Máltai Titán búvártúra

Máltai Titán búvártúra

Úticélunk Málta, a mediterrán búvárparadicsom!

Máltai lovagrend, Máltai sólyom, máltai… búvárkodás! A Földközi-tenger szívében fekvő Máltai-szigetekre (Málta, Gozo és Cominó), az egyik legizgalmasabb európai búvár úticélra legalább egyszer minden búvárnak el kell látogatnia, hiszen itt a vízalatti világ szerelmesei mellett a roncsok és barlangok rajongói is megtalálják számításukat. Kitűnő látótávolság, a Földközi-tengerhez viszonyított roppant gazdag élővilág és kellemes vízhőmérséklet teszik felejthetetlenné az élményt. A merülések után pedig a történelmi látványosságok, a gyönyörű épületek és persze a strandolás kínálnak tartalmas kikapcsolódást nem csupán a búvároknak de nem búvár családtagjaiknak is.

Málta búvártúra, máltai búvárkodás, málta nyaralás, valetta

Mikor?

2018 október 1-8.

Miért Málta?

Málta szigetein minden megtalálható, ami egy emlékezetes nyaraláshoz kell: A búvárok falakat, üregeket és roncsokat merülhetnek gyönyörködve a gazdag vízalatti élővilágban, míg családjaik a felszínen fedezhetik fel Málta festői világát.  A merülések után pedig a család együtt bóklászhat a lovagvárban vagy az őskori romok között, vagy jöhet egy közös strandolás.
Este sem lehet Máltán unatkozni: Qawra és St. Julian’s körzete is várja a turistákat bárjaival és szórakozóhelyeivel. A sziget mérete kicsi, ezért kényelmesen bejárható busszal is.

Máltai búvártúra – kellemes vakáció víz alatt és felett

Málta egész évben alkalmas a búvárkodásra, de szokásunkhoz híven olyan időpontot választottunk, amely még tökéletes, de már nincsen a legzsúfoltabb turistaszezonban. Választásunk a kellemes hőmérsékletű, de már nem annyira zajos októberre esett – már nincs embertömeg a víz alatt, de annak hőmérséklete még mindig 24 fok meleg.

Merülések után a felszínen folytatjuk tovább felfedezőtúránkat: Máltán 7000 év történelmének emlékei találhatóak meg, különleges építészeti műemlékek, templomok, paloták és múzeumok várják az érdeklődőket. Kényelmessé teszi a túrát az is, hogy könnyen megértethetjük magunkat, hiszen mindenki beszél angolul, EU-s országként könnyű a beutazás, Euróval lehet fizetni és a színvonal is európai.

Természetesen most is azon dolgoztunk, hogy a legjobb máltai búvárprogramot raktuk össze neked – figyeld az extrákat!

Qawra Palace Hotel, málta, búvár, túra

Pihenés a merülések után:

Figyelem!!! Már a Qawra Palace Hotel megtelt így más közeli szállások után kell hogy nézzünk, ha jelentkeznél mindenképp kérj előtte külön ajánlatot!

 

A máltai túrán Málta Qawra részén fogunk lakni.
Szállásunk a tengerpartnál az Qawra Palace Hotel **** -ban két fős, szépen felszerelt szobákban lesz.
Itt a szállás mellé angol és kontinentális büféreggelit is kapunk.
(Külön kérésre itt vacsorát 70 €/fő/hét is tudunk foglalni, ha valaki nem szeretné esténként a városi éttermeket látogatni.)

Azért választottuk ezt a magasabb kategóriájú szállást, mert itt a családtagoknak is igazi nyaralásban lehet részük.
Ugyanis a szálloda saját tengerparttal és tengerparti medencékkel is rendelkezik! Így ha olyan helyre megyünk merülni ahova a család vagy a gyerekek nem szeretnének elkísérni akkor nyugodt kényelemben élvezhetik a medencéket és a tengert is.

Persze aki szebb strandokra szeretne eljutni az könnyen megteheti, hisz a szigeten busszal egyszerűen eljuthatunk bárhová. Igaz egy-egy szebb strandért pl: Paradise Bay egy kisebb túrát is kell tennünk a buszmegállótól, de megéri hisz szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk.

Biztosan tengerre néző szobát szeretnél?!
Ha igen akkor 70 €/fő/hét -ért kérhetsz ilyet is. (De szerintem ez nem olyan fontos, hiszen időd legtöbb részében nem a szobádban leszel. 🙂 )

Málta Qawra része híres a bárokról és éttermeiről, így esténként megmártózhatsz az éjszakai életben is. 🙂

Málta búvártúra, máltai búvárkodás, málta nyaralás, búvár

Reggel 8 körül, a hotelnél autókkal vesznek fel minket és innen indulunk az aznapi merülőhelyre.
A csapattal körbe merülheted Málta legszebb merülőhelyeit, így lesz lehetőség roncsokat, falakat és üregeket is merülni.
Helyi vezetőnk tart minden merülés előtt eligazítást és a helyszínen való összeszerelés után több csoportra bontva, mindenki a maga szintjének megfelelő élménydús merülésben vehet részt. A két merülés között általában 1óra szünet van, így már kora délutánra vissza érhetünk a szállodához, vagy elmehetünk várost nézni.
A napi két merülésen túl, ha szeretnéd látni milyen a Máltai éjszaki élet a víz alatt, akkor jelezd felénk és tervezünk egy extra éjszakai merülést is.
Igazi pihenést az is elősegíti, hogy ezen a túrán nem kell bajlódnod a felszereléseddel!
A felszereléseket a bázison tároljuk, így a napi merülések után a bázis személyzete elviszi a felszerelésünket elmossa és másnap ismét szárazon kapjuk vissza, neked csak össze és szét kell szerelned.

Városi séták:

A két merülés után bőven jut idő hogy megnézzük a közelben lévő nevezetességeket, akár (mint hogy nem kell a felszereléssel bajlódnunk) úgy is hogy a merülőhely közelében lévő városnál kiraknak bennünket. Így persze mindenkinek egyénileg kell visszajutni a szállásra, de ez nem igazán nagy probléma mert a szigetet behálózó buszjáratokkal gyerekjáték hazajutni. A buszjegy 1,5 EUR/fő és 2 óráig érvényes.
Persze megoldható az is hogy a nap végeztével a szállodából induljunk a felfedező útra.
20 perc buszozásra lakunk Málta fővárosától Vallettától. A világörökség részeként is nyilvántartott fővárosba busszal vagy sétálva is eljuthatunk, de a legszebb megoldás ha a buszozás után komppal közelítjük meg az erődítményt.

Valletta kedves kis utcái és szépséges műemlékei (pl: Szent János társkatedrális vagy a Nagymesterek palotája) mellett érdemes megnézni a széles városfalon a Felső Barakka-kertet, ahol szökőkutak és virágos kertek romantikus hangulatában tudunk egy kicsit pihenni.

A főváros mellett sok izgalmas felfedező sétát tehetünk a környező kisvárosokban is, Mdina, Vittoriosa és Senglea hogy csak a legszebbeket említsük: bőven jut látnivaló minden napra.

Hozd el a családodat is!

Miért érdemes akár családostul velünk tartanod?

Mert Máltán az egész család jól érzi magát!
Ezen a túrán majdnem mindenki hozza a gyerekeit is. Direkt úgy szerveztük a túrát, hogy amíg Te merülsz, addig a család is jól érzi magát.
Összeszedtünk neked egy-két fakultatív programot érvként, hogy lásd mit tud csinálni a család.

[learn_more caption=”Máltai programok a családnak >>>”]

1. Szálloda a tengerparton

Szállodánk rendelkezik saját tengerparttal (ami sziklás), és tengerparti és benti medencékkel is így ha nem is mozdulsz ki a szállodából, akkor is remekül el lehet tölteni az időd. De persze a közelben 1/2 óra buszútra van egy sekély vizű tengerpart is, ha arra vágytok.

családi búvártúra málta

2. Látogatás a Popeye Village-ben

popeye falu malta családi búvár túra

Egyik nap ellátogatunk a Popeye faluhoz, ami a Popeye filmet idéző falu (régen itt forgatták), tele izgalmas élménnyel kicsiknek és nagyoknak.
Itt egy szuper öbölben fürödhetünk, használhatjuk a vízi játszóteret, kishajós kiránduláson vehetünk részt Anchor Bay-ben, pihenhetünk, animátori felvonuláson vehetünk részt, megnézhetjük hogyan készült a Popeye film, használhatjuk a napágyakat és a napernyőket, a minigolf pályát, sőt ha nem szeretnél tengerben fürdeni, akkor egy medencében is hűsölhetsz. Mindezt egy belépő áráért. (Felnőtt : € 15.00 / Gyerek (3-12yrs) : €12.00 / Nyugdíjas : €12.00 ) Eddig mindenki szerint megérte bemenni és ott eltölteni egy napot! 🙂

(Mi persze itt is merülni fogunk, mert egy szép üreg vár minket… DE idén a merülés után mind bemegyünk a faluba, hiszen estig is el lehet lenni itt.)

popeye falu malta családi búvár túra

3. Akvárium látogatás.

malta családi búvártúra

Ha szeretnéd megmutatni a családodnak milyen izgalmas a vízalatti világ, akkor a hoteltől egy 10 perc sétára található akváriumot is javaslom megnézni.
(Felnőtt €13.90, Gyerek €7.00 (4-12 évig, 4 év alatt ingyen), 60év felett €11.90 (60+)

4. Hajókirándulás Valettánál

Amíg Te Valettánál búvárkodsz addig a család hajóval megnézi Valettát körülvevő öblöket és az ottani városokat kívülről. Ez egy egész délelőtt tartó kirándulás. A résztvevőket busszal elviszik Valettával szemben található kikötőbe, majd ott hajóra szállva körbehajózhatják Málta fővárosát övező három csodálatos öblöt. A hajókázás végén pedig két lehetőség közül választhatnak a résztvevők, az egyik hogy busszal (a program részeként visszamennek a szállodához), a másik hogy átkompoznak Valettába és ott a parton találkozunk velük a merülés után, így együtt tudjuk megnézni Valettát.

5. Notte Bianca, a fények éjszakája fesztivál okt. 6-án este.

Egy eset, amit Valettában kell tölteni. Koncertek, fényfestés, tánc, színház, performance és csodás fények mindenütt… Kóstolj bele Málta egyik legnagyobb művészeti fesztiváljába. Ezt nem érdemes kihagyni.

Nézd meg milyen lesz!

További infók: http://lejlimdawwal.org/

[/learn_more]

Egyedül jönnél?! Nem probléma. 🙂

Ha nem tudnak jönni veled kísérők, akkor is velünk tarthatsz, hiszen így könnyeben bele tudod vetni magad a máltai éjszakai életbe. A szálloda közelében Pubok sorakoznak jóféle innivalókat kínálva, ha pedig szeretnél akkor még kaszinóba is le tudsz menni. Nappal pedig akár velünk csoportosan akár egyedül is felkutathatod Málta nevezetességeit.

Máltai Titán búvártúra…

Ezen a túrán napi két parti merülésre lesz lehetőségünk (összesen 10db) a sziget körül lévő több 100 merülőhely közül válogatva.
Roncsok, üregek és falak teszik változatossá túránk állomásait, így a teljesség igénye nélkül ugyan, de egy átfogó képet kaphatunk majd Málta vízalatti világáról is.

Roncs búvár, Málta búvártúra, máltai búvárkodás, málta nyaralás,

Málta a roncsbúvárok paradicsoma:

Sok ismert és látványos roncs merülhető Máltán, ilyen például a Rozi, vagy a Um El Faroud tanker , de itt merülhetünk akár tengeralattjáró- vagy repülőgéproncsok mellett is. Legismertebb sekély merülésre is alkalmas roncs a II. világháborúban elsüllyedt HMS Maori. Máltán mesterséges zátonyokat is létrehoztak hogy ezzel is növeljék a búvárlátványosságokat és persze az az élőlények életterét.

Ha pedig már elegünk lett a roncs búvárkodásból akkor jöhet a cavern diving azaz az üregi merülés.
Ezek az üregek főként a két kisebb sziget mellett találhatók, így a túránk egyik napján extraként ide is tervezünk merülést.

Ha érdekel a merülőhelyek éjszakai világa, akkor külön kérésre megoldható, hogy csináljunk egy éjszakai merülést is valamelyik merülőhelyen.

(A roncs és az üregi merülések biztonsága érdekében minden búvárnak legalább két világító eszközzel rendelkeznie kell!)

… extrákkal!

A parti merüléseken belül négy különlegességre is sort kerítünk a hét alatt ami benne van a túrában:

1, Merülés Gozo szigetén!

Gozo, Málta búvártúra, máltai búvárkodás, málta nyaralás, búvár

Máltáról komppal megyünk át a csupa zöld Gozo szigetére, ahol mintha egy kicsit mintha megállt volna az idő. A számos történelmi emlék mellett itt található a Calypso barlang is. Gozo partján a merülőhelyekkel együtt csodás strandokat is találnak a kísérők.

2, Ajándék merülés a tonhalak birodalmában!

Tonhal farm málta, búvárkodás, búvártúra

Hosszas egyeztetés után sikerült megszervezni, hogy a túra egyik nagy különlegességeként – ha az időjárás megfelelő – merülhetünk a Máltai Tuna Farmon. A tonhal farm gyakorlatilag egy hatalmas ketrec a tengeren, ahova hajóval visznek ki minket, és az ott nevelt hatalmas tonhalak között merülhetünk, egy igazi halgömbben érezve magunkat.

Imperial-Eagle roncs merülés, búvárkodás, roncs, búvár,
A tonhal merülés után pedig a hajón maradunk és egy merülést tervezünk az Imperial Eagle nevű roncsnál.

 

A Máltai Titán Búvártúra tervezett programja:

1. nap

Repülés (Budapest-Málta)
Transzfer a szállodához, kipakolás és eligazítás a Bázison
Szabad program

2. nap

2 merülés Málta parti merülőhelyein
délután és este Valletta városnézés és szabadprogram (fakultatív)

3. nap

2 merülés Málta parti merülőhelyein
délután és este Mdina városnézés és szabad program (fakultatív)

4. nap

2 merülés Gozo parti merülőhelyein
délután és este Vittoriosa városnézés és szabad program (fakultatív)

5. nap

1 hajós Tonhal farm merülés
1 hajós merülés Imperial Eagle roncsnál
délután és este szabad program (fakultatív)

6. nap

2 merülés Málta parti merülőhelyein
délután és este szabad program (fakultatív)

7. nap

Strandolás és kirándulás az egyik szigeten (fakultatív Gozo vagy Cominó)
délután és este szabad program (fakultatív)

8. nap

Transzfer a reptérre
Hazaindulás (Málta-Budapest)

(A konkrét merülőhelyeket és merüléseket a csapat bevonásával a túravezetők döntik el, szem előtt tartva a búvárok biztonságát és az időjárási viszonyokat.)

 

Repülőjegy foglalás

Máltára idén is közvetlenül csak fapados járatok vannak. Az árak miatt a Ryanair járataira esett a választásunk, ezért megyünk hétfőtől-hétfőig. Okt 1-8.
Minthogy a Repülőjegy ára ezekre a járatokra állandóan változik, így ezt idén mindenkinek magának kell intéznie! Így talán a legigazságosabb.
Javasolt minél előbb megvenni, hiszen annál olcsóbb lesz.

A búvároknak ajánlott a 20kg-os poggyásszal kiegészített jegyet választani. Vagy ha kinn szeretnél felszerelést bérelni akkor azt jelezd a foglalással egy időben (méretekkel)!

Amennyiben a repülőjegy vásárlásban szükséged van segítségre, akkor jelezzétek felénk!

Gyerekek árai

2-12 éves korig a gyerekekre 50%-os kísérői díj érvényes, kivéve ha ők is búvárkodni jönnek.

12-18 éves korig pedig 40Eur-val olcsóbb a kísérői túra díj, kivéve ha ők is búvárkodni jönnek.

Extrák

Szeretnél félpanziót, vagy tengerre néző szobát, esetleg egyszemélyes szobát? Ezeket is írd a megjegyzés rovatba!

 2016-ban is jól sikerült és az egész család jól érezte magát… 🙂

További képeket, itt találsz a 2016-os családi búvártúráról >>>

Mennyibe kerül a Titán Máltai Búvártúra?!

Titán Máltai Búvártúra
EUR750
előfoglalás augusztus 30-ig
Szállás a 4*-os Palace Hotelben
Reggeli
Transzfer a repülőtér és a szálloda között
Összesen 10 merülés:
• 6db parti merülés Máltán
• 2db parti merülés Gozon
• 1db hajós roncsmerülés
• 1db Tonhalfarm merülés
Merülésvezetés
Transzfer a szálloda és a merülőhelyek között
További merülések
További étkezések
Vacsora a szállodában (70Eur/hét/fő)
Egyágyas felár (90Eur/fő/hét)
Egyéb különleges kérések
Repülőjegy
Titán Máltai Búvártúra
EUR850
augusztus 30 után
Szállás a 4*-os Palace Hotelben
Reggeli
Transzfer a repülőtér és a szálloda között
Összesen 10 merülés:
• 6db parti merülés Máltán
• 2db parti merülés Gozon
• 1db hajós roncsmerülés
• 1db Tonhalfarm merülés
Merülésvezetés
Transzfer a szálloda és a merülőhelyek között
További merülések
További étkezések
Vacsora a szállodában (70Eur/hét/fő)
Egyágyas felár (90Eur/fő/hét)
Egyéb különleges kérések
Repülőjegy
Kisérő jegy
EUR440
nem búvárok részére
Szállás a 4*-os Palace Hotelben
Reggeli
Transzfer a repülőtér és a szálloda között
Transzfer a szálloda és a merülőhelyek között
További étkezések
Vacsora a szállodában (70Eur/hét/fő)
Egyágyas felár (90Eur/fő/hét)
Egyéb különleges kérések
Repülőjegy
Gyerek kisérő jegy 2-12 éves
EUR220
nem búvárok részére 2-12éves korig
Szállás a 4*-os Palace Hotelben
Reggeli
Transzfer a repülőtér és a szálloda között
Transzfer a szálloda és a merülőhelyek között
További étkezések
Vacsora a szállodában (35Eur/hét/fő)
Egyágyas felár (90Eur/fő/hét)
Egyéb különleges kérések
Repülőjegy
Gyerek kisérő jegy 12-18 éves
EUR400
nem búvárok részére 12-18 éves korig
Szállás a 4*-os Palace Hotelben
Reggeli
Transzfer a repülőtér és a szálloda között
Transzfer a szálloda és a merülőhelyek között
További étkezések
Vacsora a szállodában (70Eur/hét/fő)
Egyágyas felár (90Eur/fő/hét)
Egyéb különleges kérések
Repülőjegy
Repülőjegy (Egyénileg foglalható!)
EURcca 200-300
Ryanair Okt 1-8
Repülőjegy
Budapest - Málta - Budapest
Illeték
20kg-os repjegy

 

Jelentkezz MOST!

[events_list scope=”future” limit=5 pagination=1 category=377]

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék