Milyen egy Adriai Titán Hajós Búvárszafari

Milyen egy Adriai Titán Hajós Búvárszafari

Sokan nem tudják elképzelni milyen is az ha az Adrián nem a partról búvárkodik az ember, hanem felszáll egy hajóra és nekiindul a Horvát tengernek.

Milyen egy Adriai Titán Hajós Búvárszafari

Milyen lesz ez a kis hajó?

Hogyan férnek el rajta a szafarizó búvárok?

Ahogy azt az Adriai Titán Hajós Búvárszafari túra oldalon is jeleztük, itt nem egy vörös-tengeri szafari hajót kell elképzelni, hanem egy sokkal kisebb, régi halászhajóból átalakított búvárhajót. Itt nem lesznek saját légkondis kabinok. Itt nincs plazma tv a szalonban, és wc-ből is csak egy van.

Adriai hajós búvártúra, búvárszafari

Akkor mégis miért mennénk el ide?

Mi az amiért német, szlovén és horvát búvárok imádják az ilyen szafarikat?

  • a jó hangulat,
  • a családias légkör,
  • az izgalmas és változatos merülőhelyek,
  • a profi kapitány, aki emberként is, búvárként is és hajóskapitányként is a legmagasabb elvárásoknak is megfelel,
  • és az isteni ételek amit a hajón kapnak a búvárok.

Mint hogy mi még nem voltunk ezen a túrán, így egy olyan ember véleményére is támaszkodok ebben az adriai búvár szafariban, aki tavaly csapatával együtt ugyan ezt a túrát megcsinálta és olyan élményeket mesélt hogy már akkor tudtam, idén mi is megyünk. (Én is el akarok ide menni! Ide és persze Szudánba 😉 )

(Ez az ember az én régi oktatóm és a UEF egyik alapítója, akit sokan már biztos ismertek személyesen vagy hallomásból Nagy Sanyi.)

Adriai hajós búvártúra, búvárszafari

Sanyi elmondása szerint a merülések szuperek voltak, hiszen az Adria olyan részeire jutottak el egy túra alatt a búvárok, ahová egy bázisról nem lehetséges. (max úgy ha minden nap más bázisra autózol és ott merülsz.

A napi 2-3 merülés alatt falakat, üregeket, roncsokat és külön álló zátonyokat is van alkalma a búvároknak megmerülni. Az élővilág pedig ugyan adriai de mégis rendkívül gazdag. Conger, Languszta, Homár, Delfinek, Vörös és Sárga Gorgónia mezők. Polipok, és sok sok különféle halraj.

A hajón, vagy parton való alvás egy kicsit persze eltér a szafarikon megszokott kényelemtől, mégis remekül működik. Van aki a parton sátorozott, vagy csak egy gumimatraccal kifeküdt a móló betonjára, volt aki a búvár fedélzeten csinált magának egy kis helyet, vagy bevackoltat magát a kabinba, a de olyan is akadt aki a napozó fedélzeten a csillagok alatt hunyta álomra a szemét. 3 éjszakát könnyedén ki bír az ember.

Adriai hajós búvártúra, búvárszafari

Ami pedig feledteti a szállás esetleges kellemetlenségeit, az a felejthetetlen étel, amit a hajón kapnak a búvárok.

Persze itt sem svédasztalos ételekre kell gondolni, hanem saláta, hal és sült hús tálakra. Esténként pedig egy kis remek bor vagy sör társaságában beszélgethetünk.

De ahogy mondani szokták, egy kép többet mond ezer szónál, így a hajó facebook oldaláról összeszedtem jó pár hangulatfényképet ami tükrözi, hogy milyen is egy adriai hajós búvárszafari. Néz meg lent!

Megjött a kedved?!

Akkor ne maradj le erről a szuper programról Augusztus 2-5-ig.
Pontos infók és jelentkezés ITT>>>

Képek a hajón való életről és a víz alól!

Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari Adriai hajós búvártúra, búvárszafari

 

(Photos by: Vető Anett, Ivana Nobilo, Klub za podvodne aktivnosti Karlovac, Dusan Dule Orehek, DPS Zagreb, Karlo Macas Photography)

Ezt a kalandot nem hagyom ki!

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék