Búvárkodásról gyerekeknek! TV-riport

Pár hete egy igen kedves felkérésnek kellett eleget tennem.

A búvárkodásról kellet beszélnem az “Ismerd meg!” című TV műsorban gyerekekkel.

Habár 4 perc igen kevés idő arra, hogy a részletekbe is bele lehessen menni, mégis remélem érdekes volt mindazok számára ez a kis etűd akik még nem próbálták a búvárkodást.

búvár, búvárkodás, gyerek, gyermek búvár,ismerd meg!, M5

Az ott lévő gyerekekkel jóval többet tudtunk beszélgetni.
Meg tudtam mutatni, hogy hogyan kell felvenni a maszkot (szabályosan 🙂 ), és hogy mikre kell odafigyelni egy maszk kiválasztásánál.

Beszéltünk arról is hogy nálunk a gyerekeknek 8 éves kortól már el lehet kezdeni a búvárkodást igaz akkor még csak medencében, de 10 évesen már nyíltvízen is merülhetnek oktató felügyelete alatt.

Beszélgettünk a szabadtüdős merülésektől a gyermekbúvár tanfolyamokig mindenről, sőt megnézhették a UEF gyermekbúvár tankönyvet is ami kifejezetten a gyerekeknek íródott és az ő nyelvükön magyarázza el a búvárkodáshoz szükséges elméleti anyagot.

UEF gyeremkbúvár, gyerek, búvár, búvárkodás

Kipróbáltuk, igaz most csak szárazon, hogy milyen a légzőautomatán keresztül levegőt venni, és megmutattam azokat az alapfelszereléseket amiket a nyíltvízi merüléseken magunkkal szoktunk vinni.

búvár, búvárkodás, gyerek, gyermek búvár,ismerd meg!, M5

Nézd meg Te is a műsor idevágó részét!

Köszönjük a lehetőséget az M5 stábjának a riportereknek Tóth Csillának és Dósa Lorettának és a műsorban szereplő gyerekeknek!

Author: Titán Búvár Iskola

CSAPATUNK

Share This Post On

Submit a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!