Nézd meg itt, a “Vízalatti vadon, Szudán” című filmet

Nézd meg itt, a “Vízalatti vadon, Szudán” című filmet

2017 decemberében mutatták be az első magyar búvártermészetfilmet a Szudáni vizek élővilágáról.
Néhányunknak abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy ott lehettünk a bemutató vetítésen is.

Víz alatti vadon Szudán bemutató Víz alatti vadon Szudán bemutató

Most pedig Te is megnézheted ezt a páratlan alkotást.

Páran élőben is elmentünk és megnéztük mit rejt a szudáni vörös-tenger.
Talán mondanom sem kell, hogy nem csalódtunk benne.
A szudáni búvártúrán sok-sok olyan élményt élhettünk át amit a film is bemutat.

Képek a 2018-as túráról >>>

Nézd meg itt, a “Vízalatti vadon, Szudán” című filmet

Tehát ha Te búvár vagy csak érdekel a vízalatti világ és van 50 perced, akkor kapcsold ki a telefonod és nézd meg ezt a filmet.

 

A film rövid összefoglalója:

“Selmeczi Dániel, a világhíres természetfotós, és Sásdi Zsolt, a nemzetközi szinten is elismert búvároperatőr nem akármilyen kalandra vállalkoznak: végighajózzák a Vörös-tenger szudáni partvidékét. A két szenvedélyes búvár eddig ismeretlen, a térképen sem szereplő korallzátonyokat is felkeres, hogy dokumentálhassa az egész világon egyedülálló, ám az embernek köszönhető környezeti pusztítás miatt egyre nagyobb veszélyben lévő életközösségeket.

Kalandjaikat követve megismerhetjük a korallzátonyok élővilágának leglátványosabb képviselőit, és betekintést nyerhetünk a Föld talán legkomplexebb ökoszisztémáját kialakító evolúciós folyamatok rejtelmeibe. Soha nem látott víz alatti felvételeken követhetjük nyomon a Vörös-tenger cápáinak mindennapjait és a világ cápafajainak nagy részét a kihalás szélére sodró cápauszony-kereskedelem folyamatát – az egyszerű szudáni halászoktól a több száz tonnás forgalmat lebonyolító közel-keleti halpiacokig.

A Hans Hass és Jacques Cousteau nyomdokain járó felfedezők útját bemutató film egyszerre látványos természetfilm és izgalmas dokumentumfilm, mely részletesen feltárja a kíméletlen környezeti pusztítás okait és következményeit. A film dramaturgiai feszültségét így nem csupán az állatok viselkedését bemutató egyedülálló jelenetek, vagy éppen az izgalmas roncsmerülések adják: a néző valódi kalandokban vehet részt: élőben követheti az eritreai határ közelében lévő zátonyok felfedezését és a cápauszony-kereskedelmet leleplező nyomozást. Megismerkedhet a búvárkodás technikájával és a vízalatti képkészítés nehézségeivel, így a búvárokkal együtt izgulhatja végig az ismeretlen zátonyokat dokumentáló merüléseket. Izgalomból pedig akad bőven egy efféle expedíción: az erős áramlatok és a kiszámíthatatlan viselkedésű cápák alaposan próbára teszik a civilizációtól több napnyi hajózásra lévő búvárok rátermettségét.

A film egyedülálló látványvilágáról hazánk legtapasztaltabb búvárfilmesei gondoskodnak. A víz alatti képeket lenyűgöző légi felvételek és a szudáni mindennapokat bemutató felszíni képek teszik teljessé. Persze a leghatásosabb jelenetek a tenger lakóinak életét dokumentálják – olyan „díszletek” között, mint Jacques Cousteau 1963-ban épített vízalatti laboratóriuma, a Precontinent II., vagy a második világháború alatt elsüllyesztett Umbria teherhajó a mai napig 360 ezer bombát őrző roncsa.”

Narrátor: Szersén Gyula
Operatőr: Sásdi Zsolt
Zene Ruskó: Péter, Székely Márton
Fotográfus: Selmeczi Dániel
Producer: Sásdi Zsolt
Írta és rendezte: Lerner Balázs

Megnéznéd élőben is?!

Gyere velünk 2021 április!

Jelentkezz MOST! >>>

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék