A jóspoliptól a halfocimeccsig

Bizonyára mindenki emlékszik Paulra, az oberhauseni polipra, aki az előző Foci VB-n “megjósolta” a meccsek kimenetelét. A lábasfejű akváriumát a gondozók minden fontosabb meccs előtt ünnepélyesen körbevették, és arra kérték Pault, hogy válasszon két, a játékos csapatok zászlajával ellátott, finomságokkal megtöltött doboz között. Amelyikből először evett, az a csapat 85%-os eséllyel nyert is – innen lett az állat hatalmas népszerűsége. Sajnos Paul azóta elhunyt, de nem kell aggódni, a jósjáték folytatódik, a polip helyét más vízi és szárazföldi élőlények vették át.

Itt van például a konkurens japán polip, Hacchi, aki azzal tört Paul babérjaira, hogy megjósolta a Japán-Elefántcsontpart meccs végeredményét. A sikeren felbuzdulva a japánok természetesen nem álltak meg itt: bevetettek köpőhalakat, sőt, pingvint is az ügy érdekében. Előbbiek az akvárium fölé helyezett táblák leköpködésével, utóbbi pedig egy szerencsekerék meghúzásával közli a tippelt végeredményt, aztán lehet is rohanni a fogadóirodákba.

Aki állati meccset szeretne nézni, az egyik japán akvárium arról is gondoskodott! Kék és piros halak csapata “küzd” a bizonyára finom falatokkal megtöltött labdával vízzel elárasztott miniatűr focipályán, a közönség pedig lélegzetét visszafogva figyel: vajon ki lő gólt először? Az alábbi videón épp a kék csapat szerzett pontot.

A japánok (ismét) megőrültek

De hogy Európa se maradjon le a sorban, szerencsére Angliában bevetették Pelét, a piranhát, aki rendre jósolja a meccsek eredményeit, mindezt pedig a lehető leghatásvadászabb módon, drámai aláfestéssel mutatják be.

Pele a piranha

Szerinted a magyar állatkertekben kiket lehetne felkérni a jóslásra?

Author: Titán Búvár Iskola

CSAPATUNK

Share This Post On

Submit a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!