Rádióriport Balázsékkal

Interjú a Rádió1 Balázsék c. műsorában a Thaiföldön letartoztatott búvároktató kapcsán arról, hogy miként változik meg az emberek hozzáállása az élővilághoz, és hogy hogyan kellene viselkednünk a víz alatt búvárként.

Véleményünk szerint (és nálunk mindenkit így tanítunk) nem szabad merülés alatt se gyűjtögetni, se etetni, se pedig hozzányúlni az élőlényekhez. Mi mindig megpróbálunk jó példával elöl járni, hiszen egy búvároktatónak szerintünk kötelessége nem csak a búvárokra, hanem a vízalatti világra is vigyázni.

Érdekes szempontokat feszegetünk a riportban, hiszen érezhető a szemléletváltás, régen az teljesen elfogadott volt hogy gyűjtögetnek, nyúlkálnak, rombolnak a búvárok (lásd egy 1973-mas A Búvár című könyv borítóján is egy hatalmas sonkakagylót tartó búvár látszik)

A Búvár 1973

De mára ez teljesen megváltozott. Érték lett az élővilág védelme, ott ahol régen vadászták a cetcápákat, ma már mutogatják őket és egyre több búvár és búvárbázis próbál minél inkább környezettudatosan adózni ennek a sportnak.

Persze van akihez és ahol még nem ért át az üzenet, miszerint is óvni és megismerni nem pedig piszkálni kell ezeket az élőlényeket.

Hallgasd meg a riportot

Köszönjük a lehetőséget a Rádió1 -nek, Sebestyén Balázsnak, Vadon Jánosnak és Rákóczi Ferencnek.

Author: Titán Búvár Iskola

CSAPATUNK

Share This Post On

Submit a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!