Máltai Titán búvártúra

Úticélunk Málta, a mediterrán búvárparadicsom!

Máltai lovagrend, Máltai sólyom, máltai… búvárkodás! A Földközi-tenger szívében fekvő Máltai-szigetekre (Málta, Gozo és Cominó), az egyik legizgalmasabb európai búvár úticélra legalább egyszer minden búvárnak el kell látogatnia, hiszen itt a vízalatti világ szerelmesei mellett a roncsok és barlangok rajongói is megtalálják számításukat. Kitűnő látótávolság, a Földközi-tengerhez viszonyított roppant gazdag élővilág és kellemes vízhőmérséklet teszik felejthetetlenné az élményt. A merülések után pedig a történelmi látványosságok, a gyönyörű épületek és persze a strandolás kínálnak tartalmas kikapcsolódást nem csupán a búvároknak de nem búvár családtagjaiknak is.

Málta búvártúra, máltai búvárkodás, málta nyaralás, valetta

Mikor?

2016 október 3-10.

Miért Málta?

Málta szigetein minden megtalálható, ami egy emlékezetes nyaraláshoz kell: A búvárok falakat, üregeket és roncsokat merülhetnek gyönyörködve a gazdag vízalatti élővilágban, míg családjaik a felszínen fedezhetik fel Málta festői világát.  A merülések után pedig a család együtt bóklászhat a lovagvárban vagy az őskori romok között, vagy jöhet egy közös strandolás.
Este sem lehet Máltán unatkozni: Qawra és St. Julian’s körzete is várja a turistákat bárjaival és szórakozóhelyeivel. A sziget mérete kicsi, ezért kényelmesen bejárható busszal is.

Máltai búvártúra – kellemes vakáció víz alatt és felett

Málta egész évben alkalmas a búvárkodásra, de szokásunkhoz híven olyan időpontot választottunk, amely még tökéletes, de már nincsen a legzsúfoltabb turistaszezonban. Választásunk a kellemes hőmérsékletű, de már nem annyira zajos októberre esett – már nincs embertömeg a víz alatt, de annak hőmérséklete még mindig 24 fok meleg.

Merülések után a felszínen folytatjuk tovább felfedezőtúránkat: Máltán 7000 év történelmének emlékei találhatóak meg, különleges építészeti műemlékek, templomok, paloták és múzeumok várják az érdeklődőket. Kényelmessé teszi a túrát az is, hogy könnyen megértethetjük magunkat, hiszen mindenki beszél angolul, EU-s országként könnyű a beutazás, Euróval lehet fizetni és a színvonal is európai.

Természetesen most is azon dolgoztunk, hogy a legjobb máltai búvárprogramot raktuk össze neked – figyeld az extrákat!

malta-buvartura-santana-hotel-buvar

Pihenés a merülések után:

A máltai túrán Málta Qawra részén fogunk lakni.
Szállásunk a tengerparttól nem túl messze a Hotel Santana **** -ban két fős, szépen felszerelt szobákban lesz.
Itt a szállás mellé angol és kontinentális büféreggelit is kapunk.
(Külön kérésre itt vacsorát is tudunk foglalni, ha valaki nem szeretné esténként a városi éttermeket látogatni.)
A szálloda tetőtéri medencével és külön wellness részleggel rendelkezik, így a családodnak is (amennyiben nem akarnak veled tartani a merülőhelyre,) igazi nyaralásban lehet része.
Persze aki szebb strandokra szeretne eljutni az könnyen megteheti, hisz a szigeten busszal egyszerűen eljuthatunk bárhová. Igaz egy-egy szebb strandért pl: Paradise Bay egy kisebb túrát is kell tennünk a buszmegállótól, de megéri hisz szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk.

Málta Qawra része híre a bárokról és éttermeiről, így esténként megmártózhatsz az éjszakai életben is. 🙂

Málta búvártúra, máltai búvárkodás, málta nyaralás, búvár

Reggel 8 körül, a hotelnél autókkal vesznek fel minket és innen indulunk az aznapi merülőhelyre.
A csapattal körbe merülheted Málta legszebb merülőhelyeit, így lesz lehetőség roncsokat, falakat és üregeket is merülni.
Helyi vezetőnk tart minden merülés előtt eligazítást és a helyszínen való összeszerelés után több csoportra bontva, mindenki a maga szintjének megfelelő élménydús merülésben vehet részt. A két merülés között általában 1óra szünet van, így már kora délutánra vissza érhetünk a szállodához, vagy elmehetünk várost nézni.
A napi két merülésen túl, ha szeretnéd látni milyen a Máltai éjszaki élet a víz alatt, akkor jelezd felénk és tervezünk egy extra éjszakai merülést is.
Igazi pihenést az is elősegíti, hogy ezen a túrán nem kell bajlódnod a felszereléseddel!
A felszereléseket a bázison tároljuk, így a napi merülések után a bázis személyzete elviszi a felszerelésünket elmossa és másnap ismét szárazon kapjuk vissza, neked csak össze és szét kell szerelned.

Városi séták:
A két merülés után bőven jut idő hogy megnézzük a közelben lévő nevezetességeket, akár (mint hogy nem kell a felszereléssel bajlódnunk) úgy is hogy a merülőhely közelében lévő városnál kiraknak bennünket. Így persze mindenkinek egyénileg kell visszajutni a szállásra, de ez nem igazán nagy probléma mert a szigetet behálózó buszjáratokkal gyerekjáték hazajutni. A buszjegy 1,5 EUR/fő és 2 óráig érvényes.
Persze megoldható az is hogy a nap végeztével a szállodából induljunk a felfedező útra.
20 perc buszozásra lakunk Málta fővárosától Vallettától. A világörökség részeként is nyilvántartott fővárosba busszal vagy sétálva is eljuthatunk, de a legszebb megoldás ha a buszozás után komppal közelítjük meg az erődítményt.

Valletta kedves kis utcái és szépséges műemlékei (pl: Szent János társkatedrális vagy a Nagymesterek palotája) mellett érdemes megnézni a széles városfalon a Felső Barakka-kertet, ahol szökőkutak és virágos kertek romantikus hangulatában tudunk egy kicsit pihenni.

A főváros mellett sok izgalmas felfedező sétát tehetünk a környező kisvárosokban is, Mdina, Vittoriosa és Senglea hogy csak a legszebbeket említsük: bőven jut látnivaló minden napra.

 

Máltai Titán búvártúra…

Ezen a túrán napi két parti merülésre lesz lehetőségünk (összesen 10db) a sziget körül lévő több 100 merülőhely közül válogatva.
Roncsok, üregek és falak teszik változatossá túránk állomásait, így a teljesség igénye nélkül ugyan, de egy átfogó képet kaphatunk majd Málta vízalatti világáról is.

Roncs búvár, Málta búvártúra, máltai búvárkodás, málta nyaralás,

Málta a roncsbúvárok paradicsoma:

Sok ismert és látványos roncs merülhető Máltán, ilyen például a Rozi, vagy a Um El Faroud tanker , de itt merülhetünk akár tengeralattjáró- vagy repülőgéproncsok mellett is. Legismertebb sekély merülésre is alkalmas roncs a II. világháborúban elsüllyedt HMS Maori. Máltán mesterséges zátonyokat is létrehoztak hogy ezzel is növeljék a búvárlátványosságokat és persze az az élőlények életterét.

Ha pedig már elegünk lett a roncs búvárkodásból akkor jöhet a cavern diving azaz az üregi merülés.
Ezek az üregek főként a két kisebb sziget mellett találhatók, így a túránk egyik napján extraként ide is tervezünk merülést.

Ha érdekel a merülőhelyek éjszakai világa, akkor külön kérésre megoldható, hogy csináljunk egy éjszakai merülést is valamelyik merülőhelyen.

(A roncs és az üregi merülések biztonsága érdekében minden búvárnak legalább két világító eszközzel rendelkeznie kell!)

… extrákkal!

A parti merüléseken belül négy különlegességre is sort kerítünk a hét alatt ami benne van a túrában:

1, Merülés Gozo szigetén!

Gozo, Málta búvártúra, máltai búvárkodás, málta nyaralás, búvár

Máltáról komppal megyünk át a csupazöld Gozo szigetére, ahol mintha egy kicsit mintha megállt volna az idő. A számos történelmi emlék mellett itt található a Calypso barlang is. Gozo partján a merülőhelyekkel együtt csodás strandokat is találnak a kísérők.

2, Ajándék merülés a tonhalak birodalmában!

Tonhal farm málta, búvárkodás, búvártúra

Hosszas egyeztetés után sikerült megszervezni, hogy a túra egyik nagy különlegességeként – ha az időjárás megfelelő – merülhetünk a Máltai Tuna Farmon. A tonhal farm gyakorlatilag egy hatalmas ketrec a tengeren, ahova hajóval visznek ki minket, és az ott nevelt hatalmas tonhalak között merülhetünk, egy igazi halgömbben érezve magunkat.

Imperial-Eagle roncs merülés, búvárkodás, roncs, búvár,
A tonhal merülés után pedig a hajón maradunk és egy merülést tervezünk az Imperial Eagle nevű roncsnál.

3, Ajándék kirándulás és Strandolás Gozo vagy Cominó csodás zöld szigetére.

Gozo, Como, Málta búvártúra, máltai búvárkodás, málta nyaralás, búvár

A hazaút előtti utolsó napon egy felejthetetlen kirándulás és strandolás vár. Közös egyeztetés után irány az egyik sziget ahol a legszebb strandok várnak. Ilyen például a The Blue Lagoon (Kék Lagúna) – Cominon, vagy a Hondoq ir-Rummien – Gozon. Bárhová is megyünk, ezek olyan strandok, ahol érdemes egy napot eltölteni napozással vagy akár snorkelezéssel.

A Máltai Titán Búvártúra tervezett programja:

1. nap

Repülés (Budapest-Málta)
Transzfer a szállodához, kipakolás és eligazítás a Bázison
Szabad program

2. nap

2 merülés Málta parti merülőhelyein
délután és este Valletta városnézés és szabadprogram (fakultatív)

3. nap

2 merülés Málta parti merülőhelyein
délután és este Mdina városnézés és szabad program (fakultatív)

4. nap

2 merülés Gozo parti merülőhelyein
délután és este Vittoriosa városnézés és szabad program (fakultatív)

5. nap

1 hajós Tonhal farm merülés
1 hajós merülés Imperial Eagle roncsnál
délután és este szabad program (fakultatív)

6. nap

2 merülés Málta parti merülőhelyein
délután és este szabad program (fakultatív)

7. nap

Strandolás és kirándulás az egyik szigeten (Gozo vagy Cominó)
délután és este szabad program (fakultatív)

8. nap

Transzfer a reptérre
Hazaindulás (Málta-Budapest)

(A konkrét merülőhelyeket és merüléseket a csapat bevonásával a túravezetők döntik el, szem előtt tartva a búvárok biztonságát és az időjárási viszonyokat.)

Mennyibe kerül a Titán Máltai Búvártúra?!

Titán Máltai Búvártúra
EUR700
előfoglalás augusztus 30-ig
Szállás a 4*-os Palace Hotelben
Reggeli
Transzfer a repülőtér és a szálloda között
Összesen 10 merülés:
• 6db parti merülés Máltán
• 2db parti merülés Gozon
• 1db hajós roncsmerülés
• 1db Tonhalfarm merülés
Merülésvezetés
Transzfer a szálloda és a merülőhelyek között
Kirándulás Como szigetére utolsó nap
Helyi közlekedés költségei (a közös városnézés alkalmával)
További merülések
További étkezések
Vacsora a szállodában (65Eur/hét/fő)
Egyágyas felár
Egyéb különleges kérések
Repülőjegy
Titán Máltai Búvártúra
EUR850
augusztus 30 után
Szállás a 4*-os Palace Hotelben
Reggeli
Transzfer a repülőtér és a szálloda között
Összesen 10 merülés:
• 6db parti merülés Máltán
• 2db parti merülés Gozon
• 1db hajós roncsmerülés
• 1db Tonhalfarm merülés
Merülésvezetés
Transzfer a szálloda és a merülőhelyek között
Kirándulás Como szigetére utolsó nap
Helyi közlekedés költségei (a közös városnézés alkalmával)
További merülések
További étkezések
Vacsora a szállodában (65Eur/hét/fő)
Egyágyas felár
Egyéb különleges kérések
Repülőjegy
Kisérő jegy
EUR430
nem búvárok részére
Szállás a 4*-os Palace Hotelben
Reggeli
Transzfer a repülőtér és a szálloda között
Transzfer a szálloda és a merülőhelyek között
Kirándulás Como szigetére utolsó nap
Helyi közlekedés költségei (a közös városnézés alkalmával)
További étkezések
Vacsora a szállodában (65Eur/hét/fő)
Egyágyas felár
Egyéb különleges kérések
Repülőjegy
Repülőjegy
EURcca 260-330
Repülőjegy
Budapest - Málta - Budapest
Illeték
23kg-os repjegy

 

Jelentkezz MOST!

Esemény Időpont Szabad helyek
málta búvártúra, búvárkodás máltán Titán Máltai Búvártúra (Őszi szünetben)- Október 21–28?. 2018/10/21 - 2018/10/28
Egész napos
41
Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Email címed*
Neved*
Hogyan szólíthatunk?
*
*

Köszönjük a feliratkozást!