Víz alatti vadon Szudán

Víz alatti vadon Szudán

Múlthéten volt a magyar búvár természetfilmezés úttörőjének, Sásdi Zsolt legújabb filmjének a mozi bemutatója. Pár nappal később december 5-én reggel 9:00-tól pedig már mindenki láthatja az alkotást a Spektrum csatorna műsorán.

Víz alatti vadon Szudán

A bemutatóra a Lurdy ház mozitermében került sor, ahol a magyar búvártársadalom apraja nagyja jelenvolt.

Víz alatti vadon Szudán bemutató

Ezen a VIP bemutatóra azok is kaptak meghívást, akik az jövő tavasszal induló Titán Szudáni búvártúrára az elsők között regisztráltak. (Már csak 2 hely van!)

Az érdeklődés igen nagy volt ezért a rendezők két vetítést is tartottak. A második vetítésre – amin mi is részt vettünk – főleg búvárok voltak meghívva, amit egyrészt az is bizonyított hogy sok régi búvárismerőssel futhattunk össze, másfelől pedig, hogy  a rendező/producer Sásdi Zsolt miután végignézett a felkonf első perceiben a nézőtéren a következőket mondta: “…nektek nem kell elmesélnem milyen is a búvárkodás és hogy milyen nehéz a víz alatt forgatni.”

Víz alatti vadon Szudán bemutató

Ez így is van. Aki fényképezett már víz alatt vagy aki suta próbálkozásokat tett a búvárkodás közbeni filmkészítéssel az tudja, hogy milyen nehéz is egy-két jó felvételt csinálni. Az idő nem csak a levegő mennyisége, vagy a NoDeco miatt nehezíti meg a természetfilmes búvár munkáját, hanem azért is mert itt nincs idő napokig egy fűtött lesen várakozni ahhoz, hogy elkészüljenek a legjobb felvételek.

8 év alatt harminc hete forgatott a csapat, és nem hiába.

A film izgalmas látványvilágával a nagy betűs természetfilmek mellé tehetjük, hiszen azoknak is remek szórakozást és igen komoly ismeretanyagot biztosít akik még életükben nem merültek.

Megismerhetjük benne a vörös-tenger Szudáni világát, ami talán Szaúd-Arábia mellet az egyik legérintetlenebb része ennek a csodálatos tengernek.

Bevezet minket a korallok zátony építő munkájától kezdve a násztáncukat járó halakon keresztül az UV dive világának értelmébe, és megmutatja azt is hogy mi emberek milyen problémákat jelentünk a erre a csodálatos világra, a szemeteléssel és a cápák folyamatos pusztításával.

Akik már régóta búvárkodnak egybevágóan egy mondatot mondtak a film megnézése után:
“Olyan gyorsan eltelt ez az 50 perc, még néztem volna egy darabig!”

Ne hagyd ki a holnapi Tv bemutatót!

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék