Rádióriport Balázsékkal

Rádióriport Balázsékkal

Interjú a Rádió1 Balázsék c. műsorában a Thaiföldön letartoztatott búvároktató kapcsán arról, hogy miként változik meg az emberek hozzáállása az élővilághoz, és hogy hogyan kellene viselkednünk a víz alatt búvárként.

Véleményünk szerint (és nálunk mindenkit így tanítunk) nem szabad merülés alatt se gyűjtögetni, se etetni, se pedig hozzányúlni az élőlényekhez. Mi mindig megpróbálunk jó példával elöl járni, hiszen egy búvároktatónak szerintünk kötelessége nem csak a búvárokra, hanem a vízalatti világra is vigyázni.

Érdekes szempontokat feszegetünk a riportban, hiszen érezhető a szemléletváltás, régen az teljesen elfogadott volt hogy gyűjtögetnek, nyúlkálnak, rombolnak a búvárok (lásd egy 1973-mas A Búvár című könyv borítóján is egy hatalmas sonkakagylót tartó búvár látszik)

A Búvár 1973

De mára ez teljesen megváltozott. Érték lett az élővilág védelme, ott ahol régen vadászták a cetcápákat, ma már mutogatják őket és egyre több búvár és búvárbázis próbál minél inkább környezettudatosan adózni ennek a sportnak.

Persze van akihez és ahol még nem ért át az üzenet, miszerint is óvni és megismerni nem pedig piszkálni kell ezeket az élőlényeket.

Hallgasd meg a riportot

Köszönjük a lehetőséget a Rádió1 -nek, Sebestyén Balázsnak, Vadon Jánosnak és Rákóczi Ferencnek.

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék