Téli búvárkodás – Nyaralás Thaiföldön

Téli búvárkodás – Nyaralás Thaiföldön

Ha télen is búvárkodni szeretnél, irány Thaiföld!

Thaiföldi nyaralás búvárkodással egybekötve télen – amikor itthon a búvárkodás szóba sem jöhet…

Ahogy Magyarországon beköszönt a tél, egyre kevesebb búvárkodásra alkalmas hely lesz, a tatai Fényes-forráson, és egy-két melegvizű barlangon kívül nem sok lehetőség marad.
A tapasztaltabb búvárok persze kipróbálhatják a jégalámerülést vagy búvárkodhatnak a hideg tavakban, de meleg öltöző nélkül ez nem is olyan jó élmény.

Miért nem lehet télen Magyarországon levizsgázni?
Kezdő búvárvizsgát azért nem lehet télen Magyarországon letenni, mert nincsen erre alkalmas tó.
Kezdő és haladó búvártanfolyam vizsgájára alkalmas tónak ugyanis a legtöbb rendszer szerint minimum 6m mélynek kell lennie és nem lehet hidegebb a vize a vizsgáztatáskor mint 14fok. Könnyen belátható tehát, hogy ha télen szeretnél vizsgázni akkor valahol külföldön egy meleg tengerben tudod letenni a vizsgamerülésedet.
Mi azt szoktuk javasolni a búvárainknak, hogy itthon végezzék el a búvártanfolyam elméleti és uszodai részét, és a csak a nyílt vízi merüléseket csináljuk a külföldi túrán. Így a nyaralás alatt csak élmények érik a búvárt, és nem a tankönyvmagolás viszi el az időt.

Thaiföldi búvártúránkat akkorra szerveztük, amikor itthon szinte semmilyen lehetőség nincs a merülésre. Meleg víz, színpompás korallvilág és máshol nem látható élőlények várják azokat a búvárokat, akik télen sem szeretnének lemondani a merülés élményéről.
 
Thaiföldi nyaralás, Thaiföldi búvárkodás,
 
Míg Magyarországon februárban nem igazán tudsz búvárkodni, addig a földnek ezen a felén épp a legszebb nyári idő vár. A víz 30fok körüli. A tökéletes látótávolság mellett ebben az időszakban sok olyan különleges élőlénnyel találkozhatunk, amiket a Vörös-tengeren nem láthatunk. Közvetlen közelről megnézhetjük az akár 5m-es fesztávú Mantákat (ördögrájákat), merülhetünk a 6m hosszú Cetcápák mellett vagy éppen elkalandozhatunk a halgömbök színes forgatagában a korallzátonyok között.
 
Thaiföldi nyaralás, Thaiföldi búvárkodás,
 
A thaiföldi nyaralás remek úti cél akkor is ha nem tudsz búvárkodni hiszen elég ha a felszínen belehajtod a fejed a vízbe és onnan figyelheted a színes halakat, teknősöket, delfineket. A snorkeling után pedig a csodás fehér homokos tengerpart és a napozás vár rád, vagy épp kirándulást tehetsz a szárazföldön.

 

Hol búvárkodjunk Thaiföldön?

 

Búvárkodás • Similan islands

búvártúra, thaiföld, similan térkép, map

Amit semmiképpen nem szabad kihagynod ha Thaiföldön búvárkodsz az a Similan szigetek különleges és izgalmas merülőhelyei.
A Similan szigetekhez érdemes egy többnapos szafarira elmenni, hisz távol (64km) van a szárazföldtől így hosszú az út, és sok-sok merülőhely van amit mindenképp látni kell.
Similan kilenc szigetből áll, majdnem teljesen lakatlan. A szigetek, nyugati oldalán fal merüléseken vehetünk részt nagyobb mélységekkel és hirtelen mélyülő vízzel, míg keleti oldal homokos és lankás. Mind két oldalon sokszínű élővilággal találkozhatunk. Pillangóhalak, több fajta bohóchal, császárhal, közönséges tengeri kígyó és zászlóssügérek mellett cetcápák és a manták is láthatók itt.
A legszebb merülőhelyek közé tartozik a Fantasea Reef (Fantázia Szirt), Elephant’s head (Elefántfej), Christmas Point (Karácsonyi-fok), Beacon Point (világító pont), East of Eden (Keleti éden), Shark Fin Reef (Cápauszony-zátony), Boulder City (Sziklaváros).

A Similan Szigeteken pedig érdemes ellátogatni a nemzeti parkba, hisz igen gazdag és különleges élővilággal rendelkeznek. Snorkerezni és strandolni lehet, hisz itt a leggyönyörűbbek a strandok egész Thaiföldön!

Ha közelebbi merülőhelyekre vágyunk, vagy épp nincs már elég időnk a Thaiföldi nyaralásból hogy hosszabb búvárszafarin vegyünk részt, akkor a Phukethez közeleső merülőhelyeket ajánlom, amiket napi hajós merüléssel is el lehet érni.

 

búvártúra, thaiföld, Phi Phi, Racha, térkép, map

Búvárkodás • Phi Phi island (6 merülőhely)

 

Akár egy-egy napra is érdemes ellátogatni ide, és itt merülni búvárkodni. Látnivalókban igen gazdag terület ez is, igaz ide az út rövidsége miatt sokkal többen járnak merülni.

 

Búvárkodás • Racha island (15 merülőhely)

A Phi phi szigetek mellett érdemes még ellátogatni a Racha szigetekhez is amik szintén közel vannak a szárazföldhöz.
Racha Yai és Racha Noi szintén egész évben látogatható merülőhelyek. Gazdag élővilág mellett nagyobb mélységek és erősebb áramlatokban lehet merülni. Közepes mélységben akár hajóroncsot is nézhetünk. A Racha szigeteknél szirticápával és tüskés rájával is találkozhatunk.

A Napi hajós merüléseken általában 3 merülésre van lehetőség és mindenki megtalálja a számára megfelelő és tudásához legjobban illeszkedő merülőhelyet és csoportot.

 

Ezeket a kihagyhatatlan merülőhelyeket megtalálod a Titán Búvár Iskola Thaiföldi búvártúrájában is.

 
Nézd meg milyen csodák várnak rád ezeken a merülőhelyeken a Thaiföldi búvárkodás alatt, ha pedig élőben is megszeretnéd nézni ezeket a merülőhelyeket, akkor csatlakozz hozzánk a Thaiföldi nyaralással egybekötött búvártúrán! További infók ITT >>>>
 
 

 
(fényképek/photo: Pinterest, No Gravity)

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék