Titán Kornati “Best of” búvártúra Júniusban az Adrián

Búvártúra! Búvárkodj velünk és nézd meg a legjobb merülőhelyeket az idén nyílt Kornati Diving Centernél.

Dugi Otok szigetén Június 08–12-ig

 

Covid infók:

Több lehetőség is van hogy hogyan lehet utazni most, persze a helyzet folyamatosan változik, így kérlek figyeld a Titán Búvár Iskola Facebook oldalát az aktuális információkért.
További pontos információk Itt!>>>

 

Idén egy új magyar búvárbázis nyílt az Adrián, Dugi Otok-on, így természetes hogy a titánok csapata ezt a bázist is meglátogatja.

Legyél Te is részese a felfedezés élményének, hiszen most nem a megszokott helyekre megyünk, hanem terv szerint ezen az új területen a legjobb merülőhelyeket fogjuk felfedezni.

Miért “Best of”?!

Az Adria ezen felén még mi nem jártunk, pedig nincs is messze Pag szigetétől. Viszont a mostani túra mindenből a legjobbat készül nyújtani neked.

  • A szokásos 7 merülés helyett ezen a túrán 8 merülés vár rád és mind hajós merülés lesz.
  • Meglátogatjuk a KORNATI és terv szerint a TELAŠĆICA nemzeti parkot is (2-2 merülésre).
  • A túra árában benne van egy csodálatos éjszakai merülés is.
  • A legszebb és legizgalmasabb merüléseket választjuk ki az elérhető merülőhelyek közül.
  • Kényelmes 2 fős szobák várnak a 4 -(5) fős nagyon jól felszerelt apartmanokban a bázison. Így nem csak kényelmesen tudunk pihenni, de nem is kell messzire menni a merülések előtt és után.
  • Ismét a legjobb oktatók és túravezetők figyelnek rád a víz alatt és a víz felett is.

 

Merülés, nemzeti parkok és csodás kirándulóhelyek várnak Dugi Otokon a Kornati Búvárközpontnál.

Az autópályán Zadar felé kell letérni. Majd irány a kompkikötő, ahol a Brbinj város (Dugi Otok) irányába induló járatra kell jegyet venni. (Személy hajók vannak majdhogynem közvetlenül a bázishoz is, de ezeket autóval nem lehet igénybe venni.)
Brbinj várostól kb 20km autózás után érkezünk meg a Kornati búvár bázishoz, Zaglav városba, ahol a bázist közvetlenül a vízparton a helyi kompkikötő mellett találjuk.

Utazás:
Egyénileg autóval, de természetesen össze lehet ülni egy-egy autóba a költségek csökkentése érdekében, mi ennek a leszervezésében is segítünk neked!

Útvonal:
A Kornati bázis Budapesttől 688 km-re fekszik, az út nagyrésze autópálya így az utazás autóval cca. 8 óráig tart. Dugi Otok szigetére a komppal lehet átjutni, ami Zadar-ból indul, és kb. 1:40 perc utazás után a Dugi Otok szigeti oldalon Brbinj kikötőbe érkezik meg. Innen a bázis már csak 20km.

Komp infók:
A komp naponta 3 alkalommal indul, így fontos hogy ezek valamelyikét el is érjük!
2022 juniusában: 10:00, 14:00, 20:30!
Ez jó lehetőséget ad arra, hogy ha az esti kompot célozzuk meg, akkor Zadarban is nézelődhetünk 2-3 órát.
További pontos infók és komp indulás:
https://www.croatiaferries.com/zadar-brbinj-ferry.htm

 

 

Gazdag víz alatti élővilág, roncsok és felszíni programok várnak

Igazán gazdag élővilág vár minden búvárt gyönyörű falak, üregek, roncsok és még egy tengeralattjáró bázis is.
Itt sok az Adrián megszokott élőlénnyel halrajokkal találkozhatunk, de ezek mellett polipokkal, csigákkal, sziklahalakkal, medverákokkal is.
A bázis tökéletes hely a technikai búvárkodást szerető búvároknak is, hiszen minden adott egy-egy teknikai merüléshez is, hiszen nem csak 32-es nitroxot hanem EAN50-es de akár Trimix keveréket is tölteni.

Merülőhelyek

A merülésekhez két féle hajót tudunk használni egy gyors zodiakkot és egy kicsit lassabb de kényelmesebb fa hajót. Hogy épp melyik hajóval fogunk kimenni azt a merülő helyek távolsága határozza meg, illetve az hogy az adott helyen mennyi merülést tervezünk csinálni.

A Titán Kornati “Best of” búvártúrán, minden búvár saját képzettségi szintjének megfelelő merülésben fog részt venni oktatói vagy merülés vezetői felügyelet mellett. 
(természetesen megfelelő minősítés és merülési gyakorlattal rendelkező búvárok előzetes megbeszélés alapján az adott helyen párban is merülhetnek) Minden nap az aktuális időjárásnak megfelelően a Bázis személyzete, illetve a búvárvezetők döntenek a megmerülendő helyekről, illetve a csoport beosztásról.

Mit látunk majd?!

Titán Kornati “Best of” búvártúrán mindenből megpróbáljuk a legjobbat nyújtani

Terveink között van a Kornati Nemzeti Park meglátogatása. A Kornati Nemzeti Park a tengeren lévő sok apró szigetek és a megannyi sekély tengeri lagúna miatt népszerű hajós kiránduló hely. Ez a különös táj, naplementekor az egyik legszebb amikor a látvány olyan mint ha egy sárkány feküdne előttünk a tengerben.

Búvárok szerint ez az egyik legnépszerűbb adriai merülőhely, talán itt található az Adria egyik leggazdagabb víz alatti állat és növényvilága. A park területén tilos a halászat és a horgászat.  Épp ezért izgalmas és érintetlen élővilágra számíthatunk a merülések alatt.

A Telašćica Nemzeti Park szintén Dugi Otok délkeleti részén fekszik és az Adriai-tenger egyik legnagyobb és legszebb öble.

Itt találhatók a „stene” sziklafalak, amelyek magassága 160 métert is elérik, a tenger alatt pedig 90 méterig terjednek. A szigeten fekszik a csodálatos és gyógyhatású sósvizű Mir-tó.

“Érdekesség, hogy 2000-ben a Park területén lévő egyik félbarlang 24 méteres mélységében az Asbestopluma hypogea húsevő szivacsok egy fajtárára bukkantak, ami a világon a második ilyen lelet.”

A szerencsések palackorrú delfinekkel is találkozhatnak ezeken a merüléseken.

Roncsok az Adrián?!

Lehetőség van több roncs megmerülésére is, így a roncsmerülés szerelmesei sem fognak unatkozni, sőt előzetes terveink között van egy tengeralattjáró bázis megtekintése is (habár ez még csak terv.)

Profi szervezés, kényelmes szállás

A merülőhelyeket a bázis előtti mólóról két hajóval egy gyors motorcsónakkal és/vagy egy fahajóval érjük el.

Vendéglátónk a Kornati Diving Center lesz, és a felette lévő apartman szálláson fogunk lakni. Kényelmes apartmanszobákkal, tökéletesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, terasszal vár bennünket. Több méretű apartmanok állnak rendelkezésre, de terv szerint mindben 2-4 fő fog majd lakni, 2-2fős szobákban. Külön kérésre tudunk külön apartmant is foglalni.(Kérjük, jelezzétek hogy hány ágyas szobát szeretnétek, illetve ha egyedül jöttök, hajlandóak vagytok-e szobátokat más búvártárssal is megosztani)

A nyugalomhoz az is hozzátesz, hogy bázison lehet hagyni a felszerelést így nem kell állandóan cipekedni, illetve a merülések közötti időt is itt tölthetjük.

Kezdőknek és haladóknak továbbtanulási lehetőség

A túra kezdő merülőknek is tökéletes, de lehetőség van a továbbtanulásra is és a haladó tanfolyamra való felkészülésre, éjszakai, nitrox, mélymerülő vagy akár szárazruhás specialitás elvégzésére is ideális a környezet.

 

Önellátó étkezés baráti hangulatban

Kocsival pár perc autózásra találunk áruházat, így nem okoz gondot a napi étkezés.
Esténként közös főzéssel és borozással szoktuk elütni az időt – a jó hangulat garantált!
Szombat este közösen meglátogatjuk a közeli vendéglőt is, ahol mindenki kedvére válogathat a finomabbnál-finomabb tengeri ételek közül.

 

Búvártúra nem csak búvároknak!

Dugi Otok szigete rengeteg élménnyel várja a nem búvár kísérőket is. Több csodálatos homokos parttal rendelkezik a sziget pl: Veli Žal Beach, így a legkisebbek is élvezni tudják a tengeri fürdőzést, de el lehet kirándulni is akár a sziget északi részén lévő csodálatos lagúnához a Sakarun parthoz is vagy megnézhetjük a Golubinka tengeri barlangot és a Sárkány szeme természetes medencéket is.

Ezen a túrán igazi felfedezésben lesz részed, mind a víz alatt mind pedig a víz felett. Most is mint mindig egy olyan programot állítottunk össze neked amibe mindenből a legjobbat raktuk. Távoli merülések, nemzeti parkok felfedezése, éjszakai merülés, felszíni fakultatív kirándulások és programok.

Mint tudjátok nálunk mindez rejtett költségek nélkül!

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!
Az esetleges elmaradás, hatósági zárlat vagy egyéni lemondás miatt a Titán Búvár Iskola (Bolgár Attila e.v.) semmilyen felelőleség nem vállal, de persze megpróbál mindent elkövetni a kártalanítás érdekében, hiszen számunkra is fontos hogy senkinek ne okozzon problémát az épp aktuális helyzet!

 

Előjelentkezés elkezdődött!

A Túra 6 ember jelentkezésétől indul!

Max. létszám 18 fő!

Egy élménydús búvártúra megfizethető áron

Kornati Best of Búvártúra
Eur500
búvár ár
8db hajós merülés
• 2 merülés a KORNATI Nemzeti Park területén
• 2 merülés a TELAŠĆICA Nemzeti Park területén
• 1 éjszakai merülés
8db merüléshez töltött palack (AIR) és ólom
4 éjszaka szállás a bázis apartman épületében
ágynemű+törülköző
merülésvezetés és túra szervezés

Ingyenes tudást felfrissítő foglalkozás

Egyéb felszerelésbérlés
További merülések ára
Búvártanfolyamok költsége
Utazás és az ellátás
Kisérőknek Kornati hosszúhétvége
Eur200
4 éjszaka szállás apartman épületben
ágynemű + törülköző

Utazás és az ellátás

Ídőpontok és jelentkezés ITT:

Esemény Időpont Szabad helyek
Kornati Best of Búvártúra - Június 08-12. Kornati Best of Búvártúra - Június 08-12. 2022/06/08 - 2022/06/12
Egész napos
17

 

További infó e-mailen az info@tbkdivers.com
telefonon Attilánál a +36 20 341 3998

Tarts velünk egy hosszú hétvégére!

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!