Titán Szudán Luxus Búvárszafari

Előjelentkezés!

Még olyan messze van ez a szudáni búvártúra hogy egyenlőre mind az időpont mind pedig az árak csak tájékoztató jellegűek.
Lehet hogy nem is egy hét hanem kéthetes túra lesz, hiszen azzal láthattok a legtöbbet ebből a csodálatos világból.

Ha érdekel a túra jelezd felénk az oldal alján található előfoglalási Booking résznél! (jelentkezésed semmire nem kötelez majd!)


Tölts egy hetet Szudánban 2021-ben, és megismerheted a méltán híres szudáni részét a Vörös-tengernek!

Legtöbb látnivaló • Legkevesebb szabadság • Legösszetettebb kiszolgálás • Legszebb merülések

Vissza nem térő lehetőség!

A 2018 és 2019-es túra sikerén felbuzdulva, ismét búvárkodhatsz velünk Szudánban és megnézheted milyen az érintetlen vörös-tenger.

Mitől lesz ez az Ultimate-extra búvártúra más, mint amit általában láthatsz Ultimate búvártúrákon?

Mint ahogy fent is írtam még nem dőlt el, hogy 1 vagy 2 hetes túra lesz 2021-ben.

Az Ultimate-extra búvártúrán tényleg csak a legizgalmasabb merülőhelyeket nézzük meg. Nem időzünk olyan zátonyokon, ahol átlagos vörös-tengeri élményben és látnivalóban lenne részed.
Ezen a búvártúrán összegyűjtjük neked a legtöbbet ígérő zátonyokat, az előző évek tapasztalatát felhasználva választjuk ki a legtöbb cápával rendelkező merülőhelyeket, és mindent megmutatunk amit érdemes látni. Mint hogy vezetőinknek és nekünk is van helyismeretünk, így tényleg a legszínesebb korallszirtek felé fogunk merülni, és a Titán Szudáni Búvártúrán mindent megteszünk hogy lásd Szudán igazi arcát.

Milyen volt a 2018-as és a 2019-es Titán Szudáni búvárszafari?

Nézd meg az alábbi filmet vagy KATT ide a 2018-as fényképekért és nézd meg őket!

2019-es túra fényképeit itt találod >>>

A Szudáni búvártúra különlegességei

  • Érintetlen búvárvilág, delfin és cápa rajok
  • Luxus körülmények és kényelem az 5 csillagos hajón
  • Körültekintő oktatók és biztonságos merülések
  • Dubai-i átszállással és városnézéssel
  • Minden ügyintézéssel
  • Rejtett költségek nélkül!

Szudán Búvár túra szafari

Úgy gondolod, hogy neked már nem tud meglepetéseket okozni a Vörös-tenger?
A Titán Szudán Luxus Búvárszafarin erre biztosan rácáfolunk!

Míg télen az egyiptomi vizek hűvösebbek és zord szél süvít a fedélzeten, addig az Andromeda melegebb vizekre, Szudánba hajózik.
A titánok csapata is ezt az úticélt tűzte ki magának.

Szudáni Ultimate-extra Búvárszafari a Titán Búvár Iskolával

Szudán érintetlen búvárvilága

A szudáni vizek a Vörös-tenger egyik leggazdagabb világát mutatják meg a búvároknak. Egyiptomhoz képest itt nincsen tülekedés a zátonyoknál, kevesebb a búvár és ennek köszönhetően érintetlen még a felszín alatti világ is. A szudáni merülések alatt szinte mindig találkozhatunk pöröly- vagy másfajta cáparajokkal, és ehhez nem kell órákat várakozniuk a búvároknak. A cápák mellett az igazi nagy kedvencekkel, mantákkal is merülhetünk. A csodálatos korallszirtek színpompás élővilágot tárnak elénk, vannak olyan merülőhelyek mint például a South Plato, ahol mozdulatlanul is csodálhatod az akváriumokat is megszégyenítő élővilágot. Az orrunk előtt tömegesen úsznak el a cápák, barrakudák, a hatalmas tonhalak és a színpompás papagájhalak. Igazi NatGeo látvány, amerre a szem ellát. Ebből következik, hogy Szudán igazi búvárfotós paradicsom, és videózáshoz is kiváló terület.

Szudán Búvár túra szafari

Szudán Búvár túra szafari

Szudáni merüléseink alatt megcsodálhatjuk a “Szudán Thislegormjának” nevezett Umbria hajóroncsot is. A 1940-ben elsüllyesztett olasz Umbria fedélzetén Topolinókkal, teherautókkal és számtalan bombával találkozhatunk. Egy kicsit arrébb pedig merülhetünk a Precontinent II. kutató állomás közelében is, ahol Jacques Cousteau-ék éltek és dolgoztak.

Szudán Búvár túra szafari

Mindezt luxus körülmények között: az 5 csillagos Andromeda hajón szállunk meg, ahol esténként bulizással egybekötve pihenjük ki a merülés fáradalmait. Persze, ha Te éjszaka is merülni szeretnél, az is lehetséges, hisz ekkor teljesen más élőlényekkel találkozhatsz mint nappal!

 

Ezen a túrán Port Szudánban szállunk hajóra, és irány a Vörös-tenger szudáni vizei.
Most az úgynevezett szudáni Ultimate-extra búvártúrát fogjuk végig merülni, ez tökéletes arra, hogy megismerkedj az itteni vízalatti világ változatos és különleges részeivel.


Egy kérdés maradt, mint a legtöbb túrán, velünk tartasz-e?

Íme a főbb tudnivalók:

A túra időpontja:
2021. április

 

Egy plusz indok hogy idén Te is részese lehess ennek!
Jelentkezz már most!

Sásdi Zsolt és Selmeczi Dániel megmutatja hogy miért méltán híres a szudáni vízalatti világ!

A merülésekről:

Ezen a túrán színpompás érintetlen és halban gazdag vízalatti világ tárul a búvárok szeme elé. Nem tudom eléggé hangsúlyozni hogy Szudán a Vörös-tenger legérintetlenebb külföldiek által is merülhető része. Az itt látott háborítatlan koralvilág csodálatos élőhelyet biztosít annak a sok halnak akik a zátonyon élnek, és minthogy gazdag a zátony épp ezért a zátony közelében élő ragadozók száma is nagy. Tehát itt nem csak a nagy kékben találkozhatunk cápákkal, hanem a zátonyon is megfigyelhetjük őket.

Szudan, buvarszafari, buvartura, buvarkodas, voros-tenger, merülés

Nem csak a homok van…

Ahogy a vörös-tenger más részein úgy a szudáni részen is abban a szerencsében van részük a búvároknak, hogy amikor elmegyünk cápákkal merülni, a merülés vége felé vissza tudunk úszni a falra vagy platóra és ott is csodálatos élővilág fogad minket. Így a merülés alatt mindenki talál magának és a tudásának megfelelő részeket, és senki nem unatkozik.

Titán Szudáni Ultimate-extra Búvártúra napokra bontva

Első nap a check dive után irány a mély víz és a cápák…

Jibna reef

Ez egy igazi cápás hely, a fal mentén merülünk 30-40m-ig majd a kékbe kell kiúszni ahhoz hogy 40-50 pöröly cápával találkozzunk. A merülés vége felé pedig vissza a falhoz és az ott lévő élővilág nézegetése közben lassan emelkedve úszhatunk a zátony mellett akár vissza a hajóig is.jibna-szudan-sudan-buvar-buvartura-buvarszafari

A fenti 5-10m-en ha szerencsénk van akkor nagy halrajokkal, barrakudákkal, és akár selyem és óceáni fehérfoltú cápával is találkozhatunk.

Szudan búvár szafari, 2019 búvártúra

Logan Reef

Ennek a reefnek általában az észak nyugati oldalát szoktuk megmerülni. Az itt lévő plató tele van élettel, a körülötte található leszakadás pedig ismét jó hely egy kis cápalesre.

A 26-40m mélyen lévő platón érdemes kicsit elidőzni hiszen csodálatos korall kertek és púpos papagájhalakkal merülhetünk.

púpos papagájhal, szudan, buvartúra, buvarszafari

Irány észak, és a legendás Cousteau bázis és a mellette lévő csodálatos reef, a

Sha’ab Rumi

Ha Szudánban jársz ezt a helyet nem szabad kihagyni! 3 különleges élmény egy helyen!

A Cousteau bázis, a Déli plató, és a lagúna.

A Cousteau bázis

Ezt a Szudáni Cousteau emlék egy 30 napos kísérlet volt, ahol azt vizsgálták hogy vajon az ember élhet e a víz alatt hosszabb ideig. A kísérletből dokumentum film is készült 1964-ben Nap nélküli világ címmel ami Oscar díjat is nyert!

A Precontinent projekt épületei közül az ikonikus hagyma kupolás merülőcsészealj garázsa, a scooter-ek tárolója maradt meg, így a most Szudánba látogatók ezeket az épületeket merülheti meg.
Itt szoktunk egy éjszakai merülést is csinálni, amikor még izgalmasabb az építmény környezete.

szudan-Precontinent-II-cousteau-buvar-buvarkodas-buvarszafari-voros-tenger

Ha pedig megnéztük ezeket az építményeket akkor irány a zátony, hiszen a plató külső oldalán teknőssel, korall kúpokkal és az áramlásnak köszönhetően izgalmas élővilággal találkozhatunk.

Déli plató

Ez a plató talán a legszebb az egész vörös-tengeren. Itt erősebb áramlásra kell számítani, viszont ha van áramlás akkor biztos hogy vannak cápák is! A pörölyrajok, megnézése után pedig érdemes a platón nézelődni hiszen fehér foltú szirti és szirt cápát, murénát, teknőst és megannyi színes kis halat is találhatunk. 2-3 merülés minimum megér ez a hely!

Sudan, szudán, búvárszafari, búvártúra, Shaab rumi, déli plato

korallőr hal, szudán, búvártúra, búvárszafari

Lagúna

Miért éri meg a lagúnába is körbenézni?! Hát ezért:

Szudán, búvárszafari, 2019, búvártúra, merülés, delfin, uszás

Minden nap naplemente közeli időben a lagúnába beúszik 30-40 delfin és ott játszanak, a túrán résztvevők nagy örömére.

Itt igazán közel engednek magukhoz, így igaz hogy csak snorizva de akár 1 órát is tudsz velük úszkálni. 🙂

Sudan, Szudán, búvár, búvárszafari, búvártúra 2019

Sanganeb (a világítótorony)

Ikonikus hely, hiszen minden csapat felmászik ide a Szudáni túra vége felé. De nem csak a csodálatos kilátás miatt fontos helye ez a túránknak, hanem azért is mert az itteni nyugati plató ismét felejthetetlen élményeket tartogat a búvároknak. A korallkúpok és asztalkorallok mellett hatalmas csigákkal, barrakudákkal, és persze rájákkal is találkozhatunk itt.

csiga, szudán, búvárszafari, búvártúra

Umbria

Ez a roncs szokott lenni a túra utolsó de egyben talán az egyik legizgalmasabb merülőhelye. Jó hely ez azoknak akik szeretik a roncsokat, de az is megtalálja a szépséget benn aki inkább csak az élővilág miatt merül.

A Roncs kis vízmélységben fekszik és könnyen bejárható. 5m-en kezdődik, így nem csoda, hogy tele van élettel. a kis vízmélység miatt, szoktunk rajta éjszakai merülést is csinálni, sőt általában ez az első merülés a roncson.

Umbria, Szudan, Sudan, búvárszafari, búvártúra 2019

Kevésnek fogod érezni!

A szudáni túránkon általában 3 nappali merülésre és 1 éjszakai merülésre van lehetőség, ez a hétre elosztva 4,4,4,4,4,3 merülést jelent. (Természetesen ez az időjárástól, a hajó menetrendjétől és a helyi szabályzástól függően változhat.)

Ha pedig éjszaka is szeretnél merülni:
A napi merülések után (ez általában 3 alkalom) ha szeretnél, éjszakai merülést is szervezünk, ez lesz a negyedik merülés. Ehhez megfelelő előképzettség és felszerelés szükséges (minimum 2 működő lámpa és haladó vagy éjszakai spec. képesítés) Sajnos a Nemzeti parkban nem lehet éjszakait merülni.
Szudán Búvár túra szafari

Merülések előre láthatólag az egy hetes szudáni búvárszafarin:

1. nap 1. Sanganeb nyugat / 2. Jibna Reef / 3. Shaab Ambar lagúna (éjszakai)
2. nap:
1. Jibna Reef vagy Shaab Ambar dél / 2. Jibna Reef / 3. Logen Reef / 4. Logen Reef (éjszakai)
3. nap:
1. Shaab Rumi – Déli plató / 2. Shaab Rumi – Déli plató / 3. Shaab Rumi – Déli plató / 4. Shaab Rumi – Precontinent (éjszakai)
4. nap:
1. Shaab Rumi – Déli plató / 2. Sanganeb nyugat / 3. Sanganeb nyugat / 4. Umbria (éjszakai)
5
. nap: 1. Umbria / 2. Umbria

Térkép:

Szudáni merülőhelyek

Szudán, Búvár, merülőhely, térkép, map,

Ha szeretnél tanulni is a túra során:

A túra nagyszerű alkalom a búvártanfolyamok nyíltvízi részének elvégzésére is: pl. Nitrox. Szárazruha, Mélymerülés, Roncs búvár stb. Ha szeretnéd ilyen irányokban képezni magad és a gyakorlatot megszerezni, jelezd felénk és megszervezzük neked.

Szállás:

Szállás a 40m hosszú Andromeda***** hajón lesz ahol 8db kétágyas vagy 4db franciaágyas kabinban lehet kipihenni a merüléseket
búvartúra, búvartúra egyiptom, búvartúra brothers, vörös tenger, cassiopeia, luxus búvartúra
Fedett területek

Az európai szalon: a tágas szalon légkondicionált, európai berendezésű, ahol bár, nagyképernyős LCD televízió, videó, hifi, cd és dvd lejátszók teszik kellemessé a napközbeni és esti időtöltést.
A hajón található egy helyiség, amely az igazi arab kávézók hangulatát idézi. Berendezése, a helyben szívható vízipipa, a felszolgált kávé- és teakülönlegességek valamint a zene mind igazi egyiptomi hangulatot teremtenek.

Nyitott területek

Napozó dekk: A 100 nm-es napozón tágas nyitott és fedett részek találhatóak, gondolva a nap szerelmeseire és az árnyékot kedvelőkre egyaránt. Frissítőkkel feltöltött hűtőszekrény és kényelmes nyugágyak teszik igazán kellemessé a pihenést.
A kapitányi fülke előtt egy kisebb napozóterasz vár vendégeinkre. Fedett dekk A szalon előtt egy főként társalgásra kiváló, fotelekkel berendezett fedett dekk rész található.
Búvárfedélzet

A tágas búvárfedélzeten és az alsó platformon bőséges hely áll rendelkezésre a merülések előtti és utáni öltözésekhez és a vízbe jutáshoz. 2 kézi tusolóval lemoshatjuk magunkról, komputerünkről, maszkunkról és reduktorunkról a sót, a zárt tusolóban pedig egészben letusolhatunk.

 

Étkezés:

Teljes ellátás, ami napi háromszori svédasztalos étkezést jelent a Vörös-tenger legcsodálatosabb ételeiből válogatva gyümölcsökkel, és ínycsiklandozó sütikkel, korlátlan tea, kávé és üdítő fogyasztással.

Alkohol tartalmú italokat előre kell jelezni, hiszen Szudánban nem lehet sem vásárolni, sem bevinni.
Fogyasztásuk természetesen CSAK az aznapi merülések után lehetséges, aki napközben alkoholt fogyaszt, azt a búvárvezető eltilthatja a további merüléstől!

Utazás:

Budapest – Dubai – Port Sudan – Dubai – Budapest
Minél előbb foglalsz, annál olcsóbb a repülőjegy ára. (most 740EUR helyett cca. 180 000 Ft)

Ha szeretnél egy-két napot a túra után Dubai-ban tölteni akkor az is megoldható, de előre kell jelezni!

A búvártúra partnerirodánk szervezésében indul.
Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda (MKEH engedélyszám: U-001109).

A búvárkodás szakmai felügyeletét (csak 7 jelentkező után) a Titán Búvár Iskola oktatói látják el.

Bolgár Attila, Master Scuba Instructor
Klinger Richard, Master Scuba Instructor

Jelentkezz a túrára már ma!

Mennyibe kerül a Titán Szudáni Búvártúra?

 

Szudán Titán Búvárszafari
EUR1300
Nov. 30-tól
17-21db merülés (3nappali 1 éjszakai)
Merülésvezetés
transzfer a reptér és a hajó között
szállás a hajón 2fős szobákban
napi háromszori svédasztalos étkezés
napi gyümölcs és sütemény fogyasztás
szudáni adók (187 EUR/fő)
dízel felár (40 EUR/fő)
vízum (50 EUR/fő)
korlátlan üdítő fogyasztás
korlátlan tea, kávé és édesvíz fogyasztást
Felszerelésbérlés
kötelező jatt 50Eur/fő
Nitrox töltés 4Eur/palack
Teljes hétre korlátlan Nitrox 90Eur/fő
Repülőjegy
Repülőjegy
EUR640
BP - Dubai - Port Sudan - Dubai - BP
kb 205 000Ft / 640 EUR
Repülőjegy
Illeték
23kg-os csomag
külön vásárolt, (több Dubai napos) repjegy ára csak lekérésre!

 

Jelentkezz MOST:

Nincs Események

Továbbinformációk e-mailen az info@tbkdivers.com
és telefonon Attilánál a +36 20 341 3998

Áraink Euróban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.
Az időpontváltoztatás jogát fenntartjuk.

Külön köszönjük a képeket Selmeczi Dánielnek!

Tarts velünk!

 

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!