Búvár tippek kezdőknek! – Hogyan kezdj el búvárkodni? A Próbamerülés.

Búvár tippek kezdőknek! – Hogyan kezdj el búvárkodni? A Próbamerülés.

Ha már megragadott a víz alatti világ varázsa, de nem tudod, hogy kezdj hozzá, íme pár tanács és iránymutatás a kezdetekhez.

Elsőre sok kérdés szokott lenni a búvár jelöltek fejében, de ne félj ha már kedved van gyere és próbáld ki milyen is a búvárkodás. Válassz egy próbamerülést és meg fogod tapasztalni, tetszik-e a búvárkodás, vagy ez mégsem neked való.

Búvár kezdő próbamerülés tipp
A próbamerülésen az oktató végig vigyázz rád.

Válaszd a próbamerülést!

Sok neve van: próbamerülés, vagy intró merülés, vagy discovery dive, de egyben megegyeznek: neked ez lesz az első alkalom. Ilyenkor csak a merülési élmény a fontos. A próbamerülésen tapasztalod meg először, hogy milyen is a víz alatt levegőt venni, és szabadon mozogni. Ezen az első alkalmon még nem fogsz megtanulni búvárkodni, de nem is ez a fontos. Az a lényeg, hogy élvezetes legyen, tehát Te is tegyél meg mindent ezért, csak akkor merülj ha jól érzed magad!

Búvár kezdő próbamerülés tipp
Csak akkor merülj ha jól érzed magad!

 

Próbamerülést hol merüljek?

A Próbamerülés mindenképp élmény lesz, merülheted medencében vagy tengeren, vagy akár egy érdekes magyarországi tóban is. Medencés merülésre bármikor és bárhol tudsz jelentkezni, másik előnye hogy az uszoda mindenki számára a biztoságot jelenti, mélysége behatárolt, vize állandó hőmérsékletű és jó látótávolság van benne. Az uszodai merülés alatt csak magadra és a búvárfelszerelésre kell figyelned, nem vonja el a víz alatti élővilág a figyelmedet. Medencében az oktatók, ha látják hogy ügyes vagy kicsit szabadjára tudnak engedni, és akár egy-két búvár feladatot is megtanítanak neked.

Tengeri merülések alkalmával sokkal kevésbé engednek szabadon téged hogy magad irányítsd a merűlésed, viszont itt a növény- és az állatvilág csodái adnak felejthetetlen élményt neked.

búvár próbamerülés tipp kezdő oktatás
Vöröstengeri próba merülésnél is a felső 10m a legszebb.

 

Mi történik egy próbamerülésen?

Először is a próbamerülésed alatt egy oktató vagy merülésvezető állandóan csak egyedül veled foglalkozik. Először elmeséli, mi fog történni, mire kell odafigyelned, és megismertet a legfontosabb víz alatti jelzésekkel, például: oké, álj meg, menjünk fel, valami probléma van, stb… Ezek után közösen összeszereltek, felöltöztök, majd segít neked a vizbejutásnál is. A víz felszínén még kipróbáljátok milyen levegőt venni az automatából, és ha minden OKÉ, akkor segít lemerülni is. Neked csak úszni, nézelődni és levegőt venni kell majd. Az oktató végig melletted lesz, fogja a kezed, és így vezet végig a víz alatti birodalomban. A merülés végén a felszínre emelkedtek, és segít kimászni a vízből is, ezután megbeszélitek közösen hogy milyen is volt a merülés.

 

Mennyibe kerül a próbamerülés?

Ha nagyon tetszik a próbamerülés és jössz utána búvár tanfolyamra, akkor nálunk a próbamerülésed ingyenesNézd meg itt a részleteket, ne felejtsd el megnézni páros kedvezményünket!

 

Hány éves kortól lehet búvárkodni?

Az alsó korhatár 8 év, felső korhatár nincs, de ami fontos, hogy csak egészséges ember merülhet.

 

búvár próbamerülés gyerek tipp
Már 8 éves kortól lehet búvárkodni és próbamerülni.

Próbamerülés után hogyan tovább?

Ha tetszett a próbamerülés és beleszerettél a búvárkodásba, akkor első lépésként jelentkezned kell egy Kezdő Búvár Tanfolyamra. Ez az első színt amit meg kell tanulnod. Itt megismerkedsz részletesen a búvárfelszereléssel és annak használatával. Elméleti előadásokon veszel részt, ahol fizikai és egészségügyi képzés mellett megtanulsz merülést tervezni, majd 4 medencés és 4 nyíltvízi gyakorlati képzés következik. Ezek után, ha sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tettél, akkor búvárigazolványoddal a világ bármely részén képes leszel oktató vagy merülésvezető felügyelete mellett biztonságban végrehajtani egy 18m-es merülést.

UEF OWD búvár kártya kezdőknek
Első búvár színt amit meg kell tanulnod

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék