Búvárfelszerelés – Milyen újdonságok lesznek 2014-ben?

Búvárfelszerelés – Milyen újdonságok lesznek 2014-ben?

December első hétvégéjén megtartotta a Sea-Watch búváráruház a 2014-es búvárfelszerelés bemutatóját.
Természetesen mi is ott voltunk, most neked is eláruljuk, mire lehet számítani jövőre.
 

2014 búvárfelszerelés újdonságai!

Színek, formák, új ötletek…

Búvárfelszerelésünk kiválasztásánál soha ne feledjük az alapigazságot:
Minél több rész van egy búvárfelszerelésen ami elromolhat, annál több minden fog elromlani.
Tehát csak ésszel az újdonságok felé, hisz lehet hogy egy-két jó ötletnek tűnő felszerelés a merülésnél csak galibát fog okozni nekünk és van hogy egy régebbi búvárfelszerelés ami kipróbált, és több éve változatlanul gyártott, sokkal jobb mint az új.
Illetve mi a Titán Búvár Iskolánál mindig azt szoktuk mondani, hogy nem kell mindent egyből megvásárolni! Lehet hogy egy év múlva rájössz, hogy inkább roncsokat vagy barlangokat szeretnél felfedezni, és már cserélheted le a teljes cuccodat.
 
Tehát:
Tanulj! – Tapasztalj! – Képezd tovább magad! – Vásárolj!

buvar-felszereles-hollis-aeris-oceanic-beuchat-belepo-bolgar-attila

 

Mik az újdonságok, mik a búvár trendek?

Egy-két érdekes búvárfelszerelés megtekintése után az derült ki számunkra, hogy három fontos szempont szerint alakulnak a búvárfelszerelések 2014-ben.

 

1. Megbízhatóság

made-in-eu

Az európai búvárfelszerelés-gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ne Ázsiában gyártassák a felszereléseket. Ennek nagy előnye, hogy a megbízhatóság és precíz felszerelések nem a kelet-ázsiai piacról származnak így a kifizetett árért cserébe jó minőségű felszereléseket tudhatunk magunkénak.
 

2. Kényelem

A búvárfelszerelések két irányba fejlődnek:

  1. A technikai búvárkodás letisztult, DIR (Doing It Right) filozófia felé, ahol nincs felesleges felszerelési tárgy.
  2. A rekreációs búvárkodás korszerű és minél inkább kényelmesen kialakított felszerelései felé.

A kényelmi szempontok a felszereléseknél:

búvár felszerelés 2014 Beuchat neoprén
A Búvárruhák esetében a búvár kényelmét mind merülés alatt mind pedig a ruha fel- és levétele alkalmával a profibb szabás és varrás technológia és a többféle anyaghasználat teszi lehetővé. A legújabb Beuchat búvárruhák ára igen magas, de érdemes rá költeni hisz ha felpróbáltad, biztos hogy nem az olcsóbb ruhákat fogod választani.
Búvár jacketek esetében is vannak újdonságok. Kényelmi szempontból a hevederek kialakítása és állíthatósága (ami valahol egy-egy újabb elromlási pont lehet) megengedi, hogy egyre jobban testalkatunkhoz igazítsuk a jacketet és így kényelmesebb legyen a viselése.
Illetve a kedvtelési búvároknál is egyre népszerűbbek a hátlebegtetős típusú felszerelések melyek levegővel töltve sem nyomják össze a viselőjüket.
A reduktoroknál is láttunk kényelmi szempontból történt újításokat. Ilyen például az is, hogy az újabb reduktorok második lépcsője kisebb méretű és súlyú, vagy gömbcsuklós tömlőcsatlakozással alakítják ki a könnyebb szájban tartás érdekében.
Egyes reduktorok formája pedig segíti a búvárt az áramlásos vagy scooteres (vízalatti vontatós) merülések alkalmával.

Hollis Reduktor

 

3. Könnyű búvárfelszerelések

Sajnos azoknak a búvároknak, akik repülővel közelítik meg a merülőhelyeket, egyre drágább a felszerelésüket is eljuttatni a célhoz.
A 15-20-24kg-os poggyász jegyek, lecsökkentett méretű kézipoggyászok, külön sportszer felár/pótdíj már inkább a szabálynak számítanak már, mint kivételnek és alaposan megdrágítják a túra árát.
A búvárfelszerelések gyártói is figyelik ezt a tendenciát, és ennek megfelelően próbálnak minél könnyebb felszerelésekkel előrukkolni.

Hogyan könnyíts a poggyászod súlyán?
Ezt a következő cikkünkből tudhatod meg!

Búvár felszerelés táska repülő

Légzőautomaták könnyű súlya mellett a Jacketek is egyre inkább a könnyű kialakítás felé változnak.
Az utazós jacketek, (Travel Jacket) könnyű anyagból, készülnek és legtöbb esetben háttámla nélküliek.
 

2014 nagy újdonsága számunkra, az AERIS JetPack.

 
búvár felszerelés, Aeris JetPack, búvártáska, jacket, repülő

Ez a kis táska igazán sokat tud. Mostantól kézipoggyászként is magaddal viheted a teljes búvárfelszerelésed. AERIS JetPack egy hátizsák aminek két része van.
Egy lecsatolható 42 liter félszáraz hátizsák a kisméretű uszony, vékony ruha, computer, és légzőautomata tárolására és szállítására, és egy jacketté átalakítható hátizsák rész.
Tehát a hátizsákod hátsó részét egy az egyben könnyen át tudod alakítani egy hátlebegtetős BCD-vé aminek az emelő képessége 13,6 liter azaz 30lbs 1000 Cordura anyagból készült. A hasi hevederen amit XS-től XXL-ig lehet állítani, 2db integrált súlyzsebet találhatsz (szintén állítható) amiben egyenként 3-3kg ólmot lehet elhelyezni.
 

Nézzük hogy is működik ez?

 

 

Szeretnél 10%-os kedvezményt a legtöbb Budapesti Búvárboltba?

 
Ha búvárfelszerelést szeretnél vásárolni, akkor tőlünk 10% kedvezményt kapsz a nem akciós felszerelések árából a legtöbb Budapesti Búvárboltban.

Búvár felszerelés kedvezméyn kártya -10%
 
Rendeld meg ingyen a 10%-os kedvezmény kártyát.
Ha pedig érdekelnek az újdonságok, vagy nem tudod mit és hogyan válasszál, akkor jelezd nekünk és mi szívesen segítünk akár személyesen is a neked megfelelő búvárfelszerelés kiválasztásában.


 

Búvárkodás veszélyei, búvártanfolyam, búvár, kezdő búvártanfolyam, búvár félelem

Mielőtt vásárolni indulnál!

Ne feledd a három búvár felszerelés vásárlási alapszabályt!

  1. Mielőtt vásárolni indulnál, gondold át milyen merülésekben szeretnél részt venni hova és mivel fogsz utazni a következő 3-4 évben, mik lesznek a következő tanfolyamok amiket szeretnél megtanulni.
  2. Próbálj fel többfajta felszerelést, lehetőleg merülj is velük! (Ezt könnyen megteheted, ha egy túrán a túratársaktól kölcsönkéred felszerelésüket egy-egy merülésre vagy megkérdezed milyen tapasztalatuk volt az adott felszerelési tárgyal.)
  3. Ha pedig vettél valamilyen felszerelést, azt lehetőleg biztonságos körülmények között (medencében) próbáld ki, és tanuld meg használni!

 

Érdekelnek a Búvár újdonságok?

Ne felejts el feliratkozni a Titán Infó Csomagra!

 

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék