Búvártúra Horvátországban – PAG-i hosszú hétvége kezdő búvároknak Májusban

 

Búvártúra és Búvártanfolyam!

Búvárkodj és tanulj velünk az Adrián,

Pag szigetén Május 3-7-ig

 

Idén májusban speciális a Titán kezdő búvártanfolyamhoz kötött túrát szervezünk Pag szigetére, azoknak akik az Adrián szeretnének levizsgázni.

búvár, búvárkodás, búvár iskola, búvártanfolyam, búvárkodás budapest, Titán Búvár Iskola, rólunk, búvártúra

Miért éri meg itt befejezned a Búvártanfolyamod? Mert az Adrián:

  • Jó látótávolság vár,
  • Melegebb a víz mint egy magyar tóban,
  • Sok élőlénnyel találkozhatsz,
  • Élménydúsabb tanfolyamos parti merüléseken (4db) vehetsz részt,
  • A család is elkiséret, és így akár egy nyaralásnak is felfoghatod a tanfolyamod végét.

 

Sőt ha a teljes hosszú hétvégén velünk tartasz, akkor sikeres vizsga után, még 3 hajós merülés is rád vár!

A biztonságos merülésekről és a képzésedről pedig a Titán Búvár Iskola oktatói gondoskodnak.

 

Hogyan néz ki egy tanfolyamos Titán hosszú hétvége?

Búváriskolánkban kétféle kezdő búvártanfolyam közül választhatnak a tanítványok.

  1. Tanfolyam magyarországi vizsgamerüléssel
  2. Tanfolyam külföldi túrás vizsgamerüléssel

Mi az elméleti képzést és az uszodai gyakorlatokat mindenképp Magyarországon tartjuk meg, így ez nem viszi el az idődet egy külföldi túrán, és kinn már nem a magolással kell foglalkoznod, hanem van időd nyaralni is.

A hosszú hétvége napi leosztásban:

A teljes túrán 7 merülés van. Napi 2 merülés, 1 délelőtt és 1 egy délután.

A megérkezés után az első 4 merülés a tanfolyamosoknak a partról történik. Ez a terület biztonságos hiszen lassan mélyülő, de ugyanakkor izgalmas is, hiszen itt lepényhalakkal, pókhalakkal, polipokkal de akár még csikóhallal is találkozhatsz.

A sikeres vizsga merülés (ez általában a 4. parti merülés) után pedig irány a motorcsónak és egy kezdőknek is izgalmas és biztonságos merülőhely. Ezek a merülőhelyek valami közeli zátony vagy fal mentén vannak. Mindegyiknél van kis vízmélység is, ahol további gyakorlatot és élményt szerezhetsz. A mi iskolánk oktatói pedig ilyenkor a kezdő búvárok tudásának megfelelő mélységben (max. 18m) extra odafigyeléssel vezetnek át téged is a vízalatti felfedezés kezdeti szakaszán.

Nálunk nem kell extra kockázatot vállalnia egy tapasztalatlanabb búvárnak azzal, hogy egy csoportba kerülnek profibb búvárokkal és ezért mélyebbre “kell” merülniük mint szeretnének!

Gyönyörű merülőhely csupán négy órányira a határtól.

búvárbázis_pag

Rövid utazás, és már csatoljuk is fel az uszonyokat, készítjük is ki a palackokat, hogy felfedezzük az Adria víz alatti világát!

Egyénileg autóval, de természetesen össze lehet ülni egy-egy autóba a költségek csökkentése érdekében, mi ennek a leszervezésében is segítünk neked!
A Blue Bay bázis Budapesttől 507 km-re fekszik, az út nagyrésze autópálya így az utazás autóval még 6 óráig sem tart. A búvárbázis a határtól csak 295 km távolságra van, ami kb. 3 és fél óra utazást jelent.
Pag szigetére a komppal lehet átjutni, ami Prizna-ból óránként indul, és 13 perc utazás után a Pag szigeti oldalon Zigljen kikötőbe érkezik meg. Innen a bázis már csak 10km.
Budapest-Letenye 212 km, majd belépés Horvátországba • 
Letenye-Zágráb 79 km • 
Zágráb-Karlovac 49 km
 • Karlovac-Senj 102 km
 • Senj-Prizna 55 km
 • Prizna-Stara Novalja 10 km

Adria kincse = gazdag víz alatti birodalom

A víz alatt gyönyörű falak, halak, csigák és polipok várnak ránk. Aki szerencsés, delfinekkel és csikóhalakkal is közelebbi barátságot köthet –  a tavaszi túrán csapatunk egy egész delfinrajjal találkozott…
Az Adria ezen részén több roncsot is lehet merülni, felfedezhetjük akár az egyik legnagyobb kincset is, egy régi középkori hajóroncsból megmaradt több száz amforát.

Merülőhelyek

Rendelkezésünkre áll 2 merev aljú motorcsónak, amik 10 perc alatt a legtávolabbi merülő helyre is elvisznek.
Legalább 20 merülőhely vár minket, így nem fogunk unatkozni!
Minden búvár saját képzettségi szintjének megfelelő merülésben fog részt venni oktatói vagy merülés vezetői felügyelet mellett.
(természetesen megfelelő minősítés és merülési gyakorlattal rendelkező búvárok előzetes megbeszélés alapján az adott helyen párban is merülhetnek)
Minden nap az aktuális időjárásnak megfelelően a Bázis személyzete, illetve a búvárvezetők döntenek a megmerülendő helyekről, illetve a csoport beosztásról.

búvár_motorcsonak_pag

Merülőhelyek térkép

Búvár térkép Pag

Mit látunk majd?!

Gazdag állatvilág

A változatos és rendkívül gazdag víz alatti növényzet szivacsok, lágykorallok és gorgoniák teszik izgalmassá az üregekkel tarkított falakat. Az itt felfedezhető élőlények megnézése érdekében még a nappali merüléseknél is érdemes lámpát vinni magunkal!

A víz alatti állatvilág is gazdag, merülések alkalmával gyakran látunk színpompás csigákat, nagy polipokat, sziklahalat és nagyobb méretű halakat. Az üregekbe bevilágítva a szerencsések kongert vagy akár macskacápát is megfigyelhetnek.

Roncsok az Adrián?!

Lehetőség van több roncs megmerülésére is, így a roncsmerülés szerelmesei sem fognak unatkozni, a roncsok mélysége 25-38 m között van, de itt található a Rózsa nevű hajó is melyet csak mélymerülő végzettségű búvároknak ajánlunk.  Ezen kívül különleges élményt nyújt az egyik legnagyobb kincs is, egy régi középkori hajóroncsból megmaradt több száz sértetlen amfora, melyek a 20m mély homokos fenéken fekszenek.

Barlangok és üregek

Az üregekkel és barlangokkal szabdalt víz alatti falak a búvárok egyik kedvenc úticéljai. A 10 méteres mélységből induló víz alatti járat után víz alatti terembe juthatunk, melyet a mennyezetről és a falakról lógó hatalmas cseppkövek tesznek látványossá. A barlang falain változatos, színes szivacsfajták várják a kíváncsi búvárokat. Haladó búvároknak nem szabad kihagyni!

Profi szervezés, kényelmes szállás

A merülőhelyeket a bázis előtti mólóról két tizenkét személyes gyors motorcsónakkal érjük el, ezzel indul a csapat ki a tengerre minden nap.

Vendéglátónk a Bluebay búvárbázis lesz, kényelmes apartmanszobákkal, tökéletesen felszerelt konyhával vár bennünket idén ősszel is Pag szigetén.


Teljes nyugalmat szeretnél?! Válaszd az apartmancsomagot, ahol teljes nyugalomban tudod kipihenni a munkahelyi fáradalmakat és a merüléseket.
A max 4 percnyi sétával elérhető apartman 2 illetve 3 ágyas fürdőszobás szobákkal áll rendelkezésünkre.
(Kérjük, jelezzétek hogy hány ágyas szobát szeretnétek, illetve ha egyedül jöttök, hajlandóak vagytok-e szobátokat más búvártárssal is megosztani)

A nyugalomhoz az is hozzátesz, hogy bázison lehet hagyni a felszerelést így nem kell állandóan cipekedni, illetve a merülések közötti időt is itt tölthetjük.
A bázis területén ingyenes WiFi működik.

 

búvártúra Pag bázis előkészület

búvártúra Pag bázis molo

Önellátó étkezés baráti hangulatban

Kisbolt van a bázis utcájában, de kocsival 10 percnyire két áruház is található. Így nem okoz gondot a napi étkezés.
Esténként közös főzéssel és borozással szoktuk elütni az időt – a jó hangulat garantált!
Szombat este közösen meglátogatjuk a közeli vendéglőt is, ahol mindenki kedvére válogathat a finomabbnál-finomabb tengeri ételek közül.

búvártúra Pag étterem

Bónusz • Extra ráadás, nem csak búvároknak!

Azt tapasztaltuk, hogy számos kalamajka és probléma adódhat abból, ha csak Te szeretsz búvárkodni, míg a szeretteidnek fogalmuk sincsen az egészről. Éppen ezért az idei Pag-i túrán mindent megteszünk azért, hogy a kísérőid is jól érezzék magukat. Kísérőd lehet gyermeked, párod vagy olyan barátod, aki velünk tart, de nem szeretne felszereléssel búvárkodni. A következőkkel készültünk számukra:

Amíg Te merülsz a többiek sem unatkoznak. Mi megtanítjuk sznorkelezni kísérődet. Búvároktatónk elméleti és gyakorlati előadást is tart a szabadtüdős merülésről, így a partközeli élővilág szépségeit ő is megnézheti, és részt vehet a Csikóhal Kereső Versenyen (lásd lejjebb). Az oktatás ára benne van a kísérő csomagban!
A nem túl messzi öböl végénél homokos strand várja a kicsiket, az úsznitudók viszont a bázis előtti stégnél is fürödhetnek. Amiatt sem kell aggódnod hogy a merülések miatt nem tudsz a családdal lenni egyész nap. Ezen a túrán napi két zodiak-os merülésen fogsz résztvenni (reggel egy és délután egy merülés) és a köztes időben a parton családodal pihenhetsz, strandolhatsz. Ezen felül az apartman szállások szeparáltsága miatt, megoldható hogy tényleg pihentető legyen ez a hosszúhétvége.
Persze neked Búvárnak is készülünk valami feladattal: Tudtad, hogy a partnál a tengeri fűben csikóhalak laknak? Mi igen és ennek apropójából Csikóhal Kereső versenyt hirdetünk. Természetesen tilos bántani őket, csak nézni szabad, de az a búvártárs, aki először találja meg az egyik legnagyobb tengeri kedvencet, egy esti sörre/üdítőre a vendégünk - természetesen felfedezését oklevéllel is jutalmazzuk! Ha nem találunk egyet sem (aminek szerencsére elég kicsi a valószínűsége), akkor búfelejtő sörözést tartunk este a bázis teraszán.

Adriai Minimum vizsga csomag!

Nincs időd egy egész hószúhétvégén (szerdától-vasárnapig) velünk lenni? Kevés a szabadságod?
Akkor válaszd az Adriai Minimum vizsga csomagot!

Bár véleményünk szerint ár/érték arányban egy szerdától vasárnapig tartó túrán a legjobb levizsgázni, hiszen ekkor a vizsgamerülés után még 3 hajós merülésen vehetsz részt, ami segít egy kis gyakorlatot szerezni, de gondoltunk azokra is akiknek sok a munkájuk viszont az Adrián szeretnének vizsgázni.

Az Adriai Minimum vizsga csomaghoz csak egy pénteki szabadnapot kell kivenned!
Így ha péntek reggel elindulsz, akkor 3-4 körül már Pagon tudsz lenni. Így az első nyíltvízi merülést már pénteken meg tudjuk csinálni veled. Szombaton 2 merülés vár rád, és vasárnap pedig egy vizsgamerülés, majd délutáni indulással vasárnap estére ismét Magyarországon lehetsz.

 

Most április 23-ig, előfoglalási akcióban!

 

Vélemények:

Nagyon jól éreztem magam

Nagyon jól éreztem magam. Szép volt a környezet és a búvár helyszínek is csodálatosak voltak.
A bázis szép helyen volt és mindennel fel volt szerelve. Az személyzet mindenben a rendelkezésünkre állt. Mindenben segítettek. Teljes mértékben elégedett voltam.
A szervezés jó volt . Az információ elég volt, és a felmerülő kérdésekre is kielégítő választ kaptam.

Romatáné Ági
OWD

Nagyon jól szervezett volt.

Nagyon kellemes volt. A csapat aranyos kedves, bárhova elmennék velük, persze ha engem is kibírnak. 🙂 A napi két merülés számomra pont jó!

A bázis nagyon jó helyen van szinte a szobából ugorhatunk a tengerbe, személyzet profi (Mário, köszi a szikla előtti kanyart, majd össze csináltam magam, de imádtam)!
Horvátország nem tartozott az eddigi úticéljaim közé, de sikerült Nektek megszerettetni! Közel van, közlekedés hibátlan! (Köszi a tippet, a bankkártyás sorban vissza kb 1 órát spóroltam!)

Volt elég időnk mindenre: pihenés, merülés, kis közös vacsi, séta... Igazi kikapcsolódás Volt egy nagyon jó társaságban.

Fehér Péter
OWD

Előjelentkezés elkezdődött!

A Túra 4 ember jelentkezésétől indul!

Max. létszám 14 fő!

Egy élménydús búvártúra megfizethető áron


PAG-i Kezdő Búvártúra
EUR370
április 23 után
1db parti merülés (vizsgázóknak 4db)
6db hajós merülés (vizsgázóknak 3db)
7db merüléshez töltött palack és ólom
4 éjszaka szállás bázis vagy apartman épületben
ágynemű
merülésvezetés

Ingyenes tudást felfrissítő foglalkozás
Csikóhal Kereső Verseny a parti merülésnél!
Ingyenes 3 órás szabadtüdős búvárképzés szeretteidnek.

Egyéb felszerelésbérlés
További merülések ára
Búvártanfolyamok költsége
Utazás és az ellátás
Előjelentkezés PAG-i Kezdő Búvártúra
EUR330
április 23-ig
1db parti merülés (vizsgázóknak 4db)
6db hajós merülés (vizsgázóknak 3db)
7db merüléshez töltött palack és ólom
4 éjszaka szállás bázis vagy apartman épületben
ágynemű
merülésvezetés

Ingyenes tudást felfrissítő foglalkozás
Csikóhal Kereső Verseny a parti merülésnél!
Ingyenes 3 órás szabadtüdős búvárképzés szeretteidnek.

Egyéb felszerelésbérlés
További merülések ára
Búvártanfolyamok költsége
Utazás és az ellátás
Kisérőknek Pag-i hosszúhétvége
EUR150
4 éjszaka szállás bázis vagy apartman épületben
ágynemű

Ingyenes 3 órás szabadtüdős búvárképzés szeretteidnek.

Utazás és az ellátás
Adriai Minimum vizsga csomag
EUR220
pénteki érkezéssel
4db parti merülés
4db merüléshez töltött palack és ólom
2 éjszaka szállás bázis vagy apartman épületben
ágynemű
merülésvezetés

Egyéb felszerelésbérlés
További merülések ára
Búvártanfolyamok költsége
Utazás és az ellátás

Ídőpontok és jelentkezés ITT:

Esemény Időpont Szabad helyek
Pag-i Búvártúra - Július 13-17. Pag-i Búvártúra - Július 13-17.
Pag, Stara Novalja
2022/07/13 - 2022/07/17
Egész napos
23

További infó e-mailen az info@tbkdivers.com
telefonon Attilánál a +36 20 341 3998

Tarts velünk egy hosszú hétvégére!

Titán Búvár Infó Csomag • Rendeld meg INGYEN!

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!