Lehet-e menstruáció alatt búvárkodni?

Lehet-e menstruáció alatt búvárkodni?

Megesik, hogy a menstruáció kezdete pont a búvártúra kezdetére esik. Szerencsére az a nézet, hogy menstruáció alatt nem lehet vízbe menni, már rég idejét múlta, a mai tamponokkal pedig a búvárkodásnak sincs semmilyen akadálya.

Görcsök esetén érdemes fájdalomcsillapítót bevenni, ha nem javul a helyzet, akkor pedig kihagyni egy-két merülést, de egyébként nyugodtan lehet a “nehéz napokon” is búvárkodni.

Közhiedelem, hogy a menstruáló nőt esetleg megtámadhatja egy cápa. Nos, a cápáktól nem kell tartani, mert egyrészt merülés alatt nincs túl nagy menstruációs vérveszteség, másrészt az is a test belsejében történik, neoprén ruhával védve, harmadrészt a cápák igazából nem a vért, hanem a belsőségeket szeretik. Negyedrészt pedig egy búvár örül, ha cápát lát, akár menstruál, akár nem! 🙂

Egészségügyi tipp: minden egyes merülés előtt és után tamponcsere, így aztán nem kell tartani semmiféle fertőzésveszélytől sem. A merülőhelyeken egyébként is az átlagosnál is tisztább a tengervíz, különben nem élnének meg a tengeri élőlények és korallok, amelyek miatt búvárkodunk.

búvárkodás menstruáció alatt
Korabeli tamponreklám búvárkodó nőknek

Jó búvárkodást, csajok, irány a tenger!

(A leírt tanácsok, kizárólag oktatói ajánlások és nem orvosi vélemények.
Így, ha komolyabb problémád van mindenképp keresd fel orvosodat.)

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék