Titán Maldív-szigetek Búvár Szafari – 2020. Január 25.

Titán Maldív-szigetek Búvár Szafari – 2020. Január 25.

Már csak 3 hely van!
Illetve várólistára lehet jelentkezni!

Foglalj! És ha lesz hely ezen vagy egy másik hajon, akkor azonnal jelezzük feléd!

9 nap a Manták és a cápák világában!

2020 januárjára egy új és fellejthetetlen élménnyel készülünk.

Búvárszafarit szervezünk a világ egyik legszebb nyaralóhelyére

Búvárok és a nyaralni vágyók számára az utóbbi években a Maldív-szigetek az egyik legkeresettebb úti cél. Búvárcsapatunk több tagja kérte, hogy jövőre látogassunk el és nézzük meg milyen a Maldív-szigeteknél búvárkodni, búvár-szafarizni.

Titán Maldív-szigetek Búvár Szafari –
2020. Január 25.

Így jövő év elején nekivágunk ennek az izgalmas búvártúrának. Vár minket a sima tenger, a meleg víz, a fehér homokos tengerpart, és a búvárkodás nyújtotta élmények. Ezen a körutazáson búvárként és kísérőként is remekül fogod magad érezni! Össze se lehet hasonlítani azzal az élménnyel amikor egy bungalóban nyaralsz egy hétig. Az atollok és a szigetek között hajózva olyan látvány tárul eléd amit el se tud képzelni az aki még nem járt a Maldívon.

Igazi képeslapra illő szigetek várnak!

Búvárkodj a Maldív-szigeteken

A türkizkék óceán vize csodálatos és gazdag élővilágot rejt. Itt a természeti adottságoknak köszönhetően egész évben találkozhatunk cápákkal, mantákkal,  és teknősökkel. Szinte minden merülés tartogat izgalmakat, mivel a szigetek körül a kb. 400 cápafaj közül mindegyik előfordul. Mantákat pedig vagy egyesével vagy akár hatalmas rajokban láthatnak a búvárok. Az itt honos teknősök pedig a szigeteken rakják le tojásaikat így velük is naponta találkozhatunk.

A merülések alatt a búvárok az indopacifikus régióra jellemző (a vörös-tengerhez hasonló) élővilágban gyönyörködhetnek, kevesebb korallzátonnyal ugyan de a merülőhelyeken sokkal koncentráltabban jelenlévő mennyiségben.

17 merülés (napi 3) mellett a délután már a strandolásé és a szigetlátogató programoké.

Ha valakit pedig érdekel hogy milyen az éjszakai élővilág akkor azoknak a túrán egyik nap lesz lehetőség éjszakait is merülni.

Így ezen a túrán tényleg mindent láthatsz amit csak az Indiai-óceán mutathat neked!

A búvárfotósok és GoPro virtuózok paradicsoma 🙂

Murénák, barrakudák, hatalmas napóleon halak, languszták és rákok, több száz féle színes házatlan csiga kolóniák láthatók merülésről merülésre.

De talán a legkülönlegesebb látnivaló amit a Titán Maldív-szigeteki búvárszafari nyújthat a búvároknak ami egy igazi életre szóló élményt jelent minden búvárnak, az a cetcápák látványa.

Az év különböző szakaszában kisebb nagyobb számban, de akár egyenként is előfordulnak ezek a hatalmas plankton evő élőlények. A szájukat hatalmasra kitátva úsznak a sekély vízben és így szűrik ki a planktonokat. Ezek 6-7 méter hosszú élőlények lenyűgöző látványt biztosítanak nekünk. A velük való találkozásnak 70% az esélye.


A merülőhelyek kiválasztásában kimondottan azért hogy a csapatunk a legtöbb élménnyel térjen haza, – figyelembe véve az áramlásokat és az élőlények vonulási szokásait, – a hajó kapitánya és a merülésvezetők döntenek. Ők ismerik a legjobban a helyi adottságokat, és az itt honos élőlények viselkedési szokásait.

Kísérőként sem fogsz unatkozni

A kísérő, tehát nem búvár utasok, ha az áramlási viszonyok megengedik akkor elkísérhetik a búvárokat a búvárhajóval és a kristálytiszta vízben tudnak snorkelezni, míg a csapat merül, de dönthetnek úgy is hogy a nyaraló hajó kényelmét kihasználva a jakuzziban várják meg a búvárokat.

maldiv, maldiv-szigetek, buvartúra, búvár, búvárszafari, titan

Búvártúra két hajóval!

Lehet hogy elsőre furán hangzik de a Maldív-szigeteken nem azonos a Szafari hajó és a Búvárhajó. Igen, itt nem kell egész nap a töltés zaját hallgatnod, hiszen a búvárfelszerelések és a palackok egy másik kisebb hajón kapnak helyet ami folyamatosan követi a Luxus lakó hajót. Tehát két hajó meg egyszerre.

Szafari hajónk ezen a búvártúrán a Carpe Vita, egy luxury 4*-os hajó lesz.

A 38 m hosszú, gyönyörűen megépített hajó 2011 óta fut a maldív vizeken. A hajón három szinten, 10 db klímával, széffel és fürdőszobával felszerelt kétágyas (néhány 3 ágyas) kabinok vannak, mely összesen 20 vendég fogadására alkalmas.

A nappali igényes berendezése, a bár kialakítása mind hozzájárul egy nagyon igényes búvár nyaralás lebonyolításához. A napozó fedélzeten található egy Jacuzzi is a vendégek számára, hogy minden kényelemben részesek lehessünk.

A hajón teljes ellátást kapunk, napi 3 főétkezéssel. Az italok közül a túra árában a kávé, tea és a hűtött ásványvíz fogyasztása van benne.


A merülések után jellemzően gyümölcsöt, esetenként süteményt szolgálnak fel. Külön fizetni, csak az üdítőitalért és az alkoholos italokért kell.

Mivel a kabinok három szinten vannak kialakítva és különböző kategóriájúak, annak kiválasztását a vendég a jelentkezéskor már megteheti az alaprajz alapján!

Az emeleti, ablakkal rendelkező, úgynevezett VIP kabinok, melyből kettő van, a drágább kategóriába tartozik, aki oda szeretne foglalni, annak 150 USD/fő-vel többet kell fizetnie, mint ahogy a fő szinten lévő (szalon szint), szintén ablakkal rendelkező két Superior kabin estében is így van, azok felára 100 USD/fő. A többi kabin az alsó kabin szinten található és standard kategóriájú.

Válaszd ki melyik kabinban töltenéd ezt a hetet?!

[learn_more caption=”VIP kabin képei”]

[/learn_more]

[learn_more caption=”Superior kabin képei”]

[/learn_more]

[learn_more caption=”Standard kabin képei”]

[/learn_more]

[learn_more caption=”A hajó térképe”]

[/learn_more]

A búvárhajó

A 10-12 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretű búvár platformján az összes búvár és a vezetők akár egyszerre is kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van vízbelépő kapu és létra a visszajutáshoz.
A merülés végén mindent a búvárhajón lehet hagyni és csak a legközelebbi merülésnél tér vissza ide a búvár.
A palacktöltés közben a két hajó jócskán eltávolodik egymástól, így ebből a zajból a búvár semmit nem hall.

Egységesen 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a búvárhajó és egyedülálló módon a Nitrox töltés ingyenes a vendégeknek, akik rendelkeznek ehhez képzettséggel.

 

A búvár túra menetrendje és útvonala

A Titán Maldív-szigeteki búvárszafari az évszakra jellemző látnivalók figyelembevételével lett kialakítva, mely szerint Male-ból dél felé haladunk, először a Dél-Male atollba merülünk, majd az Ari atoll északi, majd nyugati, végül pedig déli része következik. Ezt követően megyünk át a Felidhoo atollba merülünk és a végén ismét vissza a Dél-Male atollba fejezzük be a merüléseket.

Szinte minden délután a hajó egy sziget, szigetecske közelében köt ki és onnan jellemzően már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után délután kimehetünk ezekre a közeli szigetekre. Némelyik ezek közül lakott, itt megismerkedhetünk a helyiek életével, akár vásárolhatunk is tőlük kisebb ajándéktárgyakat, barangolhatunk a szűk, homokos utcácskákon.

A többi sziget többnyire lakatlan, vagy csak gyümölcstermesztésre használják, így bejárhatjuk az egész szigetet, körben a homokos parton sétálva, vagy a sűrű trópusi növényzet között az ösvényeken.

Néhány alkalommal pedig olyan kicsi a sziget, mely mellett kikötünk, hogy inkább csak egy homokpadnak mondható és körülötte azúrkék, sekély víz található, melyben nyüzsög a színes élővilág. Ezzel a délutánonkénti kiegészítő programmal a nem búvárok is megfelelő aktív nyaraláson vehetnek részt és látványosan többet ismerhetnek a Maldív szigetekből, mint egy resort szigeten töltött egy hét során.

Amennyiben a túra menetrendje ezt lehetővé teszi, a hét egyik napján délután már megkezdődnek az előkészületek az esti grillezős vacsorához a pici sziget gyönyörű, fehér homokos partján. A délutánt is kint lehet tölteni strandolással, de este mindenképpen kimegyünk és egy gyertyafényes vacsorán veszünk részt.

A naplementét már itt várjuk meg, mely meghatározó élmény, majd a parton sétálva a vizes homokban megcsodáljuk a világító planktonokat.

A Maldív szigeteken töltött utolsó nap délutánján, a búvár program végeztével ki tudunk menni Male-ba a fővárosba egy látogatásra, vásárlásra. Ezt a programot érdemes csak késő délutánra tenni.

Nézd meg micsoda luxus és mennyi látnivaló vár ezen a felejthetetlen Titán túrán

Mennyibe kerül a Titán Maldív-szigetek Búvár Szafari?!

Titan Maldív Búvárszafari
USD2400
2019 julius 31-től.
17-18db merülés (3nappali +1db éjszakai)
Merülésvezetés
Transzfer a reptér és a hajó között
Szállás a hajón 2-3fős Standard szobákban
Napi háromszori svédasztalos étkezés
Gyümölcs és sütemény fogyasztás
Korlátlan tea, kávé és édesvíz fogyasztást
Ingyenes Nitrox töltést
GreenTax adó (70USD/fő)
Fenti szobák külön díját (100-150USD/fő)
Alkoholos és üdítő italokat
Borravalót (70-100 USD)
A helyszínen fizetett fogyasztás 12% GST adóját
Repülőjegy
Titan Maldív kisérő
USD2130
Túravezetés
Transzfer a reptér és a hajó között
Szállás a hajón 2-3fős Standard szobákban
Napi háromszori svédasztalos étkezés
Gyümölcs és sütemény fogyasztás
Korlátlan tea, kávé és édesvíz fogyasztást
GreenTax adó (70USD/fő)
Fenti szobák külön díját (100-150USD/fő)
Alkoholos és üdítő italokat
Borravalót (70-100 USD)
A helyszínen fizetett fogyasztás 12% GST adóját
Repülőjegy
Repülő jegy (lekérésre)
USDcca960
BP - Dubai - Malé - Dubai - BP
cca 370000ft
Repülőjegy
Illeték
min. 23 kg-os csomag

Időpontok és jelentkezés:

[events_list scope=”future” limit=5 pagination=1 category=429]

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

[box type=”info”] Ha bármi kérdésed van, hívd Attilát a +36 20 341 3998 számon, vagy írj mailt az [mailto]info@tbkdivers.com[/mailto] címre.[/box]

Áraink USD-ben és forintban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.

Az üzemanyag világpiaci árának jelentős emelkedése estén (100USD/hordó) a szolgáltatást nyújtó maldív cég 6 USD/fő/nap üzemanyag felárat vethet ki bármikor az indulás előtt. Ez utoljára 6 évvel ezelõtt történt meg.

Rád is vár a Titán Búvárok csapata!

 

(Fényképek Selmeczi Dániel és Carpe Vita)

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék