Titán Marsa Shagra, a családi búvártúra Egyiptomban – 2022 március 20-27 és június 15-22

Titán Marsa Shagra, a családi búvártúra Egyiptomban – 2022 március 20-27 és június 15-22

Titán Marsa Shagra, a családi búvártúra Egyiptomban
2022 március 20-27. és június 15-22.

Szeretnél egy olyan egyiptomi parti búvártúrán részt venni,

 • ahol a vörös-tenger élővilágának legjavát láthatod,
 • ahol korlátlan merülések várnak rád a házi zátonyon,
 • ahol hajós merülésre is be lehet nevezni,
 • ahol odafigyelő oktatók vannak,
 • ahol a parton is várnak programok,
 • ahol a kezdő és a profi búvár is talál izgalmas merülést,
 • ahol pihentető a merülések közötti idő,
 • ahol egy remek csapat vár rád,
 • ahol odafigyelnek a környezet tudatos turizmusra és búvárkodásra,
 • és ahol az all inkusive vendéglátást élvezheted?!

Akkor ezt a túrát neked találtuk ki!

Miben más ez a Marsa Shagrai búvártúra mint amit más búváriskolák ajánlanak?!

Elsősorban abban, hogy a Titán Búvár Iskolánál megszokott módon, mindig odafigyelünk rád, tehát nálunk nem csak az első napon hanem végig vannak vezetett merülések és mind a víz alatt mint a felszínen egész túra alatt veletek vagyunk!
Természetesen a haladóbúvárok, – ha szeretnének, akkor – merülőpárokat alkotva akár önálló merüléseket is csinálhatnak, de mi a Titán oktatók, mindvégig ott vagyunk és merülünk veled!

Másik különbség, hogy a Titán Marsa Shagra búvártúra árában két különleges Elphinstone zátony merülésen túl 3 db zodiakkos merülés is benne van! Tehát ha szeretnél, akkor plusz felár nélkül részt vehetsz 5db speedboat-os merülésen, ahol több nyíltvízi fajjal is találkozhatsz. Az egyik legizgalmasabb talán az óceáni fehérfoltú cápa (longi manus), de nagy esély van másfajta, szürke vagy pörölycápákkal is találkozni.
Az Elphinstone zátonyon velünk nem egy, hanem két merülésre lesz lehetőséged!

Családi búvártúra

A Titán Marsa Shagrai búvártúra ideális helyszíne a családi kikapcsolódásnak is. Hiszen a parton a kísérők is tudnak nyaralni, van lehetőség fürdőzésre, snorkerezésre és árnyékos játszótér is várja a kicsitek végtelen homlokozási lehetőséggel! 🙂

 

Mindazok által, hogy a Eco-lodge Shagra Village kiválóan alkalmas kis gyerekek fogadására is, mégis érdemes elgondolkodni azon, hogy Egyiptom nem épp a gyerekeknek de főként nem a csecsemőknek való terület. Aki volt már egyiptomban azoknak nem kell bemutatnom a gyomorrontásos vírust, és az utazás némi nehézségét. Így szülőként én csak bevállalós családoknak javaslom.
(Mindenki saját felelősségre vesz részt a túrán és hozhatja magával gyermekét.)

Búvárkodás Marsa Sagrán

Ez a különleges merülőhely Egyiptom déli részén található Hurghadától 240km-re. Az itteni zátony külső oldala 50m mélyre ereszkedik így a felső részen a színpompás védett korallvilág vár minket, míg lejjebb akár cápákkal is találkozhatunk. A Marsa Shagra-i védett zátony igazi kincseket rejt az itt merülő búvárok részére. Különleges élővilággal, minden búvár megtalálhatja a számítását. Igazi búvárfotós paradicsom!

Korlátlan merülés a házi zátonyon

A Búvártúra különlegessége, hogy a házi zátonyon korlátlan merülés vár a csapatra. A szabályok betartása mellett Marsa Shagrán akár párban is merülhetünk, így mindenki a társával külön külön is felfedezheti területet. Így igen kedvező ez a merülési forma a fotós és videós búvároknak, és azoknak akik nem igazán szeretnek nagy csapatban merülni.

Természetesen a titánokkal ezen a búvártúrán sem maradsz egyedül, hiszen mi minden nap több szervezett és vezetett merülést is fogunk tartani. Tehát, ha neked vezetett merülésre van szükséged, vagy szeretnél gyakorolni, vagy itt kint vizsgáznál akkor mi mindig ott leszünk!

 

Az éjszakai merülés szerelmesei sem fognak unatkozni, hiszen bázis zárásig (a szabályok betartása mellett) nyugodtan tudunk merülni.

 

Ajándék a Titán Marsa Shagra búvártúra résztvevőinek

A titán túrán szeretnénk minél izgalmasabb, és minél extrább élményt nyújtani neked.
Éppen ezért, idén velünk nem csak a házizátonyon fogsz tudni merülni, hanem nálunk a második merülési naptól kezdve (tehát keddtől) minden nap részt vehetsz egy-egy zodiakkos merülésen is felár nélkül.
Így megismerheted a legszebb “A” és “B” zónás merülőhelyeket, ahol kevesebb búvár lesz, és e miatt sokkal több élőlénnyel találkozhatsz.

Extra Ajándék a Különleges Titán Marsa Shagra Elphinstone merülés

A velünk tartó búvárok a shagrai zátony merüléseken túl, egyik nap, két különleges merülésre is velünk tudnak tartani.
A Titán búvártúrában benne van egy Elphinstone merülés, így minden legalább haladó búvár velünk tarthat és merülhet ezen a távolabbi zátonyon, ahol több nyíltvízi fajjal is találkozhatunk. Itt nagy esély van óceáni fehérfoltú (longi manus), szürke és pöröly, de néha rókacápa is. A zátony fala izgalmas áramlásos merülésre ad lehetőséget, míg a két végén található lépcsőzetes platók csodálatos korallkerteket rejtenek. Itt is lehet teknőssel, murénákkal, barrakuda rajokkal találkozni, de természetesen láthatunk kisebb élőlényeket, csigákat és rájákat is.
Az Elphinstone zátony speedboattal kevesebb mint 20perc alatt elérhető a bázisról, így gyorsan ott tudunk lenni. A két merülés között a kis hajóban kell átszerelni, de megéri hisz így akár mind két oldalát is meg tudjuk merülni a zátonynak.

Neked még nincs meg a haladó búvárvégzettséged?! Semmi vész, hiszen ha van már 20merülésed akkor a túrán megcsinálhatod és így Te is velünk tarthatsz Elphinstone-ra, de ha Te épp most végezted el a kezdő tanfolyamot, akkor sem maradsz le a hajós merülésről. Igaz ebben az esetben Elphinstone helyett veled egy másik öböl lesz a cél, ahol dugongokkal is találkozhatsz.

Az OWD tanfolyam résztvevői az első két merülési napon csak a házi zátonyon merülhetnek! 

A Titán Marsa Shagra búvártúrában tehát 5 napnyi korlátlan merülésre van lehetőséged a házi zátonyon, és e mellett extraként 3 nap egy-egy zodiakkos merülésen vehetsz részt, majd pedig az egyik napon Elphinstonon is merülhetsz 2 nagyon izgalmasat.

Terv szerint a következő merülések várnak rád:

0. nap – Megérkezés, szállás elfoglalása, pihenés.
1. nap – korlátlan merülés a házi zátonyon
2. nap – 1db. A vagy B zonás zodiakkos merülés (kivéve az OWD vizsgázóknak), majd pedig korlátlan merülés a házi zátonyon.
3. nap – 1db. A vagy B zonás zodiakkos merülés, majd pedig korlátlan merülés a házi zátonyon.
4. nap – 1db. A vagy B zonás zodiakkos merülés, majd pedig korlátlan merülés a házi zátonyon.
5. nap – 2db Elphinstone merülés (OWD búvároknak 1db A vagy B zonás), majd pedig korlátlan merülés a házi zátonyon.
6. nap – Pihenés, fakultatív programok, kirándulások
7. nap – Indulás haza

 

Ha Te szeretnél ennél több zónás merülésen résztvenni, akkor ezt fakultatív módon megteheted a túrán, de ezek a Zónás merülések nincsenek benne a csomagárban!

További merülőhelyek Marsa Shagra környékén:

[tabs slidertype=”top tabs”]
[tabcontainer]
[tabtext]Házi Zátony[/tabtext]
[tabtext]A Zona[/tabtext]
[tabtext]B Zona[/tabtext]
[tabtext]C Zona[/tabtext]
[/tabcontainer]
[tabcontent]
[tab]

[/tab]
[tab]

Marsa Shuni

Marsa Egla

Ras Samadai

Marsa Mourain

Marsa Abu Dabab

Sharm Shuni

Marsa Samadai

Marsa Nakari House Reef


[/tab]
[tab]

Egla Top

Shaab Abu Dabab 1

Sharm Abu Dabab

Om Halhala

Nemo City

Shaab el Nabaa (Nelson Reef)

Long Canyon

Shaab Abu Dabab 2 & 3

[/tab]
[tab]

Elphinstone


[/tab]
[/tabcontent]
[/tabs]

Pihentető kényelem a Maras Shagrai búvártúrán

Az Eco-lodge Shagra Village az egyik legkényelmesebb és legjobban felszerelt búvárfalu amit érdemes Egyiptom ezen részén felkeresni.
Merülés szempontjából a házi zátony páratlan, és Elphinstone is nagyon közel van.
A szállások közül 3 félét lehetne választani, Sátort, Bungalowt (Hut) és Chalet.

Mi a Titán Marsa Shagra túrán mindenkinek a legjobbat szeretnénk, így (persze férőhelyek esetén) mindenkinek a Delux Chalet foglalnánk. (Nálunk ez található az árban is!)

Sok tapasztalattal rendelkező búvárt megkérdeztünk és úgy találtuk hogy a nyugodt kényelmes és pihentető túrát nagyban elősegíti ha van légkondi a szobában. Hiszen napközben így sokkal kellemesebb a pihenés.

Ha Te mégis inkább sátorban laknál, akkor azt is kérheted, de érdemes tudnod hogy nap közben a sátorban nem tudsz igazán pihenni, ilyenkor a közös árnyékos tereket szoktuk használni a merülések közötti időben.

 

A DELUX CHALET

Ősi egyiptomi hagyományok alapján épült kőház dóm tetőszerkezettel.
Alapterülete 24m2, amihez saját fürdőszoba és 2 terasz tartozik. A kőház teljesen bútorozott, ventilátorral, pipere asztal tükörrel. A kőházban törölköző található. A chalet-t napi rendszerességgel takarítják. A Delux változathoz légkondicionáló, mini bár, ivóvíz, tea és kávé jár a vendégek rendelkezésére.

(Ha szeretnél más kevésbé “luxus” szállást magadnak, akkor jelezd felénk a foglalásnál, és ha módunkban áll változtatunk rajta.)

[tabs slidertype=”left tabs”]
[tabcontainer]
[tabtext]Delux Chalet, EZT VÁLASZD![/tabtext]
[tabtext]Sátor (Tent)[/tabtext]
[tabtext]Királyi sátor (Royal Tent)[/tabtext]
[tabtext]Bungalow (HUT)[/tabtext]
[/tabcontainer]
[tabcontent]
[tab]
Ősi egyiptomi hagyományok alapján épült kőház dóm tetőszerkezettel. Alapterülete 24m2, amihez saját fürdőszoba és 2 terasz tartozik. A kőház teljesen bútorozott, ventilátorral, pipere asztal tükörrel. A kőházban törölköző található. A chalet-t napi rendszerességgel takarítják. A Delux változathoz légkondicionáló, mini bár, ivóvíz, tea és kávé jár a vendégek rendelkezésére.

[/tab]
[tab]
A sátrak a tengerparton találhatóak, 3.5 m x 3.5 m alap területű és két ágy található bennünk. A sátrakban világítás és 220v található, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek szükséges törülközőt hozni magukkal. A sátrakat napi rendszerességgel takarítják. A vendégek a szeparált közös fürdőt használhatják.

[/tab]
[tab]
Közel kétszer akkora, mint a normál sátor, amiben franciaágy vagy két külön ágy található, valamint mini hűtő, ventilátor, asztal és szék, világítás és 220v, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek törölközőt hozni szükséges. A sátrakat napi rendszerességgel takarítják A vendégek közös, de nagyon tiszta fürdő és WC helyiséget használnak, külön férfi és női részleggel.

[/tab]
[tab]
Ősi egyiptomi hagyományok alapján épült kőház, amiben két ágy található. Alapterülete 3.5 m x 3.5 m. A kőházak a sátrak mögött helyezkednek el, egy kis dombon, kiváló rálátással a shagrai öbölre. A bungalow-ban ventilátor, asztal és szék található, valamint világítás és 220v, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek szükséges törülközőt hozni. A bungalow-t napi rendszerességgel takarítják. A vendégek közös, de nagyon tiszta fürdő és WC helyiséget használnak, külön férfi és női részleggel.

[/tab]

[/tabcontent]
[/tabs]

Ellátás

A Shagrai túrán napi háromszori büfé rendszerű étkezés van.
Az ételek között megtalálható az európai és egyiptomi konyha ízei is.

Többek között saját gazdaságban nevelt zöldségek kerülnek az asztalra.

 

 

Utazás

Sajnos a Covid miatt jelenleg (január) csak Budapest-Hurghada-Budapest járat van, így egy hosszabb buszozás vár a repülés után, amit kényelmes nagy buszban fogunk megtenni.

Amennyiben van lehetőség, akkor természetesen a közelebbi Budapest-Marsa Alam-Budapest charter járatott választjuk. Red Sea Diving Safari Ecolodge (Marsa Shagra) búvárbázisa a reptérről a transzfer csak 30 perc lesz!

 

Pihenés és kikapcsolódás a Titán Marsa Shagra búvártúrán

Kisérőként is itt. a helyed, hiszen minden adott a kényelmes mégis élménydús nyaralásra ezen a túrán.

Ha te nem szeretsz búvárkodni, de szeretnél egy hetet a tengerparton tölteni akkor a túra alatt a következő fakultatív elfoglaltságok közül tudsz válogatni.

Snorkeling

Vár rád a vörös-tenger legszebb része, igazi snorkel paradicsom! Itt nem kötelező palackal mélyre merülni, ha szeretnéd akkor a zátony szélén úszkálva, fentről is szemlélheted a vízalatti világ csodáit.

Extra ajándék csak a Titán túrán résztvevő kísérőknek, hogy minden merülési napon ajándékként benne van a túrában egy-egy (összesen 5db) “A” kategóriás merülőhelyen való zodiakkos Snorkelingezés. (Csak jó úszóknak, gyerekeknek csak 14-éves kortól és felnőtt vezetésével, amennyiben a bázis engedi.)

Ha pedig szeretnél Delfinekkel is úszkálni, akkor irány az egy napos fakultatív program Satayah Reef-hez ahol több tucat Spinner delfinnel tudsz együtt úszni, ha bírod. 🙂

Naplementés vacsora a sivatagban

Nézd meg a naplementét a sivatagban és élvezd a Beduin vendégszeretetet egy kis tevegéles és séta után.

Válogathatsz majd a további dolgok közül is:

 • Quadozás a Sivatagban
 • Kajakozás 
 • Masszázs
 • Látogatás Port Ghalib-ban
 • Marsa Alam városnézés

( a fakultatív programok mindig külön térítendők!)

Loxor-i kirándulás (1 nap) – Fakultatív

Az utolsó napon, a búvárokkal együtt (hiszen az utolsó nap már nincs búvárkodás) fakultatív programként elmehet a csapat Luxorba, a régi egyiptomi templom együttest megnézni a Nílus partján. Ez a program igazi kuriózum, hiszen egy búvártúrán nem igazán szokott idő lenni arra hogy az oda utazó búvárok betekintést kaphassanak az egyiptomi művészet legszebb részébe. Most itt az alkalom!

Egy nap amikor megnézheted, a Királyok völgyét, a Hatsepsut fáraónő lépcsős templomát, a Memnon kolosszus szobrokat, majd a Níluson áthajózva megérkezünk a Karnaki és a Luxori templomokhoz, a szfinx utakhoz, és a a hatalmas obeliszkhez.

Ez a program reggel 3:30-kor indul, és vacsorára érünk vissza a szállásra.

(a Luxori program külön térítendő: cca 160EUR/fő)

 

 

Mennyibe kerül a Titán Marsa Shagra búvártúra?!

 

 

Titán Marsa Shagra búvártúra
EUR1150
Május 19-től
5 nap korlátlan merülések a házi zátonyon
3db zodiakkos merülés (A és/vagy B zónában)
2db Elphinstone merülés (vagy 1db A vagy B zóna)
12l levegővel töltött palack minden merülésre
Éjszakai merülés a házi zátonyon
Merülésvezetés igény szerint
Transzfer reptér és a szálloda között
7 éjszaka szállás (Delux chalet-ben)*
Napi háromszori büfé rendszerű étkezés
Korlátlan fekete tea, víz, kávé fogyasztás
Dekokamra hozzájárulás (7 EUR/fő)
Napelem hozzájárulás (5 EUR/fő/hét)
További zodiakkos merülések
15l palack (3eur/merülés)
Nitrox (2eur/palack)
Alkohol és üdítő
Fakultatív szolgáltatások
Baksis (30EUR)
Felszerelésbérlés
Biztosítás
Búvártanfolyam költsége
Repülőjegy
egyágyas felár (190EUR)
* Royal Sátor díja = túra díj -100EUR (előre jelezve, min 2 fő)
Kisérő
EUR800
16 év felett
2db zodiakkos snorkelezés (A zónában)
Korlátlan snorkelezés a házi zátonyon
Transzfer reptér és a szálloda között
7 éjszaka szállás (Delux chalet-ben)*
Napi háromszori büfé rendszerű étkezés
Korlátlan fekete tea, víz, kávé fogyasztás
Dekokamra hozzájárulás (7 EUR/fő)
Napelem hozzájárulás (5 EUR/fő/hét)
További zodiakkos merülések
Alkohol és üdítő
Fakultatív szolgáltatások
Baksis (30EUR)
Felszerelésbérlés
Biztosítás
Intró merülés költségei
Repülőjegy
egyágyas felár (190EUR)
* Royal Sátor díja = túra díj -100EUR (előre jelezve, min 2 fő)
Kísérő gyerek
EUR490
5-15 év. (Nem búvár)
CSAK a szülökkel egy szálláson 3. főként.
Korlátlan snorkelezés a házi zátonyon
Transzfer reptér és a szálloda között
7 éjszaka szállás (Delux chalet-ben) a szülőkkel együtt 3. főként!!!
Napi háromszori büfé rendszerű étkezés
Korlátlan fekete tea, víz
Dekokamra hozzájárulás (7 EUR/fő)
Napelem hozzájárulás (5 EUR/fő/hét)
Üdítő
Fakultatív szolgáltatások
Biztosítás
Intró merülés költségei
Repülőjegy
0-5 éves gyerek esetén csak a hozzájárulásokat és a transfert kell kifizetni ami 40EUR/fő
FIGYELEM A GYEREK JEGY CSAK AKKOR ÉRVÉNYES, HA A SZÜLŐK MELLETT 3. FŐKÉNT VANNAK A SZÁLLÁSON!!! (Máskülönben, teljes kisérő árat kell fizetni.) CSAK NEM BÚVÁRRA Vonatkozik
Repülőjegy
EURcca 380
Bp - MarsaAlam - Bp
20kg-os poggyász
5kg-os kézitáska
Reptéri illeték

Ídőpontok és jelentkezés ITT:

[events_list scope=”future” limit=5 pagination=1 category=432]

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

COVID INFÓ

Storno biztosítást a foglaláskor kötelező kötni, ez a túra árának 3-4%-a szokott lenni.

 

[box type=”info”] Ha bármi kérdésed van, hívd Attilát a +36 20 341 3998 számon, vagy írj mailt az [mailto]info@tbkdivers.com[/mailto] címre.[/box]

Áraink EUR-ban (és forintban) értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék