Merülés a Blue Hole-ban – Egyiptomi búvárkodás, Dahab-i Búvártúra 2024 november 28 – december 6.

Merülés a Blue Hole-ban – Egyiptomi búvárkodás, Dahab-i Búvártúra 2024 november 28 – december 6.
New

Merülés a Blue Hole-ban – Egyiptomi búvárkodás, Dahab-i Búvártúra 2024 november 28 – december 6.

2024. Nov 28

Dec 6.

750 

Először válaszd ki a kívánt eseményt a naptárból! Kattints rá a naptárban!
(Több napos rendezvénynél egyszerre akár több eseményt is ki tudsz jelölni, vagy lehet hogy a rendszer egyszerre jelöli ki az egész túrát)

FIGYELEM! Lehet, hogy a foglalási rendszer ezen a túrán nem jól működik. Elméletileg sikerült a hibát elhárítani.
Ha véletlenül nem sikerül a kosárba rakni a kiválasztott jegyeket, de
szeretnél jönni, akkor jelezd nekünk email-en vagy telefonon! info@tbkdivers.com vagy +36 20 3413 998.

 

Búvárkodtál már a Vörös-tengeren? Ha még nem, akkor itt a remek alkalom! Ha már igen, akkor nem kell bemutatni, ugorj a jelentkezésre! 🙂 Dahab a Vörös-tenger egyik legvédettebb része, ahova hajós búvárszafarival nem is lehet eljutni. Itt kizárólag parti merülések lehetségesek. Ennek köszönhetően burjánzó Vörös-tengeri élővilág várja a korallzátonyoknál a búvárokat. Tűzhalak, Napóleon halak, vasaló- és bőrönd halak és maszkos gömbhalak megszámlálhatatlan mennyiségben élnek a partmenti merülőhelyeknél. A figyelmes búvárok teknősöket, murénákat, különféle csigákat, medúzákat, pillangóhalakat, íjhalakat és csőlakó angolnákat is láthatnak majd. Ha éjszaka is merülsz velünk, akkor medverákkal, porcelán csigával és spanyoltáncossal is találkozhatsz.

buvartura-egyiptom-dahab-voros-tenger-merulohelyek
Búvártúránk Merülőhelyei Dahabon a Vörös-tengeren, Egyiptomban

Ha már tapasztalt és sokat merült búvár vagy, Dahab akkor is szolgálhat neked érdekességekkel. Itt található ugyanis a világ egyik legismertebb merülőhelye, a Blue Hole. Ezt minden búvárnak legalább egyszer látnia kell!
A Blue Hole egy hatalmas lyuk a korallszirtben, amelynek legmélyebb pontja 130 m. 45-52 m mélyen van egy “kapu” a nyílt tenger felé, ezen kiúszva gyönyörű kék vizet láthat a búvár. Természetesen a “kapu” mélysége miatt ez a merülés csak tapasztalt technikai búvároknak ajánlott. Ugyanakkor kezdő és haladó búvároknak is érdekes merülés lehet a Blue Hole, hisz a külső fal csodás élővilága és a Blue Hole Bells szintén gyönyörű és különleges merülésre ad lehetőséget.

blue-hole-dahab-egyiptom

buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-merulohelyek-blue-hole-terkep

(Blue Hole térkép forrása: Geodia – Sinai Guide)

 

Nézd meg William Trubridge szabad-tüdős videóját
a Blue Hole-ról és a “kapuról”!

 

 

 

 

Nem csak merülni érdemes Dahab-on!

Míg Te búvárkodsz, a család sem unatkozik: rengeteg szervezett fakultatív program közül választhatnak.
Dahab neve arabul arany-at jelent. Az egykor csendes kis beduin halászfalu a Sínai félszigeten, mára kisebb, különleges atmoszférájú várossá nőtte ki magát. Dahab a szabadtüdős búvárok, a snorkelezők és a szörfösök számára is különleges hely. Ha nem akarunk merülni, akkor is számos egyéb érdekes programlehetőség áll a rendelkezésünkre. Fakultatív programok között megtalálod a Fehér és Színes Kanyon túrát, a Mózes hegy és St. Katalin kolostort meglátogató túrát vagy akár sivatagi quadozást vagy tevegelést is, tehát túracipőt is érdemes hozni. A dahab-i part mentén az állandó szélnek köszönhetően remek szörfözési lehetőséget biztosít a víz. Az esti Dahabot pedig hangulatos éttermek, kávézók és üzletek teszik felejthetetlen élménnyé.

buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-lighthouse-02

A Titán Búvár Iskola a tavalyi Dahabi túra jó hangulatán és sikerén felbuzdulva, idén is szervez búvártúrát búvárai részére Dahabra, a Vörös-tengeri vizekre.

Már csak egy kérdés maradt: velünk tartasz-e?

Íme a főbb tudnivalók a Búvártúráról:

A Túra időpontja:

2024. november 28 – december 6.

Repülő menetrend:

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

2024-ben Wizz Air járatot választottunk, így ha szeretnél velünk tartani, akkor a repülőjegyedet neked kell megvenned az alábbi járatra

 

Figyelem!

A Wizz Air járatra legalább 20kg -os poggyászt érdemes venni. Továbbá ajánlott a járat esetleges törlése miatt Storno biztosítást kötni a túrára.

Mi a Repülőjárat esetleges módosítása miatti felelősséget nem vállaljuk! De természetesen próbálunk segíteni, ha gond van!

 

 

Itt a remek alkalom hogy Te is velünk búvárkodj Dahabon!

A Dahabi búvártúra merüléseiről:

buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-lighthouse-buvarok

A búvártúrán 10 szervezett merülésre lesz lehetőséged, napi két merülés a dahabi partok mentén található merülőhelyeknél, ahova a bázisról dzsipekkel fogunk eljutni. Többek között megnézzük a Lighthouse reef-et, az Eel garden-t, a Caves-t, a Canyon-t, a The island merülő helyek mellett a Bule Hole-t és a Blue Hole bells-t is.
Utolsó merülési napunkon idén hajóra szállunk és két merülést teszünk egy külső zátonynál.

Ha éjszaka is szeretnél merülni:

A napi merülések után (ez általában 2 alkalom) ha szeretnél, éjszakai merülést is szervezünk, ez lesz a harmadik merülés. Ehhez megfelelő előképzettség és felszerelés szükséges (minimum 2 működő lámpa és haladó vagy éjszakai spec.képesítés)
Ez a merülés külön fizetendő!

Ha szeretnél tanulni is a túra során:

A túra nagyszerű alkalom a kezdő búvártanfolyamok nyíltvízi részének elvégzésére is. A kezdő búvártanfolyam mellett lehetőséged van Nitrox. Szárazruha, Mélymerülés, vagy akár haladó búvárvizsgát tenni.
Ha szeretnéd ilyen irányokban képezni magad és a gyakorlatot megszerezni, jelezd felénk és megszervezzük neked.

(Ha a túrán szeretnél vizsgázni akkor a tanfolyam árából kedvezményt kapsz! Érdeklődj oktatóinknál a [mailto]info@tbkdivers.com[/mailto]-on)

buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-elovilag-lighthouse

Szállás:

Napi két merülés mellett sok időd marad a pihenésre, amit idén egy új építésű szállodában tehetsz meg.

Red Sea Relax Hotel

dahab-buvar-tura-hotel-2

A Red Sea Relax Hotel egy varázslatos hely Dahab város központjában, közvetlenül a parti sétányon található.
Mindössze két perces sétára helyezkedik el a búvárbázistól, így ideális választás. A szálloda kertjében szép medence várja a vendégeket, a part ideális a pihenésre és napozásra. A tenger mindössze néhány lépésre van, így a nem búvár vendégek is könnyedén elmerülhetnek a Vörös-tenger káprázatos élővilágában vagy egyszerűen élvezhetik a frissítő úszást.

A légkondicionált, hűtővel és széffel felszerelt szobák kényelmet és kikapcsolódást biztosítanak.

A szálloda környékén pedig könnyen elérhető számos part menti étterem.

A tetőteraszon található angol bár pedig lenyűgöző kilátást nyújt a dahabi öbölre, érdemes kipróbálni a nemzetközi konyhát, és egy jó hideg sör mellett megcsodálni a naplementét.

A búvárok kényelméhez hozzátartozik az is, hogy a felszerelésünket a bázison tudjuk tartani elzárható rekeszekben.

(A képek a Baliki DC szíves hozzájárulásával kerültek az ajánlatra.)

Étkezés:

A túrán svédasztalos reggeli vár mindenkit a szállodában.
Sajnos a bázison már nincs konyha, így ott nem tudunk vacsorázni. A bár továbbra is üzemel. És a környező éttermekből vacsorát is tudunk rendelni a bázisra, vagy akár csapatostul át is tudunk menni a sétány valamennyi éttermébe. Egy bőséges vacsora ára, kb. 5-6 Eur.

Napközben a legtöbb merülőhelyen lévő éttermekben normális áron lehet vásárolni ételt és italt így az ebéd is meg van oldva.

Dahabi Búvártúra Programja:

búvár, búvártúra, búvártúra egyipomban, búvárkodás vörös-tenger, búvárkodás dahab, Lighthouse

Szerdán indulunk Budapestről Sharm El Sheikh-be majd onnan másfél óra buszozással jutunk le Dahabra a szálodához. Ott a szállás elfoglalása után a bázisra átvisszük a felszereléseket, és az esti vacsoráig szabad programként a lighthouse reef mellett szabadtüdős búvárkodhatunk.

2. – 4. napig napi két merülés a Dahabi partok mentén. Áramlás függvényében megnézzük a lighthouse reef-et, az ell garden-t, a caves-t, a canyon-t, a the island a Bule Hole-t és a Blue Hole bells merülő helyeket is.

buvar-buvartura-egyiptom-voros-tenger-dahab-lighthouse-Eel-garden-csolako-angolna

EXTRA PROGRAM!

Idén az 5. napon egésznapos búvárhajós merülést szervezünk egy vagy két közeli korall zátonynál! Transzfer a bázisról a kikötőbe, kihajózás, merülés délelőtt majd ebéd a hajón, pihenés után ismét merülés következik majd a merülések végén vissza a kikötőbe és a bázishoz.

 

6. napon dahabi szabadprogram
A nitrogén kiürülés idejét, azaz 24-órát az utolsó merüléstől számítva szabad programmal töltjük. Pihenéssel, napozással vagy akár fakultatív kirándulással. Lehetőség van Színes és Fehér kanyon túrára (opcionális, 30 euro/fő a kirándulás ára). Este a bázison a már szokásos bulival búcsúztatnak el minket.

7. napon hazaindulás
Dahabról buszút Sharm El Sheikh-be majd repülővel Kairó érintésével haza Budapestre.

Felszerelés és szabályok:

A UEF szabályai értelmében az alapfelszerelésen túl kötelező a búvárkomputer, (a tőr), és a jelzőbója használata!

Alkoholtartalmú italokat a parton kell egyénileg beszerezni, a bázison finom sört árulnak.
Alkohol fogyasztása természetesen CSAK az aznapi merülések után lehetséges, aki napközben alkoholt fogyaszt, azt a búvárvezető eltilthatja a további merüléstől!

BlueHole Arch (kapu) merülés!

A BlueHole kapun (-55m) kizárólag technikai búvárok megfelelő képesítéssel (min. Normox Trimix) és felszereléssel úszhatnak át!
(Ha szeretnél átúszni, akkor ezt előre jelezned felénk! Természetesen a technikai merülésnek külön biztosítási, vezetői és felszerelési költségei vannak amiket a mostani csomag ár nem tartalmaz!)

Búvár vezetők és oktatók:

Mivel a sokan leszünk így két-három búvároktató is velünk tart a túrára akik feladata, hogy biztonságban és jól érezd magad, ezért keress, kérdezz bennünket bátran. Reméljük sokat fogsz tudni tanulni és fejlődni az egy hét alatt.


Dahabi búvártúra élménybeszámolónkat, a blogon olvashatod >>>

Nézd meg a Dahab búvártúra fényképeit a facebook-on >>>

Nézd meg a 2016 éve készült Dahab búvártúra fényképeit a facebook-on >>>

 

 

Kérdésed van? Szeretnél több infót személyesen tőlünk?

Hívj most és Attila minden kérdésedre választ fog adni +36 20 341 3998,
ha pedig most nem érsz rá beszélni, akkor küld át a telefonszámodat és
azt hogy mikor kereshetünk, és mi a megadott időben visszahívunk!
Vagy választhatod a jobb alsó sarokban lévő Facebook Chat ablakot is.
(Ha épp nem vagyunk online és nem jön válasz a chat-ben, akkor nefelejts el elérhetőséget is megadni.)

A túrán résztvevő oktató(k):

Bolgár Attila (Master Scuba Instructor), Klinger Richard (Master Scuba Instructor), Torma József (Master Scuba Instructor)

Velünk nem érzed magad egyedül!
A Titán Búvár Iskola oktatói és merülésvezetői mind a víz alatt, mind pedig a víz felett odafigyelnek rád.

Mennyibe kerül a Merülés a Blue Hole-ban – Egyiptomi búvárkodás, Dahab-i Búvártúra 2024 november 28 – december 6.?

Kisérő csomag
EUR500
repülőjegy nélkül
Transzfer reptér és a szálloda között
7 éjszakás szállást
Reggeli a szálloda éttermében
EXTRA hajós snorker túra az utolsó merülési napon
Ebéd a hajón
Transzfer a merülőhelyekre (ha befér a jeep-be)
Túra vezetést
Snorkel szett (Maszk, uszony, légzőcső) a túra idejére
Vízum (0 vagy 25 USD)
Utasbiztosítás
Baksis a személyzetnek (kb. 50 EUR)
Innivaló, Vacsora (5-6Eur/nap) és az ebédek ára
Egyágyas felár (150 EUR/hét)
Fakultatív programok ára
Dahabi Búvártúra
EUR750
búvár csomag, repülőjegy nélkül
Transzfer reptér és a szálloda között
7 éjszakás szállást
Reggeli a szálloda éttermében
8 vezetett parti merülés
EXTRA 2 hajós merülés az utolsó merülési napon
Ebéd a hajón
Transzfer a merülőhelyekre
Merülés és túra vezetést
Töltött palack és ólom
Blue Hole belépő (10EUR/fő)
Vízum (0 vagy 25 USD)
Búvárbiztosítás
Baksis a személyzetnek (kb. 50 EUR)
Felszerelés bérlés ára
Innivaló, Vacsora (5-6Eur/nap) és az ebédek ára
Egyágyas felár (150 EUR/hét)
Nitrox (5EUR) és a 15l-es palack felár
Éjszakai merülés
Fakultatív programok ára
Technikai merülések felszerelése, guide és gázok

Jelentkezz most!

New

Merülés a Blue Hole-ban – Egyiptomi búvárkodás, Dahab-i Búvártúra 2024 november 28 – december 6.

750 

Először válaszd ki a kívánt eseményt a naptárból! Kattints rá a naptárban!
(Több napos rendezvénynél egyszerre akár több eseményt is ki tudsz jelölni, vagy lehet hogy a rendszer egyszerre jelöli ki az egész túrát)
További információk e-mailen az info@tbkdivers.com
és telefonon Attilánál a +36 20 341 3998.
Áraink Euróban és/vagy Forintbanértendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.
Az időpontváltoztatás és az árváltozás jogát fenntartjuk.
A túra egy partner Utazási Iroda szervezésében indul.
Az oldalon szereplő képek TitánBúvár / Bolgár Attila munkái. Köszönjük!

Keresés a blogban

Termékkategóriák

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Instagram Live (smashbaloon)

Legutóbbi bejegyzések

Címkék