is előszeretettel használják ki táplálkozás céljából. Sok fajta vadászmódszer közül a buborékos vadászat a legjellemzőbb erre a fajra. Ez az amikor egy vagy egy több egyedből álló csapat a halraj alá merülve buborékhálót bocsájt ki ami egyre szűkül majd miután teljesen körbezárta a halrajt egy-két bálna a felszín felé emelkedik nyitott szájjal.

Balna-eves-buvar-tura

Egy ilyet látni szintén felejthetetlen élmény lesz.
Csodálatos fotók is születhetnek róla, akár a vízből akár a motorcsónakból fotózod vagy filmezed.

 

A túra részletes leírása

Elöljáróban

Az első számú szabály a vadon élő állatok megfigyelésénél: Semmi sem garantált! A hajó és a legénység mindent megtesz, hogy a legjobb élményt nyújtsák, de nem tudnak semmit garantálni természetesen. A túrán vadon élő állatokat keresünk nyílt vízen méghozzá kiszámíthatatlan időjárási körülmények között. Ezért arra kérjük minden velünk tartó vendéget, hogy reális elvárásokat támasszon az utazáshoz és legyen rugalmas, így biztos hogy élmény lesz a túra.
A utazás során az a célunk, hogy minél gyakrabban menjünk snorkelezni, hajónkkal könnyen tudunk mozogni, és kapcsolatban állunk a többi hajóval a környéken azért hogy megtaláljuk a legjobb helyeket. Vezetőink folyamatosan figyelik az orkákat és bálnákat. Az állatok azonban nem mindig ugyanazon a helyen tartózkodnak, és időbe telhet, amíg megtaláljuk őket, a keresés azonban a szintén az expedíciós kaland része.

Balna-orka-buvar-tura-expedicio

Előfordulhat, hogy egyes napokon egyáltalán nem látunk bálnákat vagy orkákat. De ez ne keserítsen el. A várakozás közben is élvezd a gyönyörű tájat, fényképezd a csodálatos és különleges madarakat, vagy töltsd az időt pihenéssel ismerd meg a fedélzeten lévő társaságot. Arra pedig mindig van esély, hogy a napot a gyönyörű sarki fény showja zárja.

A cég habár nem vállal semmilyen garanciát arra, hogy látni fogunk bálnát vagy orkát, mégis évek óta ebben az időszakban járja a tengert és kb 80% esélyt adott arra hogy fogunk látni.

1. nap: Érkezés és beszállás

Tromso-norvegia

Expedíciónk Tromsøban, egy sarkvidéki norvégiai kisvárosban kezdődik. Terv szerint (repülő járattól függően) egy nappal a hajóra szállás előtt érkezünk. Így ha a járat késne, akkor sem rohanás lesz a túra első napja. Sőt így lehetőségünk lesz egy kicsit akklimatizálódni és felfedezni a város múzeumait és hangulatos belvárosát.
A hajóra (repülőgép járattól függően) másnap az az valódi túra első napján délutánján szállhatunk fel. De így is a fedélzeten bőven lesz időnk berendezkedni a kabinokban és felfedezni a hajót. Este a hajó elhagyja Tromsø kikötőjét és egy olyan hely felé vesszük az irányt, ahol várhatóan bálnákkal fogunk találkozni.

A csodás vacsora mellett pedig egy kicsit megismerkedünk a többi vendéggel, és a hajó legénységével.

orka-balna-buvar-tura-etel

 

Tehát, készülj fel a tengeren töltött hideg, de kifizetődő napokra, amelyek során az természet egyedülálló látványosságait fedezhetjük fel.
Hozz magaddal egy jó adag kalandvágyat, és ne felejts otthon a legjobb kameráidat, mert mind a felszínen mind a víz alatt a National Geographic Magazinba illő képeket fogsz tudni készíteni.

 

2-6. nap: Bálnák és orkák keresése

norveg-hajo-kirandulas-balna-orka

Öt teljes napon át követjük a heringrajokat, valamint az orkák és hosszúszárnyú bálnák csapatait a gyönyörű norvég fjordok védett környezetében.

Hajónk tágas fedélzettel rendelkezik, így Te is gyönyörködhetsz a csodálatos tájban. A hajó hídja nagyszerű hely a bálnák keresésére, valamint a norvég fjordok gyönyörű fényébe és a kilátásába való gyönyörködésre. (Természetesen a hídra lépéshez mint minden hajón engedélyt kell kérni a kapitánytól, de a legtöbb esetben (ha épp nem valami komolyabb manőver történik) nagy szeretettel fogadnak minket itt is.)

A túra különlegessége hogy két szakértő helyi vezető kísér el minket a bálna és orkafigyelő kalandra.

Velük biztonságban érezhetjük magunkat, és nem csak vigyáznak a csapatra hanem megosztják veled tudásukat is. Mindent megtesznek azért, hogy a legjobb élményt nyújtsák neked. Vezetőink és a hajó legénysége folyamatosan figyeli a bálnákat és az orkákat illetve a hering rajok mozgását, hiszen amerre a heringek mennek arra találjuk expedíciónk fő célpontjait is.

Persze mint minden expedíción Te is részt vehetsz a keresésben. Tehát a távcsövedet se hagyd otthon.

Amikor a körülmények megfelelőek, fogjuk a zodiákokat, és kimegyünk a vízre.

Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-01

 

Sznorkelezés az orkákkal és bálnákkal

A téli orka és bálna expedíció során a fő célunk, hogy minél gyakrabban sznorkelezzünk bálnákkal és orkákkal. A fedélzeten speciális vízálló szárazruhát és sznorkelfelszerelést kapunk, de ha szeretnéd hozhatod a sajátodat is.

Ha bálnákat látunk a közelben, a hajó személyzete a vízbe engedi a motorcsónakokat és előkészülnek a merüléshez. Amíg ők előkészülnek, addig neked lesz még egy kis időd ellenőrizni, hogy feltöltötted-e a fényképezőgépedet, kamerádat vagy a GoProdat. Majd jöhet a beöltözés a szárazruhába, egy gyors ellenőrzés és már vízre is szállhatunk hogy minél közelebb kerülhessünk az állatokhoz, hogy végre testközelből láthassuk őket.
A bálnák megközelítése mindig óvatosan, alacsony sebességgel, a “bálnazsák” oldala felé haladva történik. Elsőként mindig a helyi vezető ereszkedik a vízbe, és felméri hogy biztonságos-e a sznorkelezés, utána mehetünk be mi is.

És most bepillantást nyerhetünk végre a bálnák világába, ami igazán egyedülálló alkalom, hiszen együtt úszhatunk ezekkel a hatalmas állatokkal. Élvezd a pillanatot!

orka-buvarkodas-fotozas-buvartura

Hogy nem fogunk fázni a hideg vízben?

A túra árában benne van egy hétre minden résztvevő számára egy-egy Waterproof D9 szárazruha minden kiegészítővel. Ez egy olyan búvárruha amibe egyáltalán nem megy bele a víz. Így biztos a hővédelem. A hajó ezeket a ruhákat a svéd céggel együtt fejlesztette ki kifejezetten sarkvidéki sznorkelezéshez. Kapni fogsz kényelmes aláöltözőt, száraz csukját, és száraz 3újas kesztyűt is túrára, így csak az arcod kis része lesz vizes, de tapasztalatból mondom, az már nem számít.

De elhozhatod saját felszerelésedet is, ha Te abban szeretnél merülni.

(A szárazruháról lentebb találsz még részletes infókat)

Miért nem palackkal búvárkodunk az orkák közelében?

Ennek egyszerű oka van, mégpedig az hogy a palackos búvárkodás túl lassú. Míg egy csapat bemegy a vízbe és/vagy kijön belőle, addig a bálnák és orkák már rég messze úsztak tőlünk.

Az orkák a heringrajokat követik, így egy-egy találkozás velük nem tart tovább mint 2-10 perc, jönnek, ott vannak körülöttünk és már tovább is úsztak. Persze a motorcsónakokkal könnyen utánuk tudunk menni, így összességében sokszor fogunk velük találkozni egy-egy kihajózás alkalmával, de sajnos palackkal nem tudod felvenni velük a versenyt. 🙂

fotos-tura-balna-nezes-orka-buvar-fenykepesz-termeszetfotos-tura

 

Természetfotósok figyelem!

Ha nem a búvárkodás mellett döntesz, vagy nem szeretnél a vízbe menni, akkor a hajó tágas fedélzetéről is élvezheted a bálnák és orkák fotózását. De csatlakozhatsz a zodiákos (motorcsónakos) megfigyelő csapathoz is, így normál szárazföldi fényképész felszereléssel is testközelből figyelheted meg a bálnákat és orkákat, ez kiváló fotózási lehetőségeket biztosít számodra.

Igazi különleges expedíció ez a természetfotózás kedvelőinek is. Madarak, halak, szarvasok, bálnák… ki ne szeretne a saját képei között ilyeneket?
Előreláthatólag a repülőgépen 8kg-os kézipoggyász és 25kg-os feladható poggyász van, így el tudod hozni profi kameráidat is a túrára.

Persze a nagy teleobjektíveket ne hagyd otthon! 🙂

 

Segíts az orkák kutatásában és védelmében fényképeiddel

A túra szervező cég a Norwegian Orca Survey partnereként részt vesz az észak-norvégiai orkakutatásban. Így most Te is részese lehetsz ennek a projektnek hiszen bárki, akinek van fényképezőgépe, részt vehet a munkában, és segíthet megmenteni az orkákat világszerte. Mit kell tenned?! Az orkák hátuszonyairól készült nagy felbontású fényképek beküldésével, valamint a fotók készítésének helyére és idejére vonatkozó információkkal hozzájárulhatsz a hosszú távú norvég orka azonosítási projekthez!

Továbbá az orka kutatás támogatására minden egyes utas után, aki velünk utazik Észak-Norvégiába, a hajó a túra díjának egy részét a norvég orkakutatásnak adományozza.

Orka-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan

 

Ha pedig a tengeren töltött élmények ben egy kis szünetet tartanánk akkor esténként a partra is kimehetünk, hogy meglátogassunk néhány, a fjordok között található történelmi halászfalut.

 

7. nap: Kiszállás, hazaindulás

Hajónk általában a kikötés előtti este a 6. napon érkeznek vissza Tromsøba. Így másnap a reggeli és a legénységtől való búcsúzás után sajnos eljön a partra szállás ideje. Repülőgép indulástól függően megszervezzük a transzfert a repülőtérre vagy a szállodába, de előre egyeztetve meg is lehet hosszabbítani a norvégiai ott tartózkodását.

 

Hajónk a túrán az Polarfront (16fő) (vagy a Virgo (12fő) lesz, jelentkezők fügvényében)

Alább a Polarfront információi találhatók! Ha mégis a Virgo jönne csak össze, akkor mindenkit meg fogunk kérdezni hogy ez a hajó is megfelel-e.

Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-17

 

Az MS Polarfront egy luxus expedíciós hajó, ami 1976-ban épült.

2018-ban szépen felújították, luxus és magas színvonalú élményt nyújtva utasainak. Összesen 8 kétágyas kabin van, amelyek maximum 16 vendégnek biztosítanak helyet. A kabinok az alsó fedélzeten helyezkednek el, és mindegyik legalább 2 ablakkal rendelkezik. A kabinok tágasak, és mindegyikhez saját, kényelmes, zuhanyzós fürdőszoba tartozik. Hajszárítót, fürdőköpenyt és fürdőszobai termékeket is talál.

Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront

Az MS Polarfrontnak a hajó elején és a hátsó fedélzeten is van egy nagyméretű külső fedélzete, ahol szauna és pezsgőfürdő is található, hogy felmelegedjen egy hosszú, hideg nap után a sarkvidéki tengereken. Belül kényelmes szalon, étkező, könyvtár és fitneszterem található.

Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-11 Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-10 Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-9 Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-8

 

A kültéri forró jakuzziban ülve esténkét felejthetetlen élmény lesz az északi fényt csodálni.

 

A hajón rendelkezésünkre áll 2db zodiak (motorcsónak) amivel könnyebben meg tudjuk közelíteni a partot is, hogy a legeldugottabb helyeken is felfedezhessük a szárazföldet.

Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Explorer-8

Az Polarfront maximum 15 vendégnek kínál helyet, és 8 kényelmes lakosztállyal rendelkezik.

Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-6 Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-5 Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-4 Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-2 Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-1

 

 

 

 

A szárazruháról

A sarkvidéki snorkelező expedícióhoz a fedélzeten kiváló minőségű felszerelést biztosítunk a svédországi Waterproof International partnerünk jóvoltából.
Ezeket a felszereléseket kifejezetten a hideg vízben való sznorkelinghez tervezték, így biztos lehetsz benne hogy a megfelelő hőbiztosítás mellett könnyed úszást és mozgást biztosít a vízben.

buvar-szarazruha-orka-balna-tura

 

 

A Waterproof Polar Snorkeling csomagunk a következőket tartalmazza:

Vízálló D9 sznorkel sznorkel szárazruha
A snorkelező drysuitjaink ultrakönnyű anyagból készülnek, elülső cipzárral és latex tömítésekkel a nyak és a csukló számára. Így biztos hogy szárazon maradsz benne.

Vízálló, jól látható csukják
A meleg csukják élénk narancssárga színű csíkkal és fényvisszaverő foltokkal rendelkeznek a tökéletes láthatóság érdekében. Így a háborgó tengeren és gyenge fényviszonyok között is könnyen szemmel tud minket tartani a zodiakos. A csukja kétrétegű és mandzsettás így igazi védelmet nyújt a hideg víz ellen.

Vízálló 7 mm-es G1 kesztyű
A 3 ujjú félszáraz kesztyűket a könnyű fel- és levétel érdekében “glide skin” belsővel tervezték, így habár tökéletes hővédelmet biztosít mégis egyszerű és kényelmes. Sőt a fényképező gép kezelése is könnyű vele. A kesztyű a Waterproof ‘Polar Evoluted’ sorozatának része. Ezeket a termékeket is a sarkvidéki régiókban kipróbálták és tesztelték.

Waterproof B5 tengeri csizma
A neoprén csizma egy erős gumival megerősített, puha csizma, állítható pántokkal és egy speciális “uszonypánt-stopperrel”, amely megakadályozza, hogy az uszonyok lecsússzanak.

Uszonyok, búvármaszkok és sznorkelek
Szintén biztosítunk búvároknak, maszkot és uszonyokat, azonban javasoljuk (főként a Covid miatt), hogy mindenki hozzon magával a saját maszkot és légzőcsövet, ha kell a titán búvár iskolától ingyen kölcsönözhető erre a túrára.

Warmtec overall aláöltöző – (nálunk benne a túra árában)

Warmtec overallokat kifejezetten arra tervezték, hogy a szárazruha alatt viseljed, és melegen tartson téged a hideg vízben a sznorkelezés közben. De szélálló külső rétegként is viselhető merülések között amikor a fedélzeten vagy egy szárazföldi kiránduláson veszel részt. Nagyon kényelmes és könnyen felvehető. Ezen a túrán ezért sem kell külön fizetned bérleti díjat.

balna-foto-fenykep-expedicio-orka

Felszíni ruházat

Ahhoz hogy kifejezetten jól érezd magad a víz felett és a vízben is nagyon fontos a megfelelő hővédelem. A búvárkodáshoz nálunk a tára ára tartalmazza a Warmtec aláöltözőt, de e mellett azért érdemes felkészülni, a felszíni programokra is.
Javasoljuk, hogy a következő ruhadarabokat hozd magaddal:

 • Sízokni, lehetőleg gyapjú
 • Termikus alsónemű
 • Meleg nadrág (ideális a sínadrág)
 • Fleece vagy gyapjú pulóver, ha gyorsan fázos vagy akkor viseljen akár két pulóvert is.
 • Meleg, kényelmes (pehely)kabát, pl. sí dzseki.

 

Étkezés

Orka-balna-buvar-tura-titan-etel

A hajón szuper szakácsok és teljes ellátás vár minket. Ez tartalmazza a napi 3 főétkezést mellett a kávé, tea és víz fogyasztást.

Az alkoholos italok és a szénsavas üdítők külön a túra végén térítendőek.

Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-14 Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-12 Orka-balna-buvar-tura-norvegia-luxus-buvarszafari-expedicio-kardszarnyu-delfin-nezes-merules-hosszuszarnyu-titan-Polarfront-13

Részvételi feltétel!

Ehhez a túrához nem kell hogy végzett búvár legyél.
Sőt akkor is velünk tarthatsz ha a vízbe nem is akarsz belemenni. Hiszen a motorcsónakból és a hajóról is tudsz fotózni.

A sznorkelezés 16 éves kortól megengedett, de csak akkor, ha a méretüknek megfelelő szárazruha is rendelkezésre áll. A hajón szárazruhák az extra kicsi mérettől (ami az EU 34-es női méretének felelnek meg) a felnőtt méretekig találhatóak. De persze saját szárazruha is hozható, de az életkor és az úszástudás elengedhetetlen feltétel.

gyilkosbalna-nezes-orka-titan-buvartura

Storno és biztosítás

Csapatunk külön időt töltött a biztosítási kérdéssel, hiszen mostanában nehéz előre megmondani mi hogy lesz egy év de akár pár hónap múlva.
Épp ezért opcionális lehetőségként az EUB biztosítóval egy mindenre kiterjedő (Storno + Búvár, baleset és poggyász) biztosítást dolgoztunk ki a túrára, ennek ára a túra árának 4%-a+BBP ára.

Ez cca. 90 000Ft/fő.

Így Te tudod eldönteni, hogy szeretnél-e ilyen biztosítást kötni vagy nem, de a lehetőség adott.

 

Utazás

Tromsø-utazas-norvegia-balna-orka-buvar

Terv szerint Budapestről a Finnair menetrend szerinti gépével fogunk utazni Helsinkibe majd onnan Tromsøba. Onnan transzfer a hajóra vagy a szállodába.
Jegyeket és a pontos indulási időpontokat még sajnos novemberig nem tudjuk, de általában egy plusz nap Tromsøban való ott alvás szokott lenni vagy a túra előtt vagy a túra végén.

Ára idén cca. 240 000Ft körül mozgott.

Természetesen ki lehet egészíteni a túrát további napokkal, de azt előre kell jelezni felénk, hiszen mi csoportos repjegyet szoktunk kérni.

(Az esetleges plusz napok díja és a Tromsøban lévő nap nincs benne a túra árában.)

 

Mennyibe kerül a Titán Norvég Orka és Bálna Snorkel Búvárszafari?!

Ez a búvártúra, – ami nem csak búvároknak szól, tehát a kísérők is biztos remekül fogják magukat érezni – igazi élmény dömping 7 napba sűrítve.

 • 7 nap hajón ( 6 éjszaka),
 • 2-6 napon ált. napi 2 akalom zodiakos snorkel merülés
 • Waterproof Polar Snorkeling csomag
 • Warmtec overall aláöltöző
 • Teljes ellátás
 • Víz, kávé, tea fogyasztás
 • Szállás egy vagy kétfős kabinokban
 • A hajó kényelmi szolgáltatásainak a használata
 • Orka és bálna előadás a fedélzeten magyar nyelven
 • 2 guide (szakértő helyi vezető)
 • Utazás
 • Titán magyar nyelvű vezető
 • Teljes körű szervezés

 

Ami nincs benne az árban:

 • Alkohol és üdítő fogyasztás
 • Baksis a túra végén a személyzetnek
 • Storno biztosítás
 • Extra napok
 • Extra programok a parton
 • Extra belépők (pl: múzeum), étel italfogyasztás a parton

 

Foglalás

Ha velünk szeretnél tartani a túrára akkor jelentkezz az oldalon.
Válaszd ki az általad kívánt időpontos és szobát, jelöld meg azt hogy mennyien jöttök és rakd a kosárba, majd véglegesítsd a rendelésed az oldalon.

Foglalás a túra árának 30%-ának kifizetésével lehetséges! (+ Storno biztosítás kötés ha szeretnél.)

Második részletként 2022 novemberében a repülőjegyet kell kifizetni.

Harmadik részlet 2023 augusztusában esedékes.

 

Figyelem!

A túra időpontja – amíg a pontos repülő menetrend nincs meg, addig – a repülőgép indulás szerint egy-egy napot csúszhat előtte és/vagy utána, de a túra hajózási időpontja fix. (2023 okt 28 – nov 3.) Így tudsz tervezni előre!

Továbbá, ha szeretnél valahol még egy-két napot eltölteni, akkor azt jelezd előre 2022 novemberéig, hogy úgy tudjuk a repülőjegyet foglalni neked.

 

 

 

 

 

Kérdésed van? Szeretnél több infót személyesen tőlünk?

Hívj most és Attila minden kérdésedre választ fog adni +36 20 341 3998,
ha pedig most nem érsz rá beszélni, akkor küld át a telefonszámodat és
azt hogy mikor kereshetünk, és mi a megadott időben visszahívunk!
Vagy választhatod a jobb alsó sarokban lévő Facebook Chat ablakot is.
(Ha épp nem vagyunk online és nem jön válasz a chat-ben, akkor nefelejts el elérhetőséget is megadni.)

A túrán résztvevő oktató(k):

Bolgár Attila (Master Scuba Instructor)

Velünk nem érzed magad egyedül!
A Titán Búvár Iskola oktatói és merülésvezetői mind a víz alatt, mind pedig a víz felett odafigyelnek rád.

Mennyibe kerül a Titán Norvég Orka és Bálna Snorkel Búvárszafari?

Orka és Bálna Snorkel Búvárszafari
Eur4700
Előfoglalás
2023 juli 30-ig
7 nap hajón
6 éjszaka szállás a hajón
2-6 napon ált. napi 2 akalom zodiakos snorkel merülés
Waterproof Polar Snorkeling csomag
Warmtec overall aláöltöző
Teljes ellátás
Víz, kávé, tea fogyasztás
Szállás egy vagy kétfős kabinokban
A hajó kényelmi szolgáltatásainak a használata
Orka és bálna előadás a fedélzeten magyar nyelven
2 guide (szakértő helyi vezető)
Titán magyar nyelvű vezető
Teljes körű szervezés

Exrta napok Tromsø-ban (3 éjszaka)
Extra programok a parton (cable car cca 395NOK / vacsora cca 750NOK / Rénszarvasozás cca. 165 EUR)
Extra belépők (pl: múzeum), étel italfogyasztás a parton
Alkohol és üdítő fogyasztás
Baksis a túra végén a személyzetnek
Storno és BBP biztosítás (kb 90 000Ft/fő)
Repülőjegy
Eur500
BUD - HEL - TOS/TOS - HEL - BUD
Budapest - Helsinki - Tromsø - Helsinki - Budapest
23kg feladható csomag
8kg kézi poggyász
reptéri illeték

Jelentkezz most!

Továbbinformációk e-mailen az info@tbkdivers.com
és telefonon Attilánál a +36 20 341 3998.
Áraink Euróban és/vagy Forintbanértendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.
Az időpontváltoztatás és az árváltozás jogát fenntartjuk.
Az oldalon szereplő képek Waterproof munkái. Köszönjük!

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék