Búvárkodás Magyarországon! Avagy hol érdemes merülni?! – TV-riport

Búvárkodás Magyarországon! Avagy hol érdemes merülni?! – TV-riport

Réti Nórival beszélgettem, a M2 Petőfi Tv “Én vagyok itt” című műsorában az A38 hajón.

Búvárkodás Magyarországon! Avagy hol érdemes merülni?!

Alig hogy hazaértünk az amúgy csodálatos Dahabi túránkról, melyről szintén láthatsz videókat a YouTube csatornánkon, máris egy újabb riport felkérésnek kellett eleget tennünk.

Izgatottan vágtam bele ebbe az interjúba hiszen számomra az egyik kedvenc és állattam sokat látogatott merülőhelyekről a Magyarországi tavakról volt szó a műsorban.

Milyen újdonságok lesznek idén?

Sajnos az időkorlát itt sem engedte meg, hogy mindenről hosszan elmondhassam a véleményem. Nem volt elég arra, hogy elmesélhessem milyen újdonságok lesznek idén. Hiszen megnyílt az Dorogi tavon a kis öböl területén az új bázis, a híresztelések szerint a Lupán is lesz új bázis sőt még egy repülőgép is el lesz süllyesztve a tóban, vagy hogy a Tatai Fényes forrásoknál beszéltem Norbival aki már egy hónapja folyamatosan szivattyúzza a katonai tó iszapját, így télre ismét a régi látótávolság fogadja az odalátogató búvárokat.

Felkészülés az interjúra

Mikor készültem az interjúra, elővettem a logbook-ok sorát és fellapozva azokat (mire is jó hogy kitöltöttem), meg tudtam nézni hány tóban merültem már Magyarországon.
Lupa, Dorog (mind két bázisrész), Szalk, Csepel 2tó, Ócsa, Gyál, Gyékényes, Malomtó, Feneketlen tó!, Fényes források, Hegyeshalom (Leo, és Futószallag), Ecséd, Apc…
Az adatokat végignézve, természetesen nem volt mindenütt tökéletes látótávolság. 🙂 Viszont azért mert, ilyen sok helyen merültünk már Ritsyvel, így ki tudtuk választani, hogy hová érdemes visszatérni, és hogy hová lesz érdemes csapatot vinni magunkkal, úgy hogy a velünk tartó búvárok lássanak is valamit a víz alatt.
Tehát mi ezt is szem előtt tartjuk a tanfolyamos vagy magyar túrás merülések szervezésénél. Hiszen azt szeretnénk, hogy minden velünk merülő búvárnak élmény legyen a merülés.

Miért fontos búvárkodásnál a merülőhely ismerete?

Csak egy gyors példa. Ha Te merültél már Dorogon (a régi bázisnál), biztos hogy tudod hogy ott található a Búvármúzeum. De azt talán kevesen tudják, hogy hogyan érdemes megmerülni ezt a haltartást úgy, hogy a csapat összes búvára lásson is valamit:
TIPP:
Én azt javaslom hogy ha már látszanak a ketrec körvonalai, akkor álljunk meg és váruk be a társainkat, állítsuk fel őket egy sorba, és együtt ússzunk rá a múzeumra méghozzá kicsit emelkedve hiszen a tetején nagy eséllyel találhatunk nagy halakat. Ha így tesz a csapat, akkor egyszerre fogjuk “elzavarni” a halakat és minden búvár ugyan annyit fog látni. (Ezt a technikát minden “elrebbenő” vízi élőlénynél érdemes alkalmazni)
Réti Nóri búvárkodás magyarországon TV interjú

Nézd meg a riportot!

A riport (még nem az adás) igen izgalmasan kezdődött, hiszen mind Nóri mind pedig a szerkesztő Noémi azzal fogadott hogy Ők mennyire szeretnek búvárkodni!

Itt már éreztem, hogy nagy bajba nem kerülhetek, hiszen olyan emberekkel mindig könnyebb beszélni akik maguk is búvárkodnak. 🙂

Ez a hét perc túl rövid ahhoz hogy teljes képet tudjunk adni, és meg tudjuk említeni az összes érdekes Magyar merülőhelyet.
Éppen ezért folytatni fogunk a Titán Búvár Blogon a magyar merülőhelyek cikksorozatunkat.

Köszönjük a lehetőséget és az interjút, a M2 Petőfi TV stábjának, Réti Nórinak, és Dankovics Noémi-nek.

(video by M2 Petőfi TV 2017)

Ezt már olvastad?

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a blogban

Következő búvártanfolyamok

Következő búvártúráink

Kövess minket a közösségi médiában

Termékkategóriák

Instagram Live

Legutóbbi bejegyzések

Címkék