Próbamerülés avagy élményt ajándékba!

Próbamerülés avagy élményt ajándékba!

Próbamerülés =

Élményt ajándékba?!

 

Mitől élmény ajándék a búvárkodás?
Delfinnel, cápával, teknőssel merülni minden búvár álma, de aki még nem próbálta, annak a próbamerülés is nagy élményt jelent. Az elmúlt hetekben a Titán Búvárok két alkalommal is élmény ajándékként Próbamerülést tartottak:

 

próbamerülés-búvár-02
Erika és Kálmán VIP próbamerülése

 

Búvárkodás férjemnek szeretettel!

 

Megkeresett minket Erika, hogy a férjének szeretne egy igazi élmény ajándékkal meglepetést szerezni mégpedig, hogy kipróbálják a búvárkodást, és részt vesznek VIP próbamerülésünkön. Kálmán régebb óta minden egyes tengerparti nyaralásnál felkapta magára a maszkját, és nézegette a halakat, így a próbamerülés igazi élmény ajándéknak ígérkezett, bár ő nem is sejtette miért jönnek ezen a késő délutáni órán az uszodához. Azt hitte valami páros masszázs lesz a meglepetés, búvárkodásra egyáltalán nem számított.

A bejáratnál vártuk őket, Ritsy és én mint a Titán Búvár Klub két oktatója elmagyaráztuk mi is fog történni ezen a próbamerülésen. Bevittük a búvárfelszereléseket, és egy rövid de mindenre kiterjedő előadásban elmondtuk mit csinálunk majd a víz alatt. Míg mi búvár oktatók összeszereltünk Kálmánék átöltöztek neoprene ruhába, hogy a hosszabb merülés alatt se fázzanak. A vízbemenetel előtt még egy utolsó kérdés, hogy mindent értettek-e és már csobbantunk is.

Erika Ritsy felügyelete mellett ripsz-ropsz elmerült, míg én Kálmánnak segítettem megszokni a víz alatti levegővételt és mozgást.

Búvároktatóként tudjuk, hogy ez kritikus pont, ezért senkinél nem erőltetünk semmit. Van, aki nem bízik a légzőautomatában, másnak a felszerelés szokatlan elsőre, más viszont eleve “búvárnak született” és már az első alkalommal ügyesen úszik a víz alatt. Tapasztalataink szerint bárki képes elsajátítani a búvárkodás ismereteit, csak türelem kell hozzá!

Másfél-két órányi merülés után, ránk sötétedett az ég, így véget ért a merülésünk. Elpakoltunk, elbúcsúztunk és mindannyian egy kicsit elfáradva, de hatalmas élménnyel tértünk haza.
Ritsy és én megismertünk két kedves és a búvárkodás iránt érdeklődő embert, Erikáék meg betekinthettek a vízalatti világ rejtelmeibe, és megérezhették hogy a búvárkodás kapuja mindenki elött nyitva áll.

próbamerülés-búvár-03
Esti fények a medencéből…

Egy remek születésnapi élmény ajándék gyerekeknek.

 

Családi próbamerülés az Újbudai Hosszúréti Sportcentrum Uszodájában

 

próbamerülés-gyermek-búvár-04
Panna, Benedek, Misi és BandiBúvár
Pannának (nővérem lánya) épp most volt a születésnapja, így remek alkalom adódott, hogy meghívjam őket családostól egy próbamerülésre.
A családi próbamerülés ötletén Ritsy is felbuzdult így vendégül láttuk a testvérééket, Misiéket is. Természetesen elsőként a születésnapos Panna próbálhatta ki a búvárkodást, majd szépen sorban az egész család alámerült. Még azok is akik eleinte nem akarták kipróbálni.
Hát igen, egyszer mindenkiből kibújik a kiváncsiság és kipróbálja a merülést ☺ Mi úgy látjuk, hogy aki egyszer kipróbálta az vissza-vissza tér a víz alá, és egyszer csak azon kapja magát hogy búvár lett ő is, és már a búvártúrákat nézegeti. Nem csoda, hisz a színes halak, vagy egy roncs lárványa lenyűgöző tud lenni.

 

A medencében is nagy élmény a búvárkodás.

 

A felnőttek és a gyerekek (akik 8 éves kortól merülhetnek) nagyon élvezik az ilyen próbamerülést, minden fontos dolgot megtapasztalhattak, irányíthatták a lebegésüket, Úszkálhattak a víz alatt, míg mindegyikükre egy-egy oktató vigyáz állandóan. Az is igaz a medencés próbamerülésre hogy itt sokkal szabadabban szoktuk engedni az érdeklődőket, hisz a medence fizikai korlátokat von a merülők köré, így nem érheti őket semmi baj. A merülések ez esetben 10-20-percesek voltak, ez ép elég idő arra, hogy megérezzék milyen is a búvárkodás.
A parton a merülésre várakozók sem unatkoztak, hisz a szép időben lehetett úszni a medence többi sávjában, vagy kipróbálhatták a légzőcsöves búvárkodást, de arra is volt mód, hogy az élménymedence meleg vizes részében pihenjenek és beszélgessenek. A nap végére elmondhattuk, jót merültünk és egy csodálatos családi búvárnapot töltöttünk együtt.

 

próbamerülés-Gyerek-búvár-07
Öröm víz alatt és víz felett

Szeretnél Te is próbamerülést ajándékozni, vagy résztvenni rajta? Kattints ide a részletekért! 

És hogyan vélekednek a résztvevők?

Olvassátok el mit írtak próbamerülőink:
[single-testimonial id=”449″]
[single-testimonial id=”455″]
[single-testimonial id=”456″]
[single-testimonial id=”457″]

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék