Az év búvár expedíciója luxus kivitelben! – Búvárszafari a Vörös-tengeren

Készen állsz az év búvár expedíciójára?

Minden búvár a lehető legtöbbet szeretné látni egy búvártúrán: roncsokat, delfineket, csodás korallzátonyokat…
A Marsa Alam-i szafari ezt mind “tudja”, hiszen nem elég, hogy csodálatos korallzátonyokat láthatsz testközelből, delfinekkel találkozhatsz, de ezeken kívül hajóroncsokat is felfedezhetsz.
Mindezt luxus körülmények között: az 5 csillagos Cassiopeia hajón szállunk meg, ahol esténként bulizással egybekötve pihenjük ki a merülés fáradalmait. Persze, ha Te éjszaka is merülni szeretnél, az is lehetséges, hisz ekkor teljesen más élőlényekkel találkozhatsz, mint nappal!

Aki volt már velünk, az tudja, miről beszélünk, aki nem, annak javasoljuk a Facebook oldalunkon a TBK :: VörösSzafari album megtekintését ITT!

Ezen a túrán Marsa Alam-ban szállunk hajóra, majd a déli vizek felé vesszük az irányt, ahol a zátonyok bármelyik oldalát merülve közvetlenül a vízfelszín alatt pompás színekben tündöklő lágy- és szarukorallokat találunk. Makrélák, tonhalak és teknősök cikáznak a korallok között, a mélyebb vizekben pöröly- és szürke cápákat láthatnak a szerencsés búvárok.

Ritsyvel régóta dolgozunk azon, hogy ezt a túrát összehozzuk, és alig várjuk az indulást!

Már csak egy kérdés maradt: velünk tartasz-e?

Íme a főbb tudnivalók:

A Túra időpontja:

2013. október

A merülésekről:

A Túránkon általában 3 nappali merülésre és 1 éjszakai merülésre van lehetőség, ez a hétre elosztva 3,4,4,4,4,2 merülést jelent. Természetesen ez az időjárástól és a hajó menetrendjétől függően változhat.

Ha éjszaka is szeretnél merülni:

A napi merülések után (ez általában 3 alkalom) ha szeretnél, éjszakai merülést is szervezünk, ez lesz a negyedik merülés. Ehhez megfelelő előképzettség és felszerelés szükséges (minimum 2 működő lámpa és Haladó vagy éjszakai spec.képesítés)

Ha szeretnél tanulni is a túra során:

A túra nagyszerű alkalom a búvártanfolyamok nyíltvízi részének elvégzésére is: pl. Nitrox. Szárazruha, Mélymerülés, stb. Ha szeretnéd ilyen irányokban képezni magad és a gyakorlatot megszerezni, jelezd felénk és megszervezzük neked.

Szállás:

Szállás a 40m hosszú Cassiopeia***** hajón lesz ahol 8db kétágyas vagy 4db franciaágyas kabinban lehet kipihenni a merüléseket

Fedett területek

Európai szalon A tágas szalon légkondicionált, európai berendezésű, ahol bár, nagyképernyős LCD televízió, videó, hifi, cd és dvd lejátszók teszik kellemessé a napközbeni és esti időtöltést.
A hajón található egy helyiség, amely az igazi arab kávézók hangulatát idézi. Berendezése, a helyben szívható vizipipa, a felszolgált kávé- és tea különegességek valamint a zene mind igazi egyiptomi hangulatot teremtenek

Nyitott területek

Napozó dekk A 100nm-es napozón tágas nyitott és fedett részek találhatóak, gondolva a nap szerelmeseire és az árnyékot kedvelőkre egyaránt. Frissítőkkel feltöltött hűtőszekrény és kényelmes nyugányak teszik igazán kellemessé a pihenést.
A kapitányi fülke előtt egy kisebb napozóterasz vár vendégeinkre. Fedett dekk A szalon előtt egy főként társalgásra kiváló, fotelekkel berendezett fedett dekk rész található.

Búvárfedélzet

A tágas búvár fedélzeten és az alsó platformon bőséges hely áll rendelkezésre a merülések előtti és utáni öltözésekhez és a vízbe jutáshoz. 2 kézi tusolóval lemoshatjuk magunkról, komputerünkről, maszkunkról és reduktorunkról a sót, a zárt tusolóban pedig egészben letusolatunk.

Étkezés:

Teljes ellátás ami napi háromszori svédasztalos étkezést jelent a vöröstenger legcsodálatossabb ételeiből válogatva gyümölcsökkel, és inycsiklandozó sütikkel, korlátlan tea, kávé és üditő fogyasztással.

Alkohol tartalmú italokat a parton kell egyénileg beszerezni
fogyasztásuk természetesen CSAK az aznapi merülések után lehetséges, aki napközben alkoholt fogyaszt azt a Búvárvezető eltilthatja a további merüléstől!

Utazás:

Budapestről repülővel Hurghada reptérre, majd légkondícionált busszal Marsa Alam-ba ott hajóraszállunk is irány a déli tenger…
a hét második felében irányunk északra fordul, és a Salem Express roncs megmerülésével összekötve felhajózunk Hurghadára, ahonnan ismét repülővel jövünk haza.
(természetesen minden időjárásfüggő és mint olyan kiszámíthatatlan, de mind a hajó személyzete mind mi azon vagyunk hogy a legjobb élménnyel térjetek haza 🙂 )

Vezetők és oktatók:

Keress, kérdezz bennünket bátran. Mivel a három búvároktató egyike, Nagy Sándor az UEF alapítója, ezért rengeteget fogsz tudni tanulni és fejlődni az egy hét alatt.

Nagy Sándor, Instructor Certifire, a UEF alapítója
Klinger Richard, Open Water Scuba Instructor
Bolgár Attila, Open Water Scuba Instructor

 

Előjelentkezés:

Ha kérdésed van hívj minket, és keresd Attilát: +36 20 341 3998

Várjuk jelentkezésedet!

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Legyen tied az INGYENES Titán Infó Csomag

Íme a belépőjegyed a víz alatti kalandokhoz és egy nagyszerű közösséghez!

Köszönjük a feliratkozást!