Szárazruhás Búvártanfolyam

Emlékszel arra a filmre, amikor James Bond búvárruhában partot ér, leveszi a szárazruhát és alatta ott az öltöny? Nos, kémkedni nem tanítunk meg, de szárazruhában merülni igen!

Legyél a búvárok James Bond-ja – merülj Te is szárazruhában!

 

Szárazruhás búvártanfolyam!

Szárazruhát bárki vehet, sőt legtöbb helyen merülhetsz is benne, senki nem kérdezi hogy tudsz-e. Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy akkor minek hozzá búvártanfolyam?!
A szárazruhás búvártanfolyam lényege hogy biztonságosan tudd kezelni ezt a különleges búvárruhát. A szárazruhás búvártanfolyamon megtanulod az összes vészeljárást és azt, hogy hogyan kell búvárkodni és lebegni benne. Arról is szó lesz, hogy hogyan tartsad karban, illetve hogyan vigyázz szárazruhádra.

Mire jó a szárazruha?

A szárazruha előnyei többek között, hogy hidegebb vizekben és mélyebbre is merülhetsz, mert melegítő-szerű aláöltözetet is viselhetsz alatta. Nem megy bele a víz, merülés után csak leveszed és már ülhetsz is az asztalhoz a merülési naplódat töltögetni. Az öltözésre szánt idő lecsökken, sokkal kényelmesebb benne merülni, mint a nedves (neoprén) ruhában. Nem véletlen, hogy James Bond is ezt választotta! 🙂

 

Ha tavasszal, vagy ősszel mész búvárkodni például az Adriára, ha a felszínen esik az eső, vagy fúj a szél, ha mélyebbre mennél vagy hidegebb vizekbe, muszáj megismerkedned a szárazruhás merüléssel.

 

A Titán szárazruhás búvártanfolyam, a biztonság mindenek felett!

 

A szárazruhához, mivel máshogy viselkedik, mint a neoprén, külön tanfolyamot kell elvégezned. Erre azért van különösen nagy szükség, mert a ruha külön emelőtérfogatként viselkedik a víz alatt, hisz egy inflátor tömlő segítségével levegőt lehet bele juttatni. Nagy bajba kerülhet az a búvár, aki nem tudja megfelelően kezelni a ruháját. Ha nem tudod a szárazruhát kezelni, akkor nem tudsz kontrolláltan lebegni sem, túl gyorsan emelkedhetsz vagy süllyedhetsz vele. Egy búvárnak nem kell magyarázni, miért veszélyes ez. Sajnos a boltok és bázisok nem kérnek külön igazolványt, ha szárazruhában szeretnél merülni, így te döntheted el, hogy kockáztatod-e az életed, vagy megtanulod, hogyan védd ki a problémákat.

szárazruha búvártanfolyam búvár lebegés

 

Titán Búvár Szárazruhás Búvároktatás

Miért jó tehát Neked, ha elvégzed a szárazruhás búvártanfolyamot?

 

 1. Nem fogsz fázni a víz alatt egy mélyebb merülés alkalmával, de akkor se, ha jég alá vagy barlangban szeretnél merülni.
 2. Kényelem felsőfokon! – Míg a többiek “szenvednek” a neoprén ruhával, fáznak, dideregnek az átöltözés közben, addig te kényelmesen előkészülsz és akár az utolsó percekig aláöltözőben melegedhetsz. Merülés után pedig csak annyi a dolgod, hogy a fejedet szárazra töröld.
 3. Akár 365 Nap merülhetsz!
  Az év bármely szakaszában merülhetsz, hisz nem befolyásolja az időjárás a merüléseidet. Még télen sem kell a trópusokra utaznod egy merülésért.
 4. Gyönyörű merülések várnak Rád!
  Azok a helyek, amiket a hideg víz miatt eddig nem kockáztattál meg, most tárt kapukkal várnak téged. Merülhetsz a csodálatos Ausztriai Grüner See-ben, ahol tavasszal a hegyekből lezúduló hólé feltölti a hegyek közti kis tavat és a víz ellepi a környező fákat és turistautakat. Vagy eljöhetsz északra is szafarizni Angliába, ahol nagyszerű hajóroncsokat is megmerülhetsz!
 5. Érezd magad minden esetben biztonságban!
  A Szárazruhás merülés mint minden búvármerülés veszélyekkel jár. Ha tanfolyamunkon résztveszel, megtanulod hogyan kell minden kockázatot kivédeni, illetev a problémákat már a parton észrevenni, egyszóval biztonságossan merülni!
 6. Tovább a profik felé!
  A szárazruha alaptudás, ha te a technikai búvárkodás felé szeretnél tovább tanulni.

Mit tanulsz majd a szárazruhás búvártanfolyamon?

 • Megismered a szárazruhák típusait és részeit.
 • megtanulod, hogyan kell előkészíteni a ruhát a merülésre,
 • ellenőrzött körülmények között gyakorhatod a merülést,
 • és felkészülhetsz oktatói segítséggel a különböző vészhelyzetekre.
szárazruha búvártanfolyam búvár lebegés

Lebegési búvárgyakorlat és uszonytechnika a szárazruhás búvártanfolyamon

Miből áll a Titán Szárazruhás búvártanfolyam?

 • minimum 5 óra elméleti okatásból,
 • egy alkalmas uszodai vagy védettvízi gyakorló merülésből,
 • és minimum 2 nyíltvizi merülésből.

Mi kell ahhoz, hogy jelentkezhess a szárazruhás búvároktatásra?

 • Legalább haladó szintű vagy ezzel egyenrangú búvárvizsga
 • Érvényes orvosi igazolás
 • (Saját szárazruha, nem árt! De lehet bérelni is.)

(Ezt a tanfolyamot, akkor ajánljuk ha szándékodban áll szárazruhát vásárolni!
Igaz hogy vannak ruháink amiket ki tudsz bérelni, de sajnos nem mindenkire jó a méret, így ha Te épp nem vagy az a méret amilyen ruhát tudunk kölcsönözni neked, akkor a tanfolyam elvégzéséhez biztos meg kell vásárolnod a saját szárazruhádat.
Mind a bérlésben mind pedig a gyártásban persze tudunk neked segíteni!)

Mennyibe kerül a Titán Szárazruhás búvártanfolyam?

Titán Szárazruhás eDive előadás
FtFREE
INGYENES!
3 óra elméleti oktatás
Kérdezz - Felelek!


Gyakorlati képzés és vizsga
Titán Szárazruhás
Ft45 000
búvártanfolyam
5 óra elméleti oktatás
egy alkalom uszodai vagy védett vízi gyakorló merülés
minimum 2 nyíltvizi merülés

a tanfolyam idejére komplett felszerelés (kivéve szárazruha)
belépők

nemzetközi regisztráció és vizsga díj

szárazruha bérlés

Következő Titán Szárazruhás Búvártanfolyam, jelentkezz itt:

Nincs Események

JELENTKEZZ MÉG MA!

Ha jelentkeznél, vagy bármi kérdésed van, hívd Attilát a +36 20 341 3998 számon, vagy írj mailt az [mailto]info@tbkdivers.com[/mailto] címre.

Speciális tanfolyamaink között még megtalálhatod a SzabadtüdősNitroxSzárazruhásJég alá merülőRoncsba behatoló és a Mélymerülő szak tanfolyamot is.

Áraink forintban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!