Kezdő búvárként Szudánban?!

Kezdő búvárként Szudánban?!

Már csak 4 hely van az idei Titán Szudáni Ultimate-extra búvárszafarira.
Ahogy a címben is olvashattad, az idei túra azért is különleges mert akár kezdő búvárként is merülhetsz a vörös-tenger legszebb részén.

szudan-buvarszafari-kezdo-buvaroknak-buvartura-voros-tenger-egyiptom-titanbuvar-merules-nyaralas-owd-buvar-buvarkodas-02

Hogyan lehetséges ez?

Lehet, hogy minden helyen azt olvasod, hogy ide legalább haladó búvárok mehetnek. Mégis mi változott?
A szudáni merülésekre általában, – amennyiben egy búvár iskola ad magára, – legalább egy magyar az iskola által delegált oktató szokott a csapattal tartani. Így Ő és a helyi vezetők (3fő) akik a túrán csapatokat visznek a víz alá. Tehát négy nagy csapatra szokták bontani a résztvevő búvárokat. Így pedig általában nincs lehetőség arra, hogy legyen egy kis csapat, akik nem merülnek olyan mélyre mint a többi már tapasztaltabb búvár. Ebből adódik hogy minimum haladó búvárokat várnak egy ilyen túrára.

Nálunk más a helyzet!

A Titán Búvár Iskola részéről 2019 márciusában nem 1 hanem 3 oktató megy a csapattal (Attila, Ritsy és Józsi is ott lesz a hajón.)

Miért jó ez neked akár kezdő akár profi búvár vagy?

Mert velünk tényleg mindenki a tudásához mérten tud merülni. Mindig lesz egy kisvízmélységű csapat a kezdőknek!
Hiszen már vannak kezdő búvárok az idei túra csapatban.

Mit láthat egy kezdő búvár Szudánban?

Csupa szép dolgot. Hiszen a korallzátonyok, és az élővilág itt mondhatni teljesen érintetlen. És itt is mint mindenütt a felső 10m a legszínesebb és a leggazdagabb.
Egyiptom csak a jéghegy csúcsa, a legszebb és a leggazdagabb részek inkább máshol találhatók. Ezek közül Szudán a legkönnyebben elérhető a búvár számára.
Nézd meg ezt a filmet a legtöbb és szerintem a legszebb felvételeket a felszín közelében készítette Szabina a tavalyi túrán.

Láthatsz-e kezdőként cápát?

Igen a kezdők nem látják majd a pöröly cápa rajokat 30-50m mélyen, ez így van! De majdnem biztos, hogy így is több cápát fognak látni mint Egyiptomban. (Főként, hogy sajnos lezárták a Brothers szigeteknél a merülést egy időre.)

Szudan, buvarszafari, buvartura, buvarkodas, voros-tenger, merülés Sudan, Szudán, búvár, búvárszafari, búvártúra 2019
A szirti és szirt cápák sőt még a selyem cápák is a fenti vizekben szoktak lenni. Tehát még a cápa élmény is meglesz. De talán nem is ez a legfontosabb egy kezdő búvárnak. Hanem az hogy nyugodtan gyakorolhasson, miközben színpompás élővilág veszi körül, hogy ne érezzen semmi stresszt csak azt, hogy végig biztonságban van hisz ott van vele egy oktató aki figyel rá.

A több oktató, több csapatot jelent a profibb búvároknak is!

Nem marad le senki semmiről, hiszen az alap 4 csapat akik mélyre szeretnének menni azok így is megtehetik, méghozzá oktatói felügyelet mellett.
Sőt, ha valaki stage palackkal merülne, annak is tudunk biztosítani lehetőséget hogy egy-két merülés alkalmával hosszabb merülésen vegyen részt. (Persze ezt a túra előtt jelezni kell, és szükséges hozzá a megfelelő előképzettség és felszerelés is.)

Umbria, Szudan, Sudan, búvárszafari, búvártúra 2019
Viszont a fenti csapathoz mindig lehet csatlakozni. Így aki nem szeretne mindig mélyre menni, vagy épp fényképezni szeretne azoknak is minden lehetőség adott lesz a Titán túrán. Hiszen a fotózni és filmezni vágyó búvárok is kis mélységben tudnak igazán kiteljesülni, itt van fény és a levegő sem olyan gyorsan fogy, tehát idő is lesz, hogy szép és izgalmas felvételeket tudjanak készíteni.

Tehát
ha eddig csak az tartott vissza hogy kezdő búvár vagy, de szívesen
velünk tartanál Szudánba akkor, itt az idő hogy jelentkezz!

Már csak 4 hely van a hajón!

Jelentkezz ITT>>>

 

Várunk sok szeretettel!

 

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék