Merülés a Blue Hole-ban – Egyiptomi búvárkodás, Dahab-i Búvártúra 2021 október 10–17-ig

Merülés a Blue Hole-ban – Egyiptomi búvárkodás, Dahab-i Búvártúra 2021 október 10–17-ig

Búvárkodtál már a Vörös-tengeren? Ha még nem, akkor itt a remek alkalom! Ha már igen, akkor nem kell bemutatni, ugorj a jelentkezésre! 🙂 Dahab a Vörös-tenger egyik legvédettebb része, ahova hajós búvárszafarival nem is lehet eljutni. Itt kizárólag parti merülések lehetségesek. Ennek köszönhetően burjánzó Vörös-tengeri élővilág várja a korallzátonyoknál a búvárokat. Tűzhalak, Napóleon halak, vasaló- és bőrönd halak és maszkos gömbhalak megszámlálhatatlan mennyiségben élnek a partmenti merülőhelyeknél. A figyelmes búvárok teknősöket, murénákat, különféle csigákat, medúzákat, pillangóhalakat, íjhalakat és csőlakó angolnákat is láthatnak majd. Ha éjszaka is merülsz velünk, akkor medverákkal, porcelán csigával és spanyoltáncossal is találkozhatsz.

búvártúra, búvártúra Egyipom, búvártúra Dahab, Búvártúra Egyiptom dahab, búvártúra vörös-tenger, búvárkodás vörös-tenger, búvárkodás egyiptom dahab merülőhelyek, blue hole
Búvártúránk Merülőhelyei Dahabon a Vörös-tengeren, Egyiptomban

Ha már tapasztalt és sokat merült búvár vagy, Dahab akkor is szolgálhat neked érdekességekkel. Itt található ugyanis a világ egyik legismertebb merülőhelye, a Blue Hole. Ezt minden búvárnak legalább egyszer látnia kell!
A Blue Hole egy hatalmas lyuk a korallszirtben, amelynek legmélyebb pontja 130 m. 45-52 m mélyen van egy “kapu” a nyílt tenger felé, ezen kiúszva gyönyörű kék vizet láthat a búvár. Természetesen a “kapu” mélysége miatt ez a merülés csak tapasztalt technikai búvároknak ajánlott. Ugyanakkor kezdő és haladó búvároknak is érdekes merülés lehet a Blue Hole, hisz a külső fal csodás élővilága és a Blue Hole Bells szintén gyönyörű és különleges merülésre ad lehetőséget.

[learn_more caption=”Blue Hole – KATT ide és tudj meg többet >>>”] búvár, búvártúra, búvártúra egyipomban, búvárkodás vörös-tenger, búvárkodás dahab, Blue Hole búvár, búvártúra, búvártúra egyipomban, búvárkodás vörös-tenger, búvárkodás dahab, Blue Hole búvár, búvártúra, búvártúra egyipomban, búvárkodás vörös-tenger, búvárkodás dahab merülőhelyek, blue hole, térkép, map (Blue Hole térkép forrása: Geodia – Sinai Guide)

Nézd meg William Trubridge szabad-tüdős videóját a Blue Hole-ról és a “kapuról”!

  [/learn_more]

Nem csak merülni érdemes Dahab-on!

Míg Te búvárkodsz, a család sem unatkozik: rengeteg szervezett fakultatív program közül választhatnak.
Dahab neve arabul arany-at jelent. Az egykor csendes kis beduin halászfalu a Sínai félszigeten, mára kisebb, különleges atmoszférájú várossá nőtte ki magát. Dahab a szabadtüdős búvárok, a snorkelezők és a szörfösök számára is különleges hely. Ha nem akarunk merülni, akkor is számos egyéb érdekes programlehetőség áll a rendelkezésünkre. Fakultatív programok között megtalálod a Fehér és Színes Kanyon túrát, a Mózes hegy és St. Katalin kolostort meglátogató túrát vagy akár sivatagi quadozást vagy tevegelést is, tehát túracipőt is érdemes hozni. A dahab-i part mentén az állandó szélnek köszönhetően remek szörfözési lehetőséget biztosít a víz. Az esti Dahabot pedig hangulatos éttermek, kávézók és üzletek teszik felejthetetlen élménnyé.

buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-lighthouse-02

A Titán Búvár Iskola a tavalyi Ddhabi túra jó hangulatán és sikerén felbuzdulva, idén is szervez búvártúrát búvárai részére Dahabra, a Vörös-tengeri vizekre.

Már csak egy kérdés maradt: velünk tartasz-e?

Íme a főbb tudnivalók a Búvártúráról:

A Túra időpontja:

2021. október 10-17.

Repülő menetrend:

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

 

 

 

Itt a remek alkalom hogy Te is velünk búvárkodj Dahabon!

A Dahabi búvártúra merüléseiről:

buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-lighthouse-buvarok

A búvártúrán 10 szervezett merülésre lesz lehetőséged, napi két merülés a dahabi partok mentén található merülőhelyeknél, ahova a bázisról dzsipekkel fogunk eljutni. Többek között megnézzük a Lighthouse reef-et, az Eel garden-t, a Caves-t, a Canyon-t, a The island merülő helyek mellett a Bule Hole-t és a Blue Hole bells-t is.
Utolsó merülési napunkon idén hajóra szállunk és két merülést teszünk egy külső zátonynál.

Ha éjszaka is szeretnél merülni:

A napi merülések után (ez általában 2 alkalom) ha szeretnél, éjszakai merülést is szervezünk, ez lesz a harmadik merülés. Ehhez megfelelő előképzettség és felszerelés szükséges (minimum 2 működő lámpa és haladó vagy éjszakai spec.képesítés)
Ez a merülés külön fizetendő!

Ha szeretnél tanulni is a túra során:

A túra nagyszerű alkalom a kezdő búvártanfolyamok nyíltvízi részének elvégzésére is. A kezdő búvártanfolyam mellett lehetőséged van Nitrox. Szárazruha, Mélymerülés, vagy akár haladó búvárvizsgát tenni.
Ha szeretnéd ilyen irányokban képezni magad és a gyakorlatot megszerezni, jelezd felénk és megszervezzük neked.

(Ha a túrán szeretnél vizsgázni akkor a tanfolyam árából kedvezményt kapsz! Érdeklődj oktatóinknál a [mailto]info@tbkdivers.com[/mailto]-on)

buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-lighthouse

[learn_more caption=”Búvártúra képekben – Mit látsz majd – KATT ide és tudj meg többet >>>”]

[tabs slidertype=”images” auto=”yes”] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-01.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-04.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-02.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-05.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-03.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-06.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-07.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-08.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-09.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”310″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2013/01/buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-10.jpg[/imagetab] [/tabs]

(fényképekért külön köszönet: Faigl Zolinak és Szuchy Csabának) [/learn_more]

Szállás:

Napi két merülés mellett sok időd marad a pihenésre, amit idén egy új építésű szállodában tehetsz meg.
Szállásunk 3 percre van a búvárbázistól a tengerparton található. A hotel nagy udvarral, úszómedencével, étteremmel, jóga teremmel, társalgóval, tengerparti bárral és 34 légkondicionált balkonos szobával várja a búvárokat.
Számunkra fontos a kényelem ezért túránkon az úgynevezett Club szobákat választottuk amik LCD tévével, hűvel és szoba széffel is vannak felszerelve!
A búvárok kényelméhez hozzátartozik az is, hogy a felszerelésünket a bázison tudjuk tartani elzárható rekeszekben.
A bázis épülete pihenésre is alkalmas, tetőteraszán napozni tudunk. Napközben és este remek bár vár minket, merülések után pedig alkoholos és alkoholmentes italokból válogathatunk kedvünkre. Kedves személyzet és ízletes shisha teszi az egyiptomi hangulatot teljessé.

[tabs slidertype=”images” auto=”yes” align=”center”] [imagetab width=”635″ height=”437″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2016/01/buvar-buvartura-egyiptom-Blue-beach-hotel-01.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”437″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2016/01/buvar-buvartura-egyiptom-Blue-beach-hotel-02.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”437″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2016/01/buvar-buvartura-egyiptom-Blue-beach-hotel-03.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”437″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2016/01/buvar-buvartura-egyiptom-Blue-beach-hotel-04.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”437″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2016/01/buvar-buvartura-egyiptom-Blue-beach-hotel-05.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”437″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2016/01/buvar-buvartura-egyiptom-Blue-beach-hotel-06.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”437″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2016/01/buvar-buvartura-egyiptom-Blue-beach-hotel-07.jpg[/imagetab] [imagetab width=”635″ height=”437″]https://titanbuvar.hu/wp-content/uploads/2016/01/buvar-buvartura-egyiptom-Blue-beach-hotel-08.jpg[/imagetab] [/tabs]

(A képek a Lighthouse DC szíves hozzájárulásával kerültek az ajánlatra.)

Étkezés:

A túrán svédasztalos reggeli vár mindenkit a szállodában.
Sajnos a bázison már nincs konyha, így ott nem tudunk vacsorázni. A bár továbbra is üzemel. És a környező éttermekből vacsorát is tudunk rendelni a bázisra, vagy akár csapatostul át is tudunk menni a sétány valamennyi éttermébe. Egy bőséges vacsora ára, kb. 5-6 Eur.

Napközben a legtöbb merülőhelyen lévő éttermekben normális áron lehet vásárolni ételt és italt így az ebéd is meg van oldva.

Dahabi Búvártúra Programja:

búvár, búvártúra, búvártúra egyipomban, búvárkodás vörös-tenger, búvárkodás dahab, Lighthouse

Szerdán indulunk Budapestről Sharm El Sheikh-be majd onnan másfél óra buszozással jutunk le Dahabra a szálodához. Ott a szállás elfoglalása után a bázisra átvisszük a felszereléseket, és az esti vacsoráig szabad programként a lighthouse reef mellett szabadtüdős búvárkodhatunk.

2. – 4. napig napi két merülés a Dahabi partok mentén. Áramlás függvényében megnézzük a lighthouse reef-et, az ell garden-t, a caves-t, a canyon-t, a the island a Bule Hole-t és a Blue Hole bells merülő helyeket is.

buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-lighthouse-Eel-garden-csolako-angolna

EXTRA PROGRAM!

Idén az 5. napon egésznapos búvárhajós merülést szervezünk egy vagy két közeli korall zátonynál! Transzfer a bázisról a kikötőbe, kihajózás, merülés délelőtt majd ebéd a hajón, pihenés után ismét merülés következik majd a merülések végén vissza a kikötőbe és a bázishoz.

6. napon dahabi szabadprogram
A nitrogén kiürülés idejét, azaz 24-órát az utolsó merüléstől számítva szabad programmal töltjük. Pihenéssel, napozással vagy akár fakultatív kirándulással. Lehetőség van Színes és Fehér kanyon túrára (opcionális, 30 euro/fő a kirándulás ára). Este a bázison a már szokásos bulival búcsúztatnak el minket.

7. napon hazaindulás
Dahabról buszút Sharm El Sheikh-be majd repülővel Kairó érintésével haza Budapestre.

Felszerelés és szabályok:

A UEF szabályai értelmében az alapfelszerelésen túl kötelező a búvárkomputer, (a tőr), és a jelzőbója használata!

Alkoholtartalmú italokat a parton kell egyénileg beszerezni, a bázison finom sört árulnak.
Alkohol fogyasztása természetesen CSAK az aznapi merülések után lehetséges, aki napközben alkoholt fogyaszt, azt a búvárvezető eltilthatja a további merüléstől!

BlueHole Arch (kapu) merülés!

A BlueHole kapun (-55m) kizárólag technikai búvárok megfelelő képesítéssel (min. Normox Trimix) és felszereléssel úszhatnak át!
(Ha szeretnél átúszni, akkor ezt előre jelezned felénk! Természetesen a technikai merülésnek külön biztosítási, vezetői és felszerelési költségei vannak amiket a mostani csomag ár nem tartalmaz!)

Búvár vezetők és oktatók:

Mivel a sokan leszünk így két-három búvároktató is velünk tart a túrára akik feladata, hogy biztonságban és jól érezd magad, ezért keress, kérdezz bennünket bátran. Reméljük sokat fogsz tudni tanulni és fejlődni az egy hét alatt.

Klinger Richard,
Bolgár Attila,
Torma József


Tavalyi Dahabi búvártúra élménybeszámolónkat, a blogon olvashatod >>>

Nézd meg a tavalyi Dahab búvártúra fényképeit a facebook-on >>>

Nézd meg a 2016 éve készült Dahab búvártúra fényképeit a facebook-on >>>

Vélemények:

[full-testimonials category=”382″]

Árak:

 

 

Jelentkezés ITT:

[termekek cat=”dahab”]

 

 

 

[box type=”info”] Továbbá ha bármi kérdésed van, hívd Attilát a +36 20 341 3998 számon, vagy írj mailt az [mailto]info@tbkdivers.com[/mailto] címre.[/box]

[table id=2 /]

[table id=3 /]

Áraink forintban és EUR-ban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.

Túráinkat egy partner Utazási Irodával szervezzük!

Az euró árfolyam, illetve a légi közlekedés árainak jelentős változása esetén, az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék