Titán Grüblsee – Alpesi akvárium – Búvártúra, Ausztriában

Emlékszel az ausztriai Grüner See-re?!
Ha merültél ott, vagy ha nem csak képeket láttál róla akkor biztos tudod, hogy milyen lehet egy alpesi tóban búvárkodni.

Habár a Grüner See-ben sajnos egy ideje nem lehet merülni, de találtunk a hegy túloldalán egy másik tavat ahová mindenképp érdemes ellátogatni egy napra.

Búvártúra a Grübl See alpesi akváriumban

  • Szeretnél jó látótávolságában merülni?
  • Szeretnél tokhalakat és pisztrángokat fotózni?
  • Szeretnéd kipróbálni milyen egy magashegyi merülés?
  • Szeretnél egy csodás napot eltölteni, merülni és kirándulni az Alpokban?

Akkor gyere velünk erre a csodálatos alpesi tájban lévő tóra búvárkodni.

grublsee-buvarkodas

Titán Grüblsee – Alpesi akvárium – Búvártúra, Ausztriában

Grübl See 1160 m méteren fekszik a tenger színt felett, egy sípálya szomszédságában, hatalmas hegyek Eisenerzer Reichestein (2166 m) és a Polster (1911 m) között.

Ennek a mesterségesen kialakított 8,8m mély tónak a vízét évekig csak a sípálya hóágyúzására használták, de pár éve itt hozták létre Európa egyik legmagasabban található búvárbázisát.

grublsee-buvarkodas-alpes-ausztria

A tó 200m hosszú és 8,8m mély, így kiválóan alkalmas a gyakorlásra. Igaz a hőmérséklete 10-20C fok között változik évszaknak megfelelően, így azért a kifejezetten meleg vizet kedvelő búvároknak nem annyira ajánlott, bár egy vastag neopén ruhában, vagy szárazruhában igazán komfortos merüléseket lehet csinálni itt.
A tó vize tiszta, így akár 20m-es látást is ki lehet fogni, habár az ajzat könnyen felkavarodhat épp ezért érdemes korán a tóhoz érni.

Izgalmassá teszi merülést az hogy a víz alatt különféle élmény elemeken túl, hatalmas tokhalakkal és pisztrángokkal is találkozhatunk, láthatunk Pontyokat és akár még Albínó kecsegét és Szajblingot is.

grublsee-buvarkodas-tokhal-pisztrang-ausztria-buvar

Ha pedig ez nem volna elég a látványos dolgokból, akkor elég csak körülnézni hiszen az alpesi táj a sípályához tartozó kabinos felvonó ami a tó felett vezet át, igazi alpesi hangulatot kölcsönöz a helynek. Így amíg te merülsz a család el tud menni kirándulni, vagy csak pihen a tó partján.

A merülőhely Präblich falu mellett található, Budapesttől 387km-re, ami durván 4:30-perces utat jelent. Ami igen fárasztó, de hidd el megéri! 🙂

Idén egy egynapos felfedező merülést szervezünk a Grübl See -hez, de a jövőben akár több napos búvártúrát is csinálunk ide.

Ha szeretnél velünk tartani, és ha szeretnéd te is felfedezni a magashegyi merülés élményét, ha szeretnél tokhalak és pisztrángok között úszkálni akkor tarts velünk!

grublsee-buvarkodas-alpes-ausztria

Utazás és étkezés

Az utazás és az étkezés önállóan lehet megoldani, de van két jó hírünk:

A kinti bázison lehet különféle ételeket rendelni, így ha nem úgy készülsz hogy  hozol magaddal a túrára ennivalót, akkor ott biztos fogsz kapni valamit. Persze ezt előre érdemes jelezni.

A másik, hogy habár önállóan kell kijutni a és hazautazni, mégis mi megpróbálunk ebben neked segíteni, így ha csak az utazás tart vissza, akkor a foglalásnál írd be a megjegyzés rovatba hogy szeretnél valakihez beülni, vagy tudsz vinni valakit. Nekünk fontos, hogy hogy minél kevésbé terheljük le a környezetet, így mi a telekocsiban hiszünk. 🙂

Mennyibe kerül a Titán Grüblsee Búvártúra?

Titán Grüblsee Búvártúra
EUR70
Búvároknak
2db merülés
merülésvezetés
belépő a tóhoz és a bázisra
1-2db töltött palack
ólom
Utazás
Egyéb felszerelésbérlés
Titán Grüblsee Búvártúra
EUR10
Kisérőknek
belépő a tóhoz és a bázisra (ammenyit tőlünk is kérnek)

Jelentkezz most!

Időpontok és jelentkezés ITT:

Esemény Időpont Szabad helyek
grublsee-buvarkodas Titán Grüblsee Búvártúra - Július 21. 2018/07/21
Egész napos
12

Áraink Euróban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.
Az időpont és a 2018-as árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Email címed*
Neved*
Hogyan szólíthatunk?
*
*

Köszönjük a feliratkozást!