Roncsbúvár: S.S. Thistlegorm és története

Roncsbúvár: S.S. Thistlegorm és története

Érdekel a roncsbúvárkodás? Akkor a búvár készségek mellet a roncsok történetéből is érdemes jól felkészülnöd.
Nem árt tudnod, hogy tudd mit fogsz megmerülni, és mi annak a roncsnak a története, hogyan süllyedt el, miket érdemes megnézni rajta, és milyen veszélyeket rejt az ottani roncsmerülés, búvárkodás.

Új roncsbúvár cikksorozatunk ehhez szeretne egy kis segítséget adni.

Ha a vörös-tenger északi részén búvárkodsz,

akkor a Thistlegormot ne hagyd ki!

Angliában 1940-ben épült kereskedelmi teherhajóként. A II. Világháborúban már hadianyag utánpótlást szállított főként Afrika északi részére.
Ezt a szövetséges utánpótlást szállító teherhajót 1941 Október 6-án egy hazafele tartó német repülőgép süllyesztette el.

1950-es években Cousteau fedezte fel. Hatalmas méretei mellett, a Thistlegorm a fedélzetén található tehergépkocsik, motorbiciklik, vasúti kocsik, mozdonyok, gumicsizmák és lőszerek miatt a mai napig nagyon közkedvelt merülőhely.

Aki búvárkodott már rajta, újra és újra visszavágyik, hogy ismét megmerülhesse, megnézhesse a vörös-tenger egyik leglátványosabb roncsát.

Könnyű roncs, hisz kis mélységben helyezkedik el így akár kezdő búvárként is könnyen merülhető. A tapasztaltabb búvárok pedig egyszerűen megközelíthetik a belső részeket is, hiszen a rakodó nyílásokon akár egy egész csapat le tud egyszerre merülni, és a belső részeken több csoport is elfér.

Az egyetlen hátránya talán az, hogy legtöbb merüléskor csak erős áramlásban kötél mentén tudnak a búvárok lemenni a roncshoz, hiszen a roncs a nyílt tengeren fekszik.

Tipp:
Ha teheted mindenképp minimum 3 merülésre állj meg ennél a roncsnál, hiszen még 2 merülés is kevés ahhoz hogy teljesen bejárd.

 

Érdekel élőben is?

Akkor tarts velünk egy északi roncs szafarin ahol a színes korallzátonyok mellett az egyik legfontosabb merülési célpont a Thistlegorm roncs lesz.

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék