Pulai családos hosszú hétvégés búvártúra – augusztus 11-15

Pulai családos hosszú hétvégés búvártúra – augusztus 11-15

Búvártúra! Búvárkodj velünk és merülj csodás roncsokat az Adrián.

Pulai Titán Családi Búvártúra
Augusztus 11-15-ig

Ezen a búvártúrán a családos búvároknak szeretnénk kedvezni, ez persze nem azt jelenti hogy egyedül nem vehetnél részt rajta :)!

Úti célunk ezúttal Pula lesz, hiszen itt igazi kikapcsolódás várja nem csak a búvárokat hanem a velük tartó kísérőket is.

Csodás merülőhelyek csak pár órányira a határtól.

Pár óra autózás után megérkezünk az Isztria nyugati oldalára Pula városába ahol (Camp Stoja) kemping területen található a bázis ami az egyik legjobb isztriai választás mind a normál mind pedig a roncs merülés kedvelőinek.

Mit látunk majd ezen a pulai búvártúrán?!

Idén a májusi hosszú hétvégén már meglátogatjuk ezt a bázist egy szuper roncstúra keretein belül, tehát ebből te is láthatod hogy innen bizony sok szép roncs merülhető meg, de ez a túra nem erről szól.

Az augusztusi túrán a kanyonoké, a barlangoké, a falaké és a különleges élővilágé langusztáké, csikóhalaké, tengeri pókoké és persze a csigáké a főszerep.

A bázis házizátonyán izgalmas check diveon vehetnek részt a túrán résztvevő búvárok, majd pedig egy 12 fős zodiakkal tudunk elmenni a közeli merülőhelyek egyikére.

Itt minden búvár a saját tudásszintjének megfelelő merülésen tud velünk részt venni.
Sőt ez a túra igazán jó alkalom arra hogy befejezd a kezdő de akár a haladó búvártanfolyamodat is.

A túrán a végzett búvárokra 1 parti és 6 zodiakkos merülés van szervezve, de ezen kívül fakultatív módon akár további merülésekre és/vagy éjszakai merülésre is van lehetőség.

A bázisról hajóval elérhető több izgalmas merülőhely, többek között a Brijuni Nemzeti Park is, ahova a túrán mi is elfogunk menni merülni.
Hiszen nálunk ez a különleges merülőhely is benne van a túra árában.

A búvárok kényelméről az is gondoskodik hogy a bázison tudjuk tárolni a felszereléseinket.

 

Merülések a túrán

[learn_more caption=”Merülőhelyek – katt ide !!!”]

GALEBOVE STIJENE
(SEAGULL CRAG)

At this site, you dive along a vertical cliff that winds parallel to the shore and takes you to a number of tunnels and swim-throughs. At the cliff’s end, you come to a tunnel 20 m long that ends in a large cave, about 20 m in diameter and 10-15 m high, through which the shore can be reached. This is a favourite site for the second dive of the day or simply for testing diving skills.

Greatest depth: 17m
Smallest depth: 3m

STOJA

This dive site is suited to all types of divers and all categories. Diving takes place along the seashore at the Stoja Motor Camp located at the northern cape. Relative to the shore, the terrain is rather steep, and it is characteristic for its rocky, irregular configuration with many crevices and canyons among the rocks.

Greatest depth : 25m
Smallest depth: 5m

CANYON

This site is situated at Cape Verudela, in a canyon that rises to 20 m above sea level. The depth here is 3 – 7 m. The exit from the canyon leads through several natural tunnels at a depth of about 5 m. The terrain then drops steeply down to 25 m. Along the descent, there are two large caves, as well as many smaller holes and caves at depths of 16 – 19 m.

Greatest depth: 25m
Smallest depth: 3m

SVJETIONIK (THE LIGHT HOUSE)

This dive site consists of a fairly short wall, 100 m long, located alongside a hotel beach. Diving is mostly conducted in one direction, and the gradual slope makes it easy to select the depth you want. The site is teeming with various types of fish and crabs, and it is not unusual to see lobsters and eels. Because of its shallow depths, it is highly suitable for beginner categories or for the first dive after a longer break.

Greatest depth: 28m
Smallest depth: 3m

FRASKERIC ISLAND

Located on the northern part of Fraškerić Island, this is one of the loveliest dive sites on Istria’s west coast, and it is known for its four caves to dive through. It is suited to all diving categories and all types of diving courses.

Greatest depth: 25m
Smallest depth: 4m

FRASKER ISLAND

Although currents are not strong here, divers go in one direction only – with the current – to ensure easier and more enjoyable diving. A boat follows the dive group the whole time. This is an interesting site because dives are made along walls and rocks forming 2 – 3 cascades, at depths of 15 m, 18-20 m, and below 20 m. Each wall is different in its own way, with numerous niches and holes inhabited by fish and crabs.

Greatest depth: 30m
Smallest depth: 6m

JARBOL (SHIP’S MAST)

The vertical wall descending from 10 – 14 m to 25 m is full of holes and caves of various sizes that can easily be inspected without going into them. Rammed into the rock at a depth of 25 m, there is a ship’s mast with the remains of the ship still visible. When returning, you come to a cave at a depth of only 9 m, which you can enter.

Greatest depth: 35m
Smallest depth: 6m

BUMBISTE

This exceptionally lovely site with a long and interesting wall stretching over 200 m in length is well suited for all types of courses and all types of divers. It is possible to dive to depths of up to or over 20 m. This dive site has a number of underwater nazes with numerous holes and underwater crags teeming with life and rich in colour. Because you enter the water only a few metres from the shore, this gives added safety to your dive.

Greatest depth: 33m
Smallest depth: 8m

[/learn_more]

Kényelmes szállás és önellátó étkezés baráti hangulatban

Idén sajnos a szállást nem tudjuk mobilházban megoldani, hiszen a kemping az összes mobilházat odaajándékozta a zagrabi földrengés károsultjainak, és habár már megrendelték az új házakat de azok a vírus helyzet miatt nem készültek el.

Tehát innentől három lehetőség közül tudunk válogatni.

 

A kemping területén:

Két hálószobás Glamping Safari Loft Tent (4fő részére) – Ár külön lekérésre és foglalásra, amíg van elérhető belőle (lehet, hogy már most sincs)!

Ez a szuper luxus Sátor ponyva oldalu házikó mindennel fel van szerelve, a zuhanyzós fürdőszobától kezdve a konyhán és étkezőn keresztűl a légkondicionált belső terekig.
Ahhoz képest hogy “sátorról” beszélünk, ez igazából egy ház.

Sajnos csak kevés van belölle (vagy nincs is), így ha Te szeretnél ilyenben lakni a túra alatt a kemping területén, akkor minél elöbb jelezd felénk!
Válaszd ki ezt a lehetőséget a Booking résznél, és kérünk hozzá neked egy árat.
Nem tudjuk meigérni hogy elérhető lesz ez az opció. Minél elöbb foglalunk annál biztosabb!

Sátrazás – Ár külön lekérésre és foglalásra
Tudom ez a megoldás nem annyira kényelmes, de természetesen mint hogy ez egy kemping így ha neked nem probléma akkor ezt a megoldást is választhatod. Minthogy a búvárfelszerelést a bázison tartjuk, így már csak a napi ruhákat kell a sátorban tárolnod. 🙂 A kamping területén könnyen elérhető, tiszta – folyamatosan fertőtlenített – közös vizesblokkok vannak, amiket ilyenkor tudtok használni.
Természetesen ez a legolcsobb megoldás!

Persze mint hogy ez egy kemping így ha valaki lakóautóval tud jönni az is megoldás lehet. 🙂

Ezekre az opciókra szintén külön kérünk nektek árat!

 

Kemping területén kívűl:

Apartman szállások – Egyénileg intézendő

Természetesen arra is van lehetőség, hogy Booking.com-on vagy más szállás foglaló oldalon foglaljatok le a kemping közelében saját magatoknak apartmant.
Tudom ez nem annyira kényelmes, hiszen kicsit többet kell sétálni a bázishoz, de attól függetlenül, hogy Te/Ti kint laktok a kempingben bármikor be tudtok jönni gyalogosan.
Ebben az esetben a foglalás egyénileg történik, de ha kell akkor szivesen segítünk benne, sőt ha nem találsz szállást, de mindenképp jönnél akkor is jelezd felénk hátha tudunk a helyiekkel közössen szerezni valamit ami esetleg nem szerepel a Booking oldalán!

Íme egy térkép, hogy tudjátok hogy hol a kemping (a bal alsó félsziget) és ahhoz képest milyen messze probáljatok meg szállást foglalni.

 

 

Étkezési lehetőség akad számos, ha nem szeretnénk főzni.
A kemping területén van étterem, a bejárat előtt egy eszméletlen jó pékség. A város pedig tele éttermekkel, igény szerint a bázison segítenek ajánlással/foglalással.

Extra ráadás, nem csak búvároknak!

Pula nem olyan mint pag, itt még a kísérők sem fognak unatkozni ha velünk tartanak.

A kemping területén számos hely van hogy lehessen strandolni, vagy más módon sportolni nyaralni. Szeptemberben még nagyon jó az idő és a víz is kiváló. Így ha nem búvárkodsz vagy befejeződött az aznapi merülés, akkor vár a strand. Van sziklás, és lapos kavicsos part is. A szikláknál lehet szorkelezni, vagy úszni napozni, de lapos parton a kisbabák is jól érzik magukat.

Ha pedig meguntuk a kempinget és a strandolást akkor a városban is akad látnivaló bőven, így akár míg a búvárok merülnek vagy a tanfolyam száraz részeit gyakorolják, vagy a napi merülés után ha van kedvünk akkor a következő fakultatív programok közűl választhatunk.

Amphiteatrum:

Pulában található Európa legnagyobb épen maradt római amphiteatruma, mely nemcsak szépségében vetekedik a Colosseummal, hanem még le is körözi azt, hiszen a tengerparton található! Esti kivilágításban látni egyenesen páratlan élmény! (Tudták ezek a rómaiak, hogy hova kell színházat építeni.)

Aquarium Pula:

A kikötőt védő erődítmények egyike ma egy az Adria élővilágát bemutató akváriumnak ad otthont.
A Fort Verudela két szintjén 30-40 kisebb nagyobb akváriummal, medencével várja a látogatókat. Itt biztos vagyok benne hogy te is találsz érdekességeket majd. Érdemes megnézni!

Éttermek és bárok:

Nem kell részleteznem milyen sok és finom ételt és italt kóstolhatunk meg Pulán, akár délben akár az éjszakában szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni.

Halpiac:

Nem szabad kihagynia a pulai halpiacot sem. Reggel érdemes kijönni és körbenézni, hiszen ekkor futnak be az éjszakai halászat zsákmányával a hajók.

Rovinj:

A csodás és hangulatos városka csupán egy órányi autózásra található a kempingtől, aki szereti a kis utcákat, a szűk sikátorokat, és a mediterrán szépségű városokat, annak ezt nem szabad kihagyni.

 

Előjelentkezés elkezdődött!

A Túra 4 ember jelentkezésétől indul!

Max. búvár létszám 12 fő!

Egy élménydús roncs búvártúra megfizethető áron*

FIGYELEM!!! A túra ára a fentemlített dolgok miatt NEM tartalmazza a szállás árát!!!

Napsütéses augusztusi program (főszezonban)!

 

 

Pulai családi búvártúra
EUR450
Június 30. után
Szállás nélkül!
1db parti merülés
6db hajós merülés
- 1 vagy 2 merülés a Brijuni Nemzeti Parkban*
- 1 merülés roncsnál
12l palack levegővel töltve a 7 merülésre
Merülésvezetés
szállás
Nitrox 36%-ig (10eur / palack)
Biztosítás
Búvártanfolyam
Utazás
Étkezés
Fakultatív programok
idegen forgalmi adó /fő/éj (egyénileg rendezendő)
*időjárás és tudásszint alapján a bázis és a búvároktató dönt a pontos merülésekről!
Kísérő jegy
EUR0
nem búvár részvétel a túrán
csak hogy tudjuk... 🙂
Biztosítás
Búvártanfolyam
Egy ágyas felár (140Eur)
Utazás
Étkezés
Fakultatív programok
idegen forgalmi adó /fő/éj (egyénileg rendezendő)
*időjárás és tudásszint alapján a bázis és a búvároktató dönt a pontos merülésekről!
Szállás
EURLekérésre
Lekérésre vagy egyénileg intézendő
Ebben a túrában nincs szállás ár! azt egyénileg kell intézni, vagy ha kell akkor segítünk benne!

 

 

Ídőpontok és jelentkezés ITT:

[termekek cat=”pula”]

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék